To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Galant z pokrętłami.

Hugo - 23-09-2019, 21:15

jacek11 napisał/a:
twierdzi że ciśnienie w cylindrach jest
Zerwany pasek balansowy nie ma absolutnie nic do ciśnienia w cylindrach, on tylko napędza wałek balansowy.
jacek11 napisał/a:
Nie ma jeszcze decyzji co do losów auta, ale coś mi się zdaje,że właściciel nie jest zainteresowany kupnem nowego rozrządu
Z powodu zerwania tego paska złomować auto, jeśli silnik jest OK? :roll: To chociaż kupcie oba paski (główny i balansowy) i tylko je wymieńcie. Jak rolki są KOYO lub GMB to na 99% następne 60 000 km przelatają z palcem w :butthead:
jacek11 - 23-09-2019, 22:19

Hugo napisał/a:
Zerwany pasek balansowy nie ma absolutnie nic do ciśnienia w cylindrach, on tylko napędza wałek balansowy.

Owszem :) chyba że kawałek paska wpadnie w pasek rozrządu, to już może narozrabiać :roll: znam taki przypadek, tyle że rzecz się stała w galu E34. Na szczęście z tego co pamiętam, wtedy tylko połamało dźwigienki, i po wymianie silnik działał. W przypadku 4G63 już może nie być tak różowo :mrgreen:

Hugo napisał/a:
Z powodu zerwania tego paska złomować auto, jeśli silnik jest OK? To chociaż kupcie oba paski (główny i balansowy) i tylko je wymieńcie. Jak rolki są KOYO lub GMB to na 99% następne 60 000 km przelatają z palcem w

Młodzieniec przespał się z tematem, emocje opadły, wrócił rozum, i z tego co mi wiadomo, będzie inwestycja w nowy rozrząd :)

[ Dodano: 14-11-2019, 19:53 ]
Jeśli kogoś interesują losy Galanta w wersji Comfort, to śpieszę z informacją, że gal od pewnego czasu jeździ, i ma się świetnie :) Wymieniony kompletny rozrząd łącznie z uszczelniaczami, do tego jeszcze paski osprzętu, które również były dojechane do maksa.
Sprzedający chyba do tej pory skacze z radości, że nie musiał tego wszystkiego wymieniać :)

Jaro1974 - 20-11-2019, 11:46

No to dobrze że pojazd śmiga. U mnie w domu też zagościł gal tyle że 2.5 V6 w sporcie. Pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem pasek rozrządu i wychodzi na to że był stosunkowo niedawno wymieniany. Oczywiście nie ja jestem jego właścicielem lecz mój młody ;-)