Eclipse - Techniczne - [1G] Cosik stuka pod pokrywą
Anonymous - 04-09-2007, 19:38
a czemu ten silnik tak podstakuje??? czasami mi dziwne zadrgania ) Napewno to popychacze przysłuchaj sie ktore ci tak halasuja i te tylko wymien )) U mnie az tak nie słychac czasami jak rano odpale to doslownie 2-3 sekundy popyka i milknie
Ps eclipsy maja ssanie??? bo ja jak rano odpalam to pracuje mi na normalnych obrotach
HouseM - 04-09-2007, 21:34
Jak by się komuś nudziło to popychacze hydrauliczne da się zregenerować. A dokładniej to oczyścić. Podczas pracy zbiera się w nich taki olejowy nagar przez co po jakimś czasie zaczynają szwankować. Jak stukają na zimnym silniku tylko to nie ma potrzeby ich wymieniać.
Bierze się delikwenta, wkłada na noc do nafty , rano rozbiera na kawałki i wyciąga szmatką rozpuszczony przez naftę syf.
Anonymous - 04-09-2007, 23:22
eee to super ze to mozna regenerowac!!!!! Jak z kumplem opla skladalismy to tez mu popychacze pykaly i rozebralismy i faktycznie bylo tam syfu!!!! Jak je spowrotem poskladalismy i zamontowalismy spowrotem to auto jak nowe pracowalo )))
Myslalem ze w oplach tylko mozna popychacze rozebrac ale skoro i w eclips takie numerki przechodza to chwała za to )))
Cała budowa popychacza to w sumie zawleczka sprezynka i czpien , w zasadzie tam nie ma sie co psuc;)
|
|
|