Nasze nieMiśki ;-) - Subaru Impreza GD AT
Olivia - 17-01-2019, 21:16
Dzięki za odpowiedzi.
Co do mułowatości. Byłam pasażerką Forestera z silnikiem 2.0 T o mocy 177 PS. Właściciel który nas podwoził pomagał w dostaniu się do malowniczego fiordu bo Passat z wypożyczalni nie dałby rady. Tam ten egzemplarz nie był mułowaty. Typowy samochód z turbo benzyną który dostawał strzała od 2500-3000 rpm. Głośny jak każde auto bez nadbiegu. Zawieszenie po aucie podwyższonym oczekuje się jazdy jak na kanapie a dostaje zwykłą osobówkę. Wiec taki standard w autach tego typu. Dobre dla ludzi mieszkających przy ciężkich drogach i osób które mało widzą w zwykłej osobowce. Ale silnik i napęd na plus. Spalanie też normalne. To na pewno nie jest auto dla dusigrosza czy do „rajdu o kropelce”. Takie auta kupuje się specjalnie a nie byle co aby przewiozło z pkt. A do B.
Marcino - 18-01-2019, 00:18
Krzyzak napisał/a: | M.in. dlatego zrezygnowałem z kupna forestera. Pomijając, że auto było głośne i mułowate (silnik 2.5 turbo!), to jeszcze niewygodne, sporo pali przez AWD i właśnie ten serwis wymagający wyciągania silnika... |
Stare modele oglądałeś
lolo.lolo - 18-01-2019, 07:08
Olivia napisał/a: | To prawda że w wyniku montażu LPG trzeba częściej regulować luz zaworowy ? |
nie
sampler napisał/a: | Nie tyle co grzebać ale wyciągnąć z auta. |
też niekoniecznie, powstało dużo "mitów" na forach - są "szpece" co robią bez wyciągania, ale tak naprawdę najlepszy dostęp jest jak się silnik wyciągnie niestety ...
plecho1 napisał/a: | Olivia, jeśli wtryskiwacze gazowe będą odpowiednio wydajne i precyzyjne a reduktor odpowiednio wydajny i stabilny ciśnieniowo i termicznie a wszytko zostanie zamontowane zgodnie ze sztuką i dobrze wyregulowane to zawory na LPG powinny zużywać się tak samo jak na benzynie. |
Otóż to to samo miałem napisać
lolo.lolo - 10-02-2019, 16:17
witam,
subaryna dzielnie pokonuje kilometry, a przy tej pogodzie niestety szybciutko się brudzi więc czasem trzeba wpaść na myjnię
a tu obiecane zdjęcia instalki LPG
a i oponki sprawują się nadzwyczaj dobrze
larelijux - 10-02-2019, 16:48
Srebrny to i tak najlepszy kolor jeśli chodzi o brudzenie
Hugo - 10-02-2019, 20:30
larelijux napisał/a: | Srebrny to i tak najlepszy kolor jeśli chodzi o brudzenie | Nie powiedziałbym, nie w takiej pogodzie jak jest teraz. Jak się kurzy to jak najbardziej. Na taką pogodę jak obecnie najlepszy jest grafitowy
larelijux - 10-02-2019, 20:41
Hugo, ale taka pogoda to 1/12 roku, więc nadal utrzymuję swoje stanowisko
Marcino - 11-02-2019, 07:09
Widzę wtryski ACw03... też czekają u mnie na montaż w Galancie...
lolo.lolo - 11-02-2019, 07:13
Cytat: |
Widzę wtryski ACw03... też czekają u mnie na montaż w Galancie... |
solidne i fajne, bo pojedyncze, a przede wszystkim rozbieralne i nie ma problemu w razie czego z ich czyszczeniem
Krzyzak - 11-02-2019, 08:34
barracudy też można pojedyńczo
lolo.lolo - 31-03-2019, 15:50
doszły nowe dywaniki welurowe ...
a tu już w środku ...

lolo.lolo - 23-04-2019, 10:40
ostatnio w samochodziku zamontowałem automatyczny moduł świateł (podłączone tylko mijania z przodu - jako dzienne), wpadł też na pokład alarm (jak i co to zostawię dla siebie ... )
zamontowane zostały czujniki parkowania z tyłu
a także kamera przód/tył z funkcją cofania

Bzyk_R1 - 23-04-2019, 16:10
Cytat: |
a także kamera przód/tył z funkcją cofania |
Jak to działa? Wrzucasz wsteczny i kamera sama prowadzi?
lolo.lolo - 23-04-2019, 21:51
Bzyk_R1 napisał/a: | Jak to działa? |
po wrzuceniu wstecznego na ekranie masz podgląd z tylnej kamery z tzw. "liniami prowadzącymi" , ale jak dla mnie to ta funkcja pozostawia trochę do życzenia ...
Bzyk_R1 napisał/a: | Wrzucasz wsteczny i kamera sama prowadzi? |
ttaaaaa ..... i wykonujesz wszystkie polecenia jak w nawigacji - najwyżej wjedziesz do jeziora ... hyhy
lolo.lolo - 27-05-2019, 08:20
Autko jeździ i połyka kilometry ...
a tu takie coś ...
|
|
|