[97-04]Galant EAxA/W - Galant 2,5 V6 2003 BRAK ISKRY, KRĘCI - NIE MAM JUZ POMYSŁU
Krzyzak - 28-01-2024, 18:23
Za 600 zł byś miał 2 używane aparaty - w każdym razie ja za tyle swój sprzedałem parę lat temu...
Na FB ktoś się ogłaszał, że ma cewki Mobiletron - miałem, jeździłem wiele lat, także z LPG, działają jak oryginały.
qinio - 28-01-2024, 21:49
Nie mogę nigdzie znaleźć w necie ale jutro zadzwonię w sprawie używki i ew zamówię.
[ Dodano: 29-01-2024, 12:45 ]
Niestety nigdzie nie mogę namierzyć nawet używanej. Czy ma ktoś może namiar na taka cewkę albo aparat w rozsądnych pieniądzach? Potrzebuję sprawdzić czy to ten problem a nie chcę niepotrzebnie generować kosztów.
Krzyzak - 30-01-2024, 07:22
Jak pisałem - sprawdź grupę Galanciarzy na FB, cewka to Mobiletron CF-39.
qinio - 06-02-2024, 11:19
Dzisiaj otrzymałem info z warsztatu, że mieli chwilę i podmienili znowu ten czujnik położenia wału na oryginalny i samochód odpalił. Sami nie wiedzą dlaczego bo poprzednio na obu był sprawdzany i nawet nie próbował zapalić, a teraz taka niespodzianka. Poobserwuje czy nie ma jakichś objawów z prądem bo to nie jest normalne wg mnie. No chyba, że coś się "zresetowało" jak stał 2 tyg. nie ruszany w warsztacie. Mino wszystko bardzo dziękuje za zainteresowanie tematem
[ Dodano: 22-02-2024, 11:00 ]
Witam
Niestety auto nadal jest uszkodzone i potrzebuje pomocy. Mechanicy mieli sprawdzic czy jest wszystko OK jak auto odpalilo ale pojezdzili po placu i uznali ze jak nie gasnie to jest OK. Ja wyjechalem za brame i przejechalem jakies 150m i auto zgaslo. Efekt taki sam jak pierwotnie z tym ze tym razem mialem okazje uslyszec ze po prawej stronie (wg mojego odczucia) jakby pod schowkiem od strony pasazera cos "strzelilo". Efekt dzwiekowy jak przepalony bezpiecznik tylko nieco glosniej (uszkodzenia bezpiecznika podczas jazdy nie slychac). Kolega ktory ogarnia auta powoedzial ze albo jakis przekaznik albo zimny lut na plytce od komputera. Czy jest ktoś w stanie podjechac, sprawdzic i pomoc mi swoim doswiadczeniem i wiedza? Oczywiście nie za darmo.
Dziekuje
Krzyzak - 22-02-2024, 13:31
Może przekaźnik główny rozłączył. Sprawdź tym razem układ rozrządu (2 śrubki od jednej z bocznych pokryw) - czy pasek jest na swoim miejscu i choć trochę napięty...
qinio - 22-02-2024, 14:48
Pasek jest OK
|
|
|