Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Olej silnikowy do Carismy GDI
plecho1 - 27-11-2013, 16:23
Nie jest to ogólnodostępny olej i nie każdy nawet o nim słyszał więc ludzie próbują wszystkiego co ktoś zasugerował że może pomóc.
turek61 - 27-11-2013, 16:32
Czy Allegro nie jest ogólnodostępne ? Chyba ci co korzystają z forum mogą również wejśc na Allegro. Pisałem już dawno o tym oleju właśnie w tym temacie.
Można też tu:
http://motorexoilpoland.p...003e6b833073c08
plecho1 - 27-11-2013, 16:41
Myślę, że nie wszystkim chce się czytać tematy od deski do deski, łatwiej zadać nowe pytania a temat rośnie i rośnie
Skrzypek - 13-01-2014, 13:42
z mniej dostępnych olejów do GDI to znalazłem taki:
X1200103 Diamond Evolution 5W-30
http://www.mitsubishi.pl/strona/363
a wywnioskowałem to z tego artykułu: http://www.autoflesz.pl/a...ilnikowych.html
Cytat: | C3-04 - trwały i wysokiej jakości olej, najbardziej odpowiedni do silników Diesla z filtrami PDF i katalizatorami TWC, w samochodach o wysokich osiągach, jak również w wysilonych vanach i samochodach osobowych napędzanych motorem wysokoprężnym z wtryskiem bezpośrednim, jak również jednostką benzynową najnowszej generacji (VW FSI/TFSI, Toyota D4, PSA HPI, Ford DiSI, Renault ide czy Mitsubishi GDI).
Przedłuża żywotność filtrów PDF i katalizatorów TWC. Charakteryzuje się HTHS 3,5 [mPa s], zawartość siarki mniejsza niż 0,3%, średnia zawartość siarki i fosforu tj. "mid SAPS" (Sulphated Ash, Phosphorus, Sulphur). Oleje te wykonane są w technologii "low-ash-technology" i spełniają wymagania opisane w najnowszej specyfikacji Daimler Chrysler 229.31 (np. Aral Tronic 229.31 SAE 5W-30 czy Fuchs Titan GT1 SAE 5W-30 zinc free). |
Croom - 09-02-2014, 22:34
A ja kolejny raz polecam te 3 filmiki :
http://www.youtube.com/ch...vUJpKjwA/videos
MOże być Amsoil 10W30 z Seri Signature Series.
Inny olej to Fuchs 0W40 Supersyn Longlife.
emfranc - 19-02-2014, 16:05
Croom napisał/a: | Fuchs 0W40 Supersyn Longlife |
będzie dobry do zalania przy 325kkm?
xluki - 20-02-2014, 18:39
Mam u siebie AMSOIL AEL 5W30 i jest naprawdę super! Silniczek chodzi cichutko i jest to 100% pełen syntetyk
shagger - 20-02-2014, 20:33 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Witam!
Ponieważ też posiadam silnik GDI (co prawda jest to Pinin 1,8GDI) więc pozwolę sobie zadać pytanie w tym dziale - użytkowników Carismy jest znacznie więcej niz Pinina
Sprawa wygląda tak. Zostałem przed tygodniem posiadaczem pinina. Auto jest z Belgii. Kupiłem je od handlarza i nie wiedziałem jakim był zalany olejem wcześniej. Żadnej karteczki nigdzie nie znalazłem. Przebieg licznikowy 146 000. Pojechałem do znajomego mechanika zmienic olej. Na starym oleju silniczek pracował jak szwajcarski zegarek cicho i równo, na zimnym i rozgrzanym. Po zmianie oleju na nowy (mechanik nalał mi Platinium 5W 40) na wolnych obrotach pojawiło się zjawisko "klepania". Silnik był wyrażnie głośniejszy. Przy wyższych obrotach podczas jazdy nie było tego słychac. Postanowiłem szybko zareagować i pojechałem do innego mechanika który stwierdził, że trzeba zalać go gęstszym olejem(10W40) i będzie git. Tak też zrobił. Zalał do silnika Valvoline 10 W40 i na wolnych obrotach jest ok zarówno na zimnym jak i rozgrzanym ale strasznie klepie podczas jazdy i wyzszych obrotów. Poradźcie co robić. Zmieniać znów olej? Trzeci raz w ciągu dwóch tygodni ??? Czym zalać silnik żeby chodzil normalnie czyli cicho. Proszę o jakieś porady.
Pozdrawiam
robertdg - 20-02-2014, 21:01
Płukanka silnika i wymiana oleju na zalecany http://allegro.pl/motorex...3984669894.html
shagger - 20-02-2014, 21:22
Na czym polega płukanka silnika? Jest to jakiś środek dodawany do oleju przed wymianą na nowy olej?
robertdg - 20-02-2014, 21:40
Cos takiego np http://allegro.pl/plukank...3984338703.html
emfranc - 21-02-2014, 00:11
shagger napisał/a: | Zostałem przed tygodniem posiadaczem pinina. Auto jest z Belgii. Kupiłem je od handlarza i nie wiedziałem jakim był zalany olejem wcześniej. Żadnej karteczki nigdzie nie znalazłem. Przebieg licznikowy 146 000. Pojechałem do znajomego mechanika zmienic olej. Na starym oleju silniczek pracował jak szwajcarski zegarek cicho i równo, na zimnym i rozgrzanym. Po zmianie oleju na nowy (mechanik nalał mi Platinium 5W 40) na wolnych obrotach pojawiło się zjawisko "klepania". Silnik był wyrażnie głośniejszy. |
Miałem podobną sytuację, prawie ten sam przebieg (136kkm chyba) z tą różnicą, że kupiłem od prywatnej osoby. Zaraz po sprowadzeniu auta wymieniłem olej na Mobila 5w50 i się zaczęło... Podejrzewam, że w naszych przypadkach po prostu dolano coś do oleju przed sprzedażą, żeby stukanie nie kłuło w uszy. Poprzeć to mogę tym, że tylko raz udało mi się całkowicie pozbyć klekotu - po zalaniu ceramizera. Wystarczyło na jakieś 5kkm i klekot wrócił. Raz jest mniejszy, czasem większy ale przestałem się tym przejmować. Jednak widzę, że w temacie coś drgnęło bo pojawiły się nowe oleje i przede wszystkim zadowoleni użytkownicy, więc czemu nie spróbować raz jeszcze
Recive - 21-02-2014, 19:37
Panowie...
Zbliża mi się termin na wymianę oleju. Wczesniej był zalany mineralny GM, czy zmiana na Motorex'a moze miec jakis negatywny wpływ? rowno 100 tys przebiegu
emfranc - 22-02-2014, 00:05
Recive napisał/a: | Wczesniej był zalany mineralny GM, czy zmiana na Motorex'a moze miec jakis negatywny wpływ? rowno 100 tys przebiegu |
Jeśli przebieg masz prawdziwy to ten, który zalał silnik minerałem powinien zgnić w celi.
Ja po raz drugi wracam do syntetyka i zanim zaleje prawdziwy, przepłukam silnik olejem Total Quartz 9000. Ma dobry współczynnik TBN i jest tani, więc wylewając go po 2-3kkm nie będę go żałował. Docelowo pójdzie prawdopodobnie Fuchs Race Pro 5w40. Decyzję podejmę po ocenie silnika po płukance. Oleje polecane na innych forach, sposób również w miarę bezpieczny, jeśli silnik nie jest totalnie zarżnięty po tym minerale.
robert78 - 23-02-2014, 09:34
panowie chcialbym przejsc na olej 5w30 ale uzywam caly czas 10w40 oleju od wymiany do wymiany ubywa i teraz pytanie czy moge przejsc jezeli tak to co sprawdzic zeby plukanka nie narobila szkod?
|
|
|