Outlander II GEN Techniczne - montaż kamery cofania
juniorkm7 - 31-07-2018, 10:27
Kabelki te są niepodłączone do ISO bo w orginale instalacja samochodu ma je wbite w kostkę ale jak popatrzysz w kostkę z radia to były puste piny. Po prostu instalacja jest przygotowana pod MMCS które z tego korzysta. W Joyingu masz wiążkę uniwersalną i dlatego kabelki dyndają ale mają zastosowanie jeśłi chcesz żeby wszystko działało
KEY 1
KEY 2
Oba KEYE są przeznaczone do zrobienia sterowania z kierownicy i są wkost. Ja użyłem chyba tylko KEY1 i wgryzałem się w kabel
BRAKE - czujnik zaciągnięcia hamulca ręcznego - też musisz się w niego wpiąć bo radio ma w oprogramowaniu taką funkcję że niektóre ustawienia można zmieniać tylko na postoju (manual zaciągnięty ręczny, automat P i ręczny)
AMP-CONT - wzmacniacz
ANT-CONT - antena
MikeZuk - 31-07-2018, 22:42
Podłącze pewnie w weekend ten BACK i pewnie będzie się po wstecznym ekran ustawiał na kamerę cofania.
A pamiętasz może gdzie się podpiąć z tymi KEY1 i ewentualnie KEY2 ?
juniorkm7 - 31-07-2018, 23:04
Ja mam adapter MITO-02 więc nie umiem Ci pomóc. @tokyo pokazał mi dwa kable w tym ustrojstwie i powiedział że muszę metodą prób i błędów "wgryźć" się KEY1 i KEY2 w któryś z nich. Ostatecznie stanęło że użyłem tylko KEY1 i jeden z kabli z MITO. Jak się wgryzać w wiązkę nie mam pojęcia.
[ Dodano: 31-07-2018, 23:05 ]
Masz manual czy automat? Jak jakaś dziwna kamerka to czasem lepiej wziąć zasilanie z żarówki wstecznego
MikeZuk - 31-07-2018, 23:15
manual
zasilanie do przełączenia radia na obraz kamerki /przewód BACK / wezmę rzeczywiście z żarówki wstecznego. To powinno według wszelkich znaków rozwiązać problem z montażem kamery.
Zostanie jeszcze problem sterowania z kierownicy stąd pytanie o przewody KEY.
Zobacze jak to wygląda po rozmontowaniu starego radia, porobię zdjęcia i najwyżej zapytam TOKYO gdzie się wpiąć z tym KEY1 i KEY2
kajos - 01-08-2018, 00:03
musisz miec adapter/interfejs MITO-02
inaczej nie bedziesz mial sterowania
MikeZuk - 05-08-2018, 14:04
kamerka zamontowana, radio w chwili wrzucenia wstecznego biegu ładnie przełącza się na obraz z kamery.
Jest tylko problem że obraz kamery jest w odbiciu lustrzanym.
Jak to ustawić na widok normalny ? Nie widzę na pierwszy rzut oka takiej funkcji w ustawieniach radia ?
rezon - 05-08-2018, 16:40
na pewno jest w ustawieniach radia
|
|
|