To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Wymiana autmatycznej skrzyni biegów

Owczar - 09-07-2012, 16:27

Było już o tym. Do wymiany wiązka skrzyni z kompem, oraz prawdopodobnie ecu silnika- ale to jeszcze zależy czy skrzynia po II lifcie czy po I. Choć co do tego drugiego nie mam pewności. No i oczywiście gałka od zmiany trybu pracy skrzyni.
gruchol - 15-08-2012, 15:35

Hello,
Jestem po wymianie skrzyni:) Zaryzykowałem i kupiłem skrzynie z modelu 2001 który miał tip tronic ( tak twierdził sprzedawca na allegro i zdjęcia auta też na to wskazywały) numery na skrzyni były inne niż na mojej i wałek w skrzyni dłuższy. Skrzynia sprawuje się super, nic nie musiałem przerabiać tylko włożyć skrzynie z konwerterem. Jedynie szukałem żeby miała filtr wkręcany tak jak u mnie był.
Myślę, że na przyszłość komuś się może przydać , bo nie wiem czemu ale tip tronic są tańsze niż zwykła no i ten wałek troszkę dłuższy :)

Owczar - 15-08-2012, 20:49

gruchol napisał/a:
modelu 2001

gruchol napisał/a:
Jedynie szukałem żeby miała filtr wkręcany tak jak u mnie był.

Po wrześniu 2000 był tylko wewnętrzny. A tiptronic działa?

gruchol - 15-08-2012, 22:28

To może data pierwszej rejestracji 2001..
Tip tronic nie działa bo nic więcej nie zmieniałem, chciałem tylko wiedzieć czy można założyć skrzynie z tip tronica do modelu bez i będzie chodzić tak jak do tej pory. Mi tip tronic nie jest do szczęścia potrzebny, bardziej mnie cieszy dłuższy wieloklin na wałku bo jest większa szansa że tak szybko się nie urwie ;)

Owczar - 15-08-2012, 22:29

gruchol, Twoje info na pewno się przyda potomnym :) rozumiem, że kostki pasowały bez problemu?
owca1988 - 25-02-2016, 23:24
Temat postu: jaka skrzynia?automat 2.5 v6
witajcie
posiadam galanta 2.5 v6 automat oznaczenia skrzyni
moja uszkodzona skrzynia : F4A422E6A

PYTANIE DO WAS :

1. czy bedzie pasowac kazda z symbolem F4A422?
2. bo mam na oku F4A422E6B1 CZY BEDZIE PASOWAC ?