Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Twardy O1T
Autor Wiadomość
Twardy 
Forumowicz

Auto: O1T
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 25-05-2018, 17:22   Twardy O1T

Na początku chciałbym wszystkich powitać :hello2: od kilku miesięcy chodził mi po głowie O1T i w końcu w zeszłym tygodniu nabyłem ów egzemplarz :D Przebieg 248 tys. kupiony w komisie, sprowadzony ze Szwajcarii. Miał być czarny, bez relingów i koniecznie turbo. Żaden z elementów karoserii nie był malowany, ale lakier wymaga dopieszczenia. Technicznie stan wzorowy, sprawdzony pod każdym kątem - jedynie prawy sworzeń do wymiany. Wcześniej miałem Omegę 3.2 w pełnej opcji i nie ukrywam, że brakuje mi kilku elementów wyposażenia z poprzedniego auta - ale cóż, nie można mieć wszystkiego. Jutro wymieniam olej, filtry i prawy sworzeń. W przyszłym tygodniu wpadnie gazownia na pokład :evil: oraz konserwacja podwozia. Z upływem czasu chcę trochę pogrzebać w silniku, jakiś gwint wpadnie lub springi -40 i większe koło :D konieczny będzie swap hamulców i to dosyć szybko, bo obecne tarcze biją powyżej 120km/h :doubt: pogrzebię trochę przy car-audio i zobaczymy co jeszcze. Piona !

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 25-05-2018, 19:26   

Kolejny Turbiacz w stadzie MM. Gratuluję nabytku i jak zawsze życzę żeby się sprawował i bezawaryjności. Plany masz ambitne, trzymam kciuki żebyś wytrwał w realizacji. Dodaje temat do ulubionych i liczę na obszerną relację !
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

larelijux 
Mitsumaniak

Auto: -
Wysłany: 25-05-2018, 19:29   

Z zewnątrz to auto jest piękne, ale w środku chyba zabrakło weny projektantom... :|

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Wysłany: 27-05-2018, 22:54   

larelijux, eee tam...na żywo środek jest naprawdę spoko :)

FIESTA ST150

Olivia 
Forumowicz
Pod nickiem

Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 28-05-2018, 22:01   

Środek jest tak samo nieciekawy jak strona zewnętrzna. Za to bardzo fajnie prezentuje się napęd i jego przeniesienie. Z tym autem jest jak z nieatrakcyjną dziewczyną - nikt się za nią nie popatrzy. Jednak ma jeden plus, dobrze się prowadzi :wink:

larelijux 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-05-2018, 23:39   

Olivia, już bez przesady, z zewnątrz nie jest źle. Wygląda znacznie lepiej od choćby Rav-4 czy BMW X3/X5 z tamtego okresu.

radek79 
Mitsumaniak

Auto: x5
Wysłany: 29-05-2018, 08:05   

to auto kupuje się nie dla wyglądu tylko jak jeździ,zaczyna się podobać dopiero po kilku miesiącach użytkowania

Twardy 
Forumowicz

Wysłany: 29-05-2018, 16:37   

W środku rzeczywiście kitajce mogli się bardziej postarać, ergonomia jest na 10 pkt. nie ma żadnych upierdliwych przycisków, zaślepek itp. Ale kieszenie w drzwiach mogłyby być większe, nawet portfel mi się nie mieści :cry: brakuje mi tempomatu :( jednak w dalekich trasach prawa noga mogłaby trochę odpocząć... o dziwo nic nie trzeszczy w środku :D olej i filtry powymieniane, dzisiaj zakłada się gazownia a w przyszłym tygodniu będzie korekta lakieru. Na tą chwilę chcę mieć jeszcze ogarnięte większe heble, a za jakiś czas wpadnie bagażnik fantów :mrgreen: chodzi mi po głowie, przerobienie lamp przednich na bi-xenon... spryskiwacze są, więc policmajstry nie powinni być bardzo upierdliwi. Muszę tylko sprawdzić na lampie, jaka jest homologacja :)

Olivia 
Forumowicz
Pod nickiem

Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
Pomogła: 3 razy
Wysłany: 29-05-2018, 16:49   

larelijux, mamy inny gust. X3 mi się podoba. X5 nie przypadł mi do gustu. Ale to jak prawie każde tak duże auto tej klasy. Jedynie RR Sport przedstawia coś więcej.
Outlander pierwszej generacji byłby ciekawy gdyby osoby kreślące bryłę tego auta miały jeden spójny zamysł. Dla mnie wygląda to tak jakby pierwszy nakreślił bryłę, a osoby kolejne bez porozumienia z poprzednikami rysowały resztę. Przód jak i tył jest chaotyczny i bardziej przypomina nieudaną próbę tuningu przy której ktoś w połowie to robiący, stwierdził że nie ma pieniędzy na dokończenie.
Wnętrze, tj. panel nawiewów i regulacji, to idealny przykład jakby w planach miało się tam znaleźć coś jeszcze, ale w fazie produkcji o dodaniu tego czegoś zapomniano.
Jeżeli tak wyglądają wnętrza samochodów jakie wymieniłeś to nie dziwię się dlaczego tak mało ich zawsze spotykałam na drogach.

Co do możliwości jezdnych, zgadzam się że O1T to bardzo fajny samochód. Szczególnie dla kobiet i osób niskich. Ma sporą moc, dobry napęd, wysoko zawieszony, bardzo dobrą widoczność (lusterka). Jednak jak z prawie każdym SUV-em, taki i tym modelem, zawsze na dziurawych drogach ogarnia mnie rozczarowanie. Przecież po tak wysoko zawieszonym aucie oczekuję lepszego komfortu a nie poziomu auta klasy średniej. Ale to przypadłość wszystkich SUV-ów i Crossover-ów którymi jeździłam. Nic poza prześwitem w zawieszeniu, nie jest lepsze niżeli auta typu A4, czy Vectra.

larelijux 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-05-2018, 17:36   

Twardy, co do tempomatu powiem Ci, że u siebie skorzystałem z niego może z dwa razy. Niby fajny gadżet, ale nie na polskie drogi.
Olivia, co do pewnego braku spójności przyznam Ci rację, jak tył jest zaprojektowany dość zachowawczo, tak z przodu auto wygląda zgoła inaczej. Jednak nie powiedziałbym, że z tego powodu jest nieciekawy zewnętrznie, jednym może się podobać, innym nie. Dobrze, że chociaż co do wnętrza się zgadzamy :)

Pawel1988 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-05-2018, 17:39   

Cytat:
Muszę tylko sprawdzić na lampie, jaka jest homologacja
homologacji na ksenon nasze lampy nie mają😔. Tylko na zwykle żarówki halogenowe.

Pawel1988 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-05-2018, 17:40   

A tak w ogóle to Cześć 😁fajnie że kolejny o1t się pojawił 🤗. Gratulacje. Niech się sprawuje.

Twardy 
Forumowicz

Wysłany: 02-06-2018, 18:04   

[quote="Pawel1988"]
Cytat:
homologacji na ksenon nasze lampy nie mają😔. Tylko na zwykle żarówki halogenowe.

To lipa, nie będę w takim razie kombinował z xenonem :cry: bez sensu jest się później użerać z policmajstrami.

Kilka dni temu zawitała gazownia na pokład:

Elektronika STAG 4 Q-Box Basic
Reduktor - AC R02 Twin
Listwa - ACW 02 4-CYL BFC
Zbiornik GZWM TOR 680/200 55L
Wielozawór toroidalny 200/30
Zawór odcinający Valtek 07

Polonez Atu
VA C20NE 115KM
VB 20DTL+ 118KM
A4 B5 1.8T Q 190KM
Calibra C20XE 150KM
AG Z20LET 243KM
Omega B FL 3.2 V6 218KM
Mitsu O1T :D
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=105501

Pawel1988 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-06-2018, 18:11   

Było wiele razy ale powtórzę jeszcze ja. Strojenie gazu tylko i wyłącznie w ruchu z AFR. Znam 3 przypadki outlandera turbo gdzie świece się potopily i rozwaliły silnik . Nie strasze tylko podpowiadam. 😁

Bzyk_R1 
Mitsumaniak
Outlanderowiec

Auto: O1T LSRG
Wysłany: 02-06-2018, 18:37   

Ciekawi mnie praca tego twina pod dużym obciążeniem. Niby do 280 km ale ciekawe jak sobie radzi.
Bym życie ludzkie ocalił.

Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy: 300+KM/500+Nm http://forum.mitsumaniaki...1489343#1489343 ターボアウトランダー
Legenda we własnym garażu: http://forum.mitsumaniaki...1502384#1502384
Sprzątam i pilnuję porządku w dziale Outlandera. Czasem zdarza mi się kogoś wycinać...
ZAPRASZAM DO ODWIEDZENIA I SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU NA YT
https://www.youtube.com/c...sgoaAdLHmEnzUrg A czy Ty Gość już subskrybujesz?

STOP HYBRID GO LPG

Odpowiedz do tematu