To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Twardy O1T

Twardy - 03-06-2018, 00:59

Bzyk_R1 napisał/a:
Ciekawi mnie praca tego twina pod dużym obciążeniem. Niby do 280 km ale ciekawe jak sobie radzi.

Pod koniec lipca będę chipował na ~260KM to zdam relację jak sobie radzi reduktor :)

Pawel1988 napisał/a:
Było wiele razy ale powtórzę jeszcze ja. Strojenie gazu tylko i wyłącznie w ruchu z AFR. Znam 3 przypadki outlandera turbo gdzie świece się potopily i rozwaliły silnik . Nie strasze tylko podpowiadam. 😁

Strojony był AFR'em w ruchu, także myślę że Krystyna z gazowni zrobiła dobrą robotę :) Takich O1T miał 3 sztuki na warsztacie, więc chyba mogę spać spokojnie :D życie zweryfikuje :)

Twardy - 22-06-2018, 13:34

Zawiało nudą w temacie, ale to nie znaczy, że nic się nie dzieje :D

W domu czekają fanty do założenia, radio 2 DIN i bov Properfekt, a na dniach będzie gwint :twisted: cały czas jestem na etapie szukania felg 18" i będę powoli zabierał się za hable. "Twardy Dzik" wrócił ze SPA w zeszłym tygodniu i po 5ciu dniach spędzonych na głaskaniu i dotykaniu każdej części jego karoserii - błyszczy się jak złoto. Całość dopełnił twardy wosk i przez rok mogę spać spokojnie :D

Czy ktoś z was może rozbierał drzwi przednie i jest mi w stanie powiedzieć jakie głośniki tam siedzą? Chodzi mi o średnicę głośnika :)

Czy jeśli po uruchomieniu silnika startuje wentylator to powinienem zacząć się martwić czy ten typ tak ma? :roll: zapomniałem o to zapytać na początku, a nigdzie nie znalazłem odpowiedzi...

wilkuuu - 22-06-2018, 16:40

Takie fanty zawsze cieszą.

Co do wiatraka to podejrzewam ze padl modul/stwrownik wentylatora.

Bzyk_R1 - 22-06-2018, 17:34

Jeżeli klima jest w pozycji off, to powinieneś się martwić o moduł wentylatorów.

A co do SPA to nie uwierzę dopóki nie zobaczę...
Masz ramkę 2din czy będziesz wycinać?

Twardy - 22-06-2018, 18:49

Bzyk_R1 napisał/a:
Jeżeli klima jest w pozycji off, to powinieneś się martwić o moduł wentylatorów.

A co do SPA to nie uwierzę dopóki nie zobaczę...
Masz ramkę 2din czy będziesz wycinać?

Z tego co zauważyłem, to wentylator odpala za każdym razem, więc chyba ten moduł trzeba będzie wymienić.

Radio kupiłem razem z ramką więc będzie plug & play. A na zdjęcia musisz poczekać do połowy lipca jak wrócę, wtedy myślę że FMIC będzie już na swoim miejscu i się pokuszę o jakąś konkretną sesję w nocy :mrgreen:

Bzyk_R1 - 22-06-2018, 21:59

Kupiłeś radio z ramką do outlandera? A fmic kto będzie robić i na czym składać? Powiem Ci że podziwiam zapał i jak to wszystko ogarniesz tak z marszu to wielki szacun dla Ciebie.
Twardy - 23-06-2018, 12:28

Bzyk_R1 napisał/a:
Kupiłeś radio z ramką do outlandera? A fmic kto będzie robić i na czym składać? Powiem Ci że podziwiam zapał i jak to wszystko ogarniesz tak z marszu to wielki szacun dla Ciebie.

Zwierzu wyprzedaje graty ze swojego O1T i kupiłem trochę fantów od niego :) myślałem jeszcze o heblach z Evo 9 , ale 6 tys. za komplet z pół osiami to lekka przesada. FMIC będę montował idąc Twoim tropem :P nadal gdzieś Ci się kurzy ten komplet z nierdzewki?

wilkuuu - 23-06-2018, 12:44

Rurki juz u mnie sie świecą 😁
Bzyk_R1 - 23-06-2018, 13:27

FMIC moim tropem to przygotuj się na polowanie na rurki. Ale zdradzę Ci że będę miał chyba komplet z nierdzewki luźny ale ciiii... ;-)
Twardy - 23-06-2018, 17:17

Bzyk_R1 napisał/a:
FMIC moim tropem to przygotuj się na polowanie na rurki. Ale zdradzę Ci że będę miał chyba komplet z nierdzewki luźny ale ciiii... ;-)

To będę musiał znowu się do Ciebie uśmiechnąć :) myślisz, że za miesiąc będę mógł ruszyć na grubo z tematem? :headbang:

Bzyk_R1 - 23-06-2018, 18:28

Myślę że nie ma co planować wszystkiego naraz ale konsekwentnie działać i robić wszystko po kolei. Ja już dwa lata walcze ale już jest bardzo dobrze :-)
Twardy - 24-06-2018, 14:01

Bzyk_R1 napisał/a:
Myślę że nie ma co planować wszystkiego naraz ale konsekwentnie działać i robić wszystko po kolei. Ja już dwa lata walcze ale już jest bardzo dobrze :-)

Zgadzam się w 100% :D

W@sio - 25-06-2018, 12:33

Twardy napisał/a:
myślałem jeszcze o heblach z Evo 9 , ale 6 tys. za komplet z pół osiami to lekka przesada.

Akurat cena zestawu na obie osie z półosiami i zwrotnicami, tarcze, klocki po znikomym przebiegu, zaś zaciski profesjonalnie zregenerowane (właściwie jak nowe) jest całkiem w porządku - on za to zapłacił duuuużo więcej

Twardy - 25-06-2018, 13:24

W@sio napisał/a:
Twardy napisał/a:
myślałem jeszcze o heblach z Evo 9 , ale 6 tys. za komplet z pół osiami to lekka przesada.

Akurat cena zestawu na obie osie z półosiami i zwrotnicami, tarcze, klocki po znikomym przebiegu, zaś zaciski profesjonalnie zregenerowane (właściwie jak nowe) jest całkiem w porządku - on za to zapłacił duuuużo więcej

Nie neguję tego, bo rozmawiałem z Michałem wielokrotnie i zdaję sobie sprawę że cena tego kompletu jest atrakcyjna :D celuję w ~300KM i wystarczy mi zestaw hebli taki jak ma zamontowany Pawel1988. Zaciski z E38 będą na dniach, później reszta puzzli 8)

Bzyk_R1 - 25-06-2018, 13:47

Cytat:
celuję w ~300KM

Marzyciel :-P