Outlander II Ogólne - Błąd P0725 Outlander II 2.4 +Gaz Mivec CVt+
sito - 25-04-2022, 18:21
jakies rozwiązanie problemu?
plecho1 - 25-04-2022, 23:00
Instalacja LPG do pracy potrzebuje między innymi sygnał obrotów silnika. Taki sygnał bierze się z kilku miejsc, może to być cewka zapłonowa, może to być sygnał obrotów z ECU silnika, może to być sygnał brany z wtryskiwaczy benzynowych i może to być sygnał brany z czujników wałka rozrządu lub pod czujnika wału korbowego.
Czasem takie podpięcie może generować zakłócenia w pracy czujnika, możliwe że u Ciebie właśnie tam gazownik się podpiął i to stanowi problem. Można to podejrzeć w programie od LPG w ustawieniach ale najlepiej sprawdzić fizycznie gdzie jest wpięty przewód od sygnału obrotów od instalacji LPG. W polskich instalacjach jest to najczęściej cienki przewód w kolorze brązowym.
Bzyk_R1 - 25-04-2022, 23:53
Miałem podobny problem i rozwiązałem go dzięki plecho1, podłączyłem luźny kabel z wiązki komputera lpg do cewki aby mieć sygnał obrotów. W Stagu qboxie jest to pin 2G.
sito - 07-01-2025, 16:07
Mam podobny problem wyskakuje p0725 nastepuje mocne falowanie obrotow do gasniecia silnika wlacznie w ostatniej Fazie hamowania. Odpuszczenie hamulca I dodanie gazu normuje obroty. Jakies pomyslu?
|
|
|