To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer 2008 Sedan zderzak na evo

wiewioor - 09-07-2017, 20:50

greg300 napisał/a:
Więc osiągi są godne

Ale nie godne na EVO :wink:

grzesiopol - 10-07-2017, 21:14

greg300 napisał/a:
No to by musiało być bardzo mocne seicento bo mam 190KM i 420Nm
są takie co twoje 190 kuca, ty też nie masz serii :twisted:
A tak to tylko napisałem aby oddać sytuacje jakie się zdarzają na ulicy, jedzie takie niby EVO i większość go objeżdża. :roll: Mnie to tam nie przeszkadza ale kogoś może to razić.
Ludzie dajcie sobie spokój z takim tuningiem, jak już to używajcie tylko dedykowanych akcesorii a nie rzeźbionych częsci.

greg300 - 11-07-2017, 20:39

bez urazy grzesiopol, ale są i seryjne auta które tylko udają swoich mocniejszych braci. A są ludzie którzy się nie ganiają, tylko po prostu lubią jak ich auto ładnie wygląda i nie ma w tym nic złego.
grzesiopol - 12-07-2017, 19:47

Dlatego pisałem, żeby dał sobie spokój z "modelowaniem" zderzaka z EVO, moim zdaniem szkoda kasy i czasu.
Bez urazy ale są seryjne auta które takie wymodelowane "evo" objadą bez znaczenia ile takie "evo" ma wsadzone elementów prawdziwego "EVO". I ten czarny dym z tyłu przy szybkich pojazdawkach TDiEVO. :axe: Włąściwie DiDEVO :wink:

Wsadze nawet 2.0 w benzynie do Colta, wybebesze go i twoje DiD a i moje RA też będzie kucać przy starcie z takim śpiochem.
W cenie maski i zderzaka EVO kupisz już niezłą bazę na śpiocha więc warto zastanowić się nad takim zakupem aby sobie czasem poszaleć.

[ Dodano: 12-07-2017, 19:58 ]
Może nie w temacie ale tak przy okazji zapytam. Zwiększyłeś moc o 50 kucy a czy pomyślałeś o wymianie hebli na troche mocniejsze? Bo przecież coś musi ci te koniki wyhamować? Pytam bo wiele osób w pogoni za konikami zapomina o tym a moim zdaniem to najpierw powinny być zamontowane heble a potem dodatkowa ilość koników.

mkm - 12-07-2017, 22:03

greg300, a ja się tak zapytam... Dlaczego nie masz tematu w "Naszych Miśkach". :wink:
greg300 - 12-07-2017, 22:12

Powiem tak. Żeby sobie poszaleć mam evo X MR TC-SST GT330 z wydechem invidia Q300. A did służy do dalszych podróży z familią. hamulce są oryginalne co do rodzinych wyjazdów wystarcza

[ Dodano: 12-07-2017, 22:20 ]
Cytat:
Wysłany: Dzisiaj 22:03Temat postu:
greg300, a ja się tak zapytam... Dlaczego nie masz tematu w "Naszych Miśkach".
Dobre pytanie. myślę ze wkrótce to uczynię.
tyku - 12-07-2017, 22:32

greg300, Widać jesteś pasjonatem. :D Proszę wrócić do tematu :!:
grzesiopol - 12-07-2017, 23:07

Yes sir.
Reasumując można stwierdzić i to po raz kolejny, że: zderzak/zderzaki od EVO X nie będzie/będą pasować plug & play do zwykłego Lancera. Jedyną metodą dopasowania jest tylko rzeźba. No chyba, że pan blacharz/lakiernik Henio stwierdzi inaczej :mrgreen:
I tym optymistycznym akcentem pora chyba skończyć bo i tak nie dogadamy się. Chociaż my tylko staramy się doradzać. 8)

greg300 - 13-07-2017, 20:18

Albo kupić DEDYKOWANE zderzaki evo style jak moje i cieszyć sięstylizowanymi nie rzezbionymi zderzakami :p