[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Centralny zamek
robertdg - 11-05-2014, 14:30
Trzebabyłoby po schematach sprawdzić
fj_mike - 11-05-2014, 14:30
Saju napisał/a: | Z tego co wiem wielkoscia sie raczej nie roznily a kolorem naklejki. |
Właśnie, że różnią się wielkością i wtyczką. Nie ma możliwości podmiany odbiornika PFL/FL. Sam chciałem to zrobić. Jeżeli nie masz odbiornika, zakup taki PFL wraz z pilotem. Wola wtyczka na pewno dynda pod konsolą.
Saju - 11-05-2014, 14:35
Co masz na mysli piszac "wolna wtyczka" ? Obecnie mam podpiety MR2... na szeroka wtyke.
fj_mike - 11-05-2014, 14:41
Saju napisał/a: | Co masz na mysli piszac "wolna wtyczka" ? Obecnie mam podpiety MR2... na szeroka wtyke. |
Przeoczyłem twój wcześniejszy post. Ta dwukrotnie większa puszka to właśnie odbiornik.
Saju - 11-05-2014, 14:43
No to kicha. Mam dwa odbiorniki z polifta i 3 piloty, ktore moge schowac na dno szafy :-/
Mitsudomin - 13-06-2014, 16:01 Temat postu: Galant 97 Sterowanie centralnego zamka (jakim sygnałem) Witam. Chciałbym się dowiedzieć jakim sygnałem sterowany jest centralny zamek (plusem czy masą) W E5xA sterowany był masą. czy w moim jest tak samo? Pozdrawiam
Shockwave - 01-07-2014, 15:16
Witam. Proszę niech mi ktoś powie gdzie znajduje sie w galu jakiś sterownik czy odbiornik od pilocika centralnego zamka. U mnie pilot nie działa na forum znalazłem 3 sposoby na programowanie pilota ale żaden nie działa tzn nawet nie wchodzi w tryb nauki ani nic. Piny w wtyczce mostkuje dobrze bo jak zostawię na włączonym zapłonie to mruga błędy.
Dziękuje
dodam ze mam taki pilot pilot [/code]
Centralny z kluczyka dziala. Tzn otwiera i zamyka wszystko.
W kabine sprawdzałem 2 bezpieczniki i oba sa ok. W skrzynce pod maska chyba nic niema od pilota.
Da sie jakos sprawdzic domowym sposobem czy sam pilot jest sprawny?
robertdg - 01-07-2014, 21:08
Przeczytaj temat kilka stron do tyłu, było napisane w ostatnim czasie
Shockwave - 03-07-2014, 00:01
Kolego " RobertDg" przepraszam musiałem kilka razy odświeżyć stronę i dopiero pokazało obrazek.
U mnie chyba coś juz było kombinowane z ta centralka i samym pilotem bo widać ingerencje osób 3cich.
Jeśli kupie z innego gala taki sam sterownik z działającym pilotem i zainstaluje u swoim galu to powinno wszystko śmigać tak ? bo na allegro jest za 100zl. A niedaleko mam złomowisko gdzie stoi gal ciachnięty w tyłek i można sobie z niego kupić co się chce i potargować
robertdg - 03-07-2014, 06:25
Powinno działac
Anonymous - 22-02-2015, 17:35
Udało się komuś rozwiązać problem z niedomykającymi się jednymi drzwiami z pilota? Ewentualnie czy ktoś wyciągał kiedyś siłownik centralnego i mógłby mnie jakoś naprowadzić ?
plecho1 - 22-02-2015, 22:53
Ale czy ten problem występuje tylko przy sterowaniu pilotem czy też przy zamykaniu kluczykiem? Jeśli w obu przypadkach, to może problem z siłownikiem. Miałem podobny problem z siłownikiem klapy bagażnika, okazało się, że do silniczka siłownika dostał się smar z siłownika i zanieczyścił szczotki i komutator silniczka. po przeczyszczeniu siłownik działa ok.
MichciuGT - 22-02-2015, 23:08
tak jak pisze plecho1, jak siłownik niema siły zamknąć albo otworzyć to albo szczotki są na wykończeniu, albo jest bród w szczelinach komutatora, przez który silniczek niema siły kręcić (co bardzo często się zdarza w Accordzie VI)
Anonymous - 22-02-2015, 23:17
Problem występuje tylko przy zamykaniu z pilota. Głównie chodzi mi o wyjęcie tego siłownika.
pit696 - 19-03-2015, 14:39
Witam, orientuje sie ktoś czy można podmienić moduł z pilotem od centralki, który potwierdza zamknięcie lampką w kabinie(pilot ma 2 oddzielne przyciski), na ten z avanca który potwierdza zamknięcie kierunkami(jeden przycisk do otw./zamyk.)?
|
|
|