To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.3] Spryskiwacz tylnej szyby.

Anonymous - 18-03-2018, 10:31

Kupiłem na allegro manetkę przełożyłem i przycisk dalej nie działa.
Pytanie gdzie jeszcze powinienem szukać? Jakieś bezpieczniki są? Od tego zacząłem, ale nie widziałem bezpiecznika spryskiwaczy. Wyszedłem z założenia, że skoro przód psika to i tył będzie. Chyba, że są inne pompki...
Nie mam też pewności czy manetka, którą kupiłem na pewno jest sprawna, ale tego nie mam jak sprawdzić. Da się te piny w kostce jakoś zewrzeć i sprawdzić czy psika?

Bizi78 - 18-03-2018, 10:47

Ghostman napisał/a:
Wyszedłem z założenia, że skoro przód psika to i tył będzie. Chyba, że są inne pompki...

Oczywiście pompki są dwie a nawet trzy, jeśli masz spryskiwacze lamp :P .

Wsadź kogoś za kółko, otwórz maskę poproś o włączenie spryskiwacza i nasłuchuj czy pompka chodzi.
Jeśli jej nie słychać to podepnij na krótko i sprawdź czy w ogóle działa.

Anonymous - 18-03-2018, 23:11

Nie słychać. Było słychać nawet jak siedziałem w kabinie.

Poszukałem jakieś tematy, że pompka z TICO pasuje. Jak się zrobi cieplej będę kontynuował temat.
Nawiasem mówiąc, kazałem zmienić ostatnio zmienić pompę wody i od tego czasu przestał mi spryskiwacz działać. Zastanawiam się czy jakiegoś kabla mi nie wyrwali jak to robili.

Hugo - 19-03-2018, 22:47

Ghostman napisał/a:
Zastanawiam się czy jakiegoś kabla mi nie wyrwali jak to robili.
Pewnie coś w tym jest.
Bizi78 - 19-03-2018, 22:58

Zdjąć koło, nadkole, wyjąć wtyczkę z pompki i zobaczyć czy dochodzi prąd :wink: .
Co do pompek ja bym szukał używek, przynajmniej nie trzeba nic przerabiać 8) .

Anonymous - 03-04-2018, 22:57

Wyjąłem pompkę, pompka buczy nie pompuje. Moja pompka jest taka.

Kupiłem nową pompkę do VW Jetta, Alfa 156 i jeszcze kilka innych. Pasuje bez poprawek. Producent hella, kolor biały.

Btw. Wymieniłem bez zdejmowania koła. Skręciłem tylko maksymalnie w lewo, odczepiłem trzy zewnętrzne zaciski i wyszła bez problemu.
Jakby który z kolegów potrzebował to mam sprawna wajchę do wycieraczek w tej najlepszej wersji. Oddam za koszt przesyłki.

iras1504 - 05-03-2020, 15:54
Temat postu: Tylny spryskiwacz na szybe
Witam
Otóż mam taki problem nie działa tylny spryskiwacz na szybę. Nie wiem co może być przyczyną. Co mam sprawdzić?

Bizi78 - 05-03-2020, 16:08

Najpierw sprawdź czy pompka pracuje, czyli schyl głowę koło zbiorniczka pod maska i niech ktoś włączy spryskiwacz i posłuchaj czy pompuje.
Jeśli pompka chodzi to przytrzymaj dłużej włącznik spryskiwacza bo może płyn się cofnął do zbiorniczka.

Edit.
Tutaj masz temat.
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=104166&postdays=0&postorder=asc&highlight=spryskiwacz&start=15

Edit.
Scaliłem.