To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Black DEVIL...

Torp12 - 02-04-2012, 00:08

sveno napisał/a:
może kompresor? :) Brak Lagu, doładowanie od samego dołu....

O kompresorze juz rozmawialismy pare razy wiec to nie bylo by nic nowego. Kompresor fajna rzeczy ciekawe tylko czy by nie stracil gory... Ale w mitsu ciezko to podlaczyc bo kola masz z drugiej strony niz dolot.

Owczar - 02-04-2012, 00:09

Pożyjemy, pogadamy na spocie :)

Póki co rozważam podnoszenie mocy w moim... Ale ten konwerter. Obawiam się, że musiałbym mieć drugi w zapasie. Jak będę miał potwierdzenie, że były jakieś zmiany w celu wzmocnienia, będę celował w 200KM.

Torp12 - 02-04-2012, 00:12

Owczar napisał/a:
Pożyjemy, pogadamy na spocie :)

Póki co rozważam podnoszenie mocy w moim... Ale ten konwerter. Obawiam się, że musiałbym mieć drugi w zapasie. Jak będę miał potwierdzenie, że były jakieś zmiany w celu wzmocnienia, będę celował w 200KM.

Tyle ze ja planuje wtedy lakiernika :/

Anonymous - 02-04-2012, 00:15

chip z allegro :mrgreen:
Owczar - 02-04-2012, 00:15

No to na następnym. Mam pewien pomysł niskobudżetowy, ale zastanawiam się nad jego założeniami. Nie chcę zdradzać o co chodzi, bo zaraz dostanę odpowiedź, że tak się nie da zrobić i odpuszczę... A jest tak, że wszyscy mówią, że się nie da, a ktoś nie wie, że się nie da i to robi :)

Mowa o przyrostach na tej samej pompie, wtryskiwaczach itd. Bez głębokich zmian w silniku.

Owczar - 02-04-2012, 00:16

Derpin napisał/a:
chip z allegro

No i znowu mnie wsypujesz :P Jak jeden czip daje takie przyrosty, to pomyślcie ile da 5 takich czipów!! pod czujnik temp powietrza, paliwa, ciśnienia i czegoś tam jeszcze :D

Anonymous - 02-04-2012, 00:22

Owczar napisał/a:
No i znowu mnie wsypujesz

teoretycznie wszystko pasuje do tego co powyżej napisałeś :D

no ewentualnie jeszcze magnetyzer :mrgreen:

Owczar - 02-04-2012, 00:23

I stożek!
robertdg - 02-04-2012, 08:03

Owczar napisał/a:
Ale ten konwerter. Obawiam się, że musiałbym mieć drugi w zapasie.
To dlatego żeś się pytał czy ktoś słyszał o uszkodzeniach, ja widziałem/słyszałem o 2 przypadkach, z jakich przyczyn nie wiem, pierwszego dokładnie nie kojarze gdzie i jak, ale drugi to mi zapadł w pamięc bo jeszcze to był ktoś z forum i dzwonił do mnie w sprawie konwertera do owej skrzyni

P.S. niezły wkręt :thumbright:

Tomek - 02-04-2012, 08:26

o tym konwerterze to różne historie czytałem
raz, że jest lepszy, a drugi raz, że jest dokładnie ten sam, tylko, że moment lekko niższy mniej nim szarpie
ktoś kto to rozbierał pisał, że te wypustki są takie same jak w prelifcie
można założyć konwerter od VRki?? albo swapuj na manual

Owczar - 02-04-2012, 08:36

No właśnie... Jeśli przed każdym kickdownem mam się zastanawiać czy to będzie ostatnia redukcja, to chyba sobie odpuszcze... Skoro te konwertery nie dają? Rady z serią, to każda modyfikacja jest pewną awarią :/

A byłaby niezła zabawa :D

robertdg - 02-04-2012, 08:36

Zapomniałem o jeszcze jednej istotnej rzeczy, to były auta z lat 99-00, czyli pierwszy lift
Owczar - 02-04-2012, 08:39

No to już trochę zmienia postać rzeczy. Z tego udało mi się ustalić to od kwietnia 2000 były inne konwertery, a w 2001 roku weszły jeszcze inne. Wszystkie były zamienne wstecz. Zastanawiam się, czy wieloklin czym się różnił...
robertdg - 02-04-2012, 08:48

Jeżeli wszystko było zamienne wstecz, to wieloklin może się jedynie różnić głebokością osadzania albo obie te rzeczy moga mieć wykonanie z lepszego materiału - moja dywagacja :-)
Owczar - 02-04-2012, 09:00

Mam podobne podejrzenia, ale poki co nikt nie rozwial moich watpliwosci. Napisalem do midparts. Odpisali, ze przekazali do dzialu konwerterow... Ciekawe czy beda na tyle mili by udzielic tej informacji...