[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] grzechotka skrzni biegów
jacek11 - 21-10-2017, 21:26
Podkowa planowana.
sampler napisał/a: | W manualu jest niejasny opis że można wyregulować położenie wybieraka w położeniu neutralnym. Popuszcza się nakrętkę i reguluje położenie neutralne. Nakrętka i śruba jest przy drążku zmiany biegów. Może wystarczy na nowo wyregulować położenie tak żeby nie grzechotało. |
Czyli regulacja znajduje się w lewarku w kabinie? czy przy skrzyni? Na zdrowy rozum,to chyba powinna być przy skrzyni. Jutro to obczaję,bo już powoli zaczyna mnie denerwować fakt,że słychać auto na wolnych obrotach.Jeszcze do tego łożysko oporowe popiskuje,i robi się powoli jakiś golf
milo - 21-10-2017, 21:55
sampler napisał/a: | Może wystarczy na nowo wyregulować położenie tak żeby nie grzechotało. |
Zeby nie było gorzej lewarek może być nie równo ustawiony
Wystarczy zdjąc linki z wybieraka przy skrzyni i posłuchać , wodziki są ustawiane na zatrzaskach i to one ustalaja wrzucony bieg jeśli jest luz wzdłuzny wałków wtedy jest pływanie, przesuwki i wodziki są nieruchome a wałki przemieszczaja sie
sampler - 22-10-2017, 19:53
Regulacja jest przy lewarku. Czy będzie lepiej czy gorzej trzeba spróbować. Fakt, że pozycje ustalają zatrzaski w wybieraku ale naciąg linki ustala sprężyna w lewarku. Można spróbować. Opis w Manualu 22-5
jacek11 - 25-11-2017, 10:45
Wczoraj sprawdziłem lewarek,i jedyną regulacją jaką znalazłem,jest regulacja luzu dźwigni lewarka. Są tam podkładki,które po wyjęciu kasują luz. Po za tym,reszta jest montowana na stałe,i nie ma możliwości regulacji.
|
|
|