To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Piszczenie po wymianie rozrządu

stickman - 26-07-2019, 12:45

Krzyzak napisał/a:
wnioskuję, że masz krzywą obudowę rozrządu? - to się ustawia, opalarka plus czasem jakiś kawał blachy z drugiej strony celem usztywnienia

Też tak sobie wyobrażam, że nawet jeśli po zdjęciu i założeniu podczas tej roboty z jakiegoś powodu nie ustawiła się tak samo, to powinno dać się popracować nad takim założeniem, czy samym elementem aby nie stykał się w newralgicznym miejscu. Także niestety narazie spychotechnika troche zgodnie z metodą której określenie tu padlo. Innego osobliwego elementu rozmowy narazie nie opiszę. Czekam do następnej tury na to że zostanie znalezione właściwe rozwiązanie po myśli klienta, a nie warsztatu.

/dołożonego kawałka blachy od środka, od strony rozrządu to bym się chyba troche obawiał/

Krzyzak - 26-07-2019, 18:03

oczywiście, że nie od wewnątrz - skoro tam ociera to byłoby to nielogiczne, niebezpieczne
tak to wyglądało w jednym z aut, które robiłem - zostało lekko od środka zdjęte i obudowa wygięta opalarką

stickman - 26-07-2019, 18:17

Krzyzak napisał/a:
oczywiście, że nie od wewnątrz - skoro tam ociera to byłoby to nielogiczne, niebezpieczne
tak to wyglądało w jednym z aut, które robiłem - zostało lekko od środka zdjęte i obudowa wygięta opalarką
[url=https://images92.fotosik.pl/224/c6c8d2738c05e02emed.jpg]Obrazek[/URL]

Fakt, nie zauważyłem że napisałeś o drugiej stronie. Spoko :)