Nasze Miśki - Black DEVIL...
Krzyzak - 02-04-2012, 11:15
ja też czekam z niecierpliwością na info w tej materii
wiem, że Bartek pisał, że to to samo, ale może tylko wzrokowo i w rzeczywistości może się stop czymś różni
Bartek - 02-04-2012, 13:56
Musiałoby się materiałem różnić. Poliftowe konwertery mają inną budowę wewnętrzną, ale frezy na skrzynię pasują - niestety .
Skrzynia od VR-4 ma 2x dłuższe frezy i zęby trapezowe, ale nie ma szans zmieścić konwertera VR-4 do skrzyni FWD, jak i całej skrzyni do przeddrugolifotwej budy.
Owczar - 04-04-2012, 14:42
Na odpowiedź od midparts się nie doczekałem. Kto z koncernu może mieć takie informacje? Może napiszę do Japonii?
W oczekiwaniu na konkretne informacje przygotowuję auto na kolejne 2 lata... W zasadzie zakładam, że są to jego ostatnie przygotowania W głowie obmyślam techniczne aspekty modów i jeśli potwierdzi się, że konwerter jest trwalszy, przystąpię do zabawy
Póki co dotarły tuleje poliuretanowe na tył, łączniki na tył i hamulce na przód. Zobaczymy jak się sprawdzi textar. Czekałem na tarcze ponad 2 tygodnie
Przy okazji zmieniam wahacze proste tylne na te z angola i wrzucam sprężyny od anglika. Amorki wymieniałem 2 lata temu więc zostają moje.
Dodatkowo wymiana filtrów LPG na 2 sztuki FL02 i obrócenie zaworów od LPG cewkami do góry
Ma ktoś może kolektor dolotowy od V6 w Wawie? Będę modził i wolałbym robić mody "offline" a potem bym oddał swój
danino88 - 04-04-2012, 17:45
a co takiego planujesz?
Owczar - 04-04-2012, 18:26
Jak coś wyjdzie to napiszę
KaWu - 05-04-2012, 13:48
Owczar napisał/a: | i obrócenie zaworów od LPG cewkami do góry |
Wreszcie
Owczar - 05-04-2012, 14:56
Póki co nie było problemów, ale trzeba zrobić tak jak powinno być Przy okazji zmienię sposób kompensacji na listwach na dwóch filtrach FL02:)
Przed:
Po:
KaWu - 06-04-2012, 07:45
Ładnie. Wyrównasz ciśnienie w każdym miejscu no i ta symetria
A czujnik temp. lpg gdzie teraz dasz
Owczar - 06-04-2012, 09:58
Między jedną z listew a filtrem. Myślę, że nie powinno być różnic ciśnienia
Owczar - 08-04-2012, 14:50
Przez poślizg z innymi tematami, cały wczorajszy dzień i pół nocy, spędziłem na regeneracji tylnego zawiasu.
Wymieniłem wszystkie tulejki i gumy stabilizatora. Powiem Wam, że największa masakra była z mimośrodami. Nie bardzo było jak je podejść. Wykręciliśmy całą belkę, ale to i tak nic nie dało. Próbowaliśmy wybić jedną ze śrub. Podłożona nasadka i walimy z drugiej... Śruba wyszła razem z tuleją robiąc otwór w belce. Do wycięcia nie było za bardzo podejścia, ale ostatecznie została ucięta przy małym nadcięciu kawałka belki, którą potem spawaliśmy. Z drugiej strony było to samo.
Z tulejkami było sporo zabawy, głównie z wyciskaniem. Jedną z tulei wybijaliśmy ze zwrotnicy młotkiem bo nie było podejścia do prasy. Trochę zabawy było z tuleją od mimośroda. Zestaw zawiera tulejkę standardową, a wahacz nie ma typowej tulei... Tylko tuleję wprasowaną między dwie blaszane części. Tak więc trzeba wypchnąć zawartość tulejki razem z gumą, a potem wcisnąć tuleje poliuretanowe. Przy okazji wrzuciłem sztywniejsze sprężyny od angola oraz łączniki oyodo i tył wybiera dziury jak nówka Nie jest twardy- komfortowy i cichy.
Dodatkowo konserwacja hamulców z tyłu, a na przodzie zagościł zestaw textar. Póki co hamuje rewelacyjnie. Zobaczę co będzie jak się ułoży.
danino88 - 08-04-2012, 14:59
to kupowałeś wachacze tylne? jakie i w jakiej cenie? od kogo?
Owczar - 08-04-2012, 15:49
A po co nowe? W starych sworznie sztywne jak w nowym. Muszę tylko gumki w najbliższym czasie wymienić na sworzniach. A tuleja teraz jest z poliuretanu
Hugo - 09-04-2012, 12:20
Owczar napisał/a: | Nie bardzo było jak je podejść | Nowa tarcza 230 mm na szlifierce kątowej i ładnie wchodzisz od boku, nacinając na odcinku kilku cm poziome wzmocnienie wózka, które później można pospawać tigiem. Owczar napisał/a: | Tak więc trzeba wypchnąć zawartość tulejki razem z gumą, a potem wcisnąć tuleje poliuretanowe | Dokładnie, nie ma problemu, bo guma w ori tulei i tak jest kiepska i łatwo ją wywalić.
swinks_UK - 09-04-2012, 14:52
Owczar napisał/a: |
Z tulejkami było sporo zabawy, głównie z wyciskaniem. Jedną z tulei wybijaliśmy ze zwrotnicy młotkiem bo nie było podejścia do prasy. |
Skąd ja to znam
Po co męczyć się młotem. U mnie wystarczyła nakładka na wiertarkę do wycinania otworów o odpowiedniej średnicy, przewiert przez gumę, potem brzeszczot włosowy do przeciecia tulei i wypukać to przecinakiem. Max. 20 minut roboty.
Owczar - 09-04-2012, 18:27
Hugo napisał/a: | Nowa tarcza 230 mm na szlifierce kątowej i ładnie wchodzisz od boku, nacinając na odcinku kilku cm poziome wzmocnienie wózka, które później można pospawać tigiem. |
Dokładnie tak cięliśmy
swinks_UK napisał/a: | Max. 20 minut roboty. |
Młotkiem trwało to 5 min
|
|
|