To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Problem z hamulcami po wymianie uszczelek na tłoczkach

Mateusz25 - 07-03-2017, 18:25

Witam

Wracając do tych dziwnych przecieków , auto jest już w użytkowaniu 2 dni i jest spoko , nic nie cieknie, wczoraj byłem na przegladzie. Z Loctitem nie będę próbował, znam te produkty, są OK, póki nic się nie dzieje , wole jednak nie. Jeśli o gwinty chodzi jest Ok, trzymają zaj....e. Niestety tak jak niektórzy mam założone zestawy Auto Fren, choć od momentu regen. zacisków go montażu minął ponad miesiąc i wszystko podczas wymiany dokładnie nasmarowałem czym trzeba, stąd może zachowanie dobrej szczelności na tłoczkach, wyleżało się :D .
Dziękuję tak czy siak za rady, bo miło jest gdy pytając nie jest się olanym..
Pozdrawiam

komarsnk - 08-03-2017, 13:34

Prędzej obstawiam nieco wyższe temperatury niż dokładniejszy montaż. U mnie te zamienniki też fajnie działały jak było ciepło, a jak przyszedł mróz to ciekło
Mateusz25 - 08-03-2017, 20:11

komarsnk napisał/a:
Prędzej obstawiam nieco wyższe temperatury niż dokładniejszy montaż. U mnie te zamienniki też fajnie działały jak było ciepło, a jak przyszedł mróz to ciekło

Jeżdżę i jak na razie OK, oby tak zostało.
Tak apropos, ile kosztują zamienniki Frenkit dla zacisku 2 tłoczkowego z przodu i 1 tłoczkowego z tyłu, czy ktoś wymieniał może wszystkie u siebie i cy cena porównywalna jest z Auto Frenem.

Hugo - 08-03-2017, 20:23

Mateusz25 napisał/a:
Tak apropos, ile kosztują zamienniki Frenkit dla zacisku 2 tłoczkowego z przodu i 1 tłoczkowego z tyłu
Pi razy drzwi tyle samo co autofren. Montowałem u siebie Frenkit-y na wszystkich 4 zaciskach (z przodu dwutłoczkowe). Nic nie cieknie, hamulce działają jak na razie (prawie rok) miodzio. Niedawno sprawdzałem przednie tłoczki, nadal wszystkie można wciskać palcami.
Mateusz25 - 10-03-2017, 20:24

Hugo napisał/a:
Mateusz25 napisał/a:
Tak apropos, ile kosztują zamienniki Frenkit dla zacisku 2 tłoczkowego z przodu i 1 tłoczkowego z tyłu
Pi razy drzwi tyle samo co autofren. Montowałem u siebie Frenkit-y na wszystkich 4 zaciskach (z przodu dwutłoczkowe). Nic nie cieknie, hamulce działają jak na razie (prawie rok) miodzio. Niedawno sprawdzałem przednie tłoczki, nadal wszystkie można wciskać palcami.

Dziękować.