[97-04]Galant EAxA/W - Legendarne popychacze w 4G64 GDI
mlun - 08-07-2007, 23:39
bokciu i co robiłeś coś z tym zaworkiem?
Anonymous - 09-07-2007, 20:28
Ja narazie nie.jakos czasu nie ma a przez kilka ostatnich dni jest cisza wiec nie ma motywacji
Pewnie jak sie znowu beda odzywc to zmobilizuje mnie to do dzialania.
Generalnie komplet (zaworek,sprezynka,podkladka,uszczelka pod podstawe filtra) woze w schowku wiec tylko wymienic.Chociaz przy wymianie trzeba zdjac pasek z klimy ktory wypadaloby zalozyc odrazu nowy.Tak wiec jeszcze pasek musze kupic.
Moominek - 10-07-2007, 18:05
Wczoraj wymieniałem olej w silniku. Z nieiec przyjechał nie wiadomo z jakim, rok temu zalałem Mobil 1 5w50. W ty roku chciałem coś gęstszego, ze względu na popychacz... stuka. Zapytałem w warsztacie jaki olej żeby to wyciszyć. Zapytali jaki mam zalany, a na moją sugestię o ceramizerach itp. zapytali ponownie. Chce pan dla siebie, czy na sprzedaż? Po odpowiedzi: Dla siebie... Usłyszałem: Zalej pan tym co masz, a jak się nie uciszy to wymienić. Szkoda silnika na te wynalazki...
I sam już nie wiem. Po wymianie oleju, jakby stuka mniej. W sumie to druga wymiana oleju tu w kraju. Może jakoś przepłucze silniczek?
Anonymous - 10-07-2007, 21:26
Moominek napisał/a: | Po wymianie oleju, jakby stuka mniej |
U mnie bylo dokladnie odwrotnie.
Po wymianie walily niesamowicie.Teraz mam przejechane juz na tym oleju jakies 2 tys. i jest lepiej.tez wlalem ceramizer ale pomogl na jakis czas.Chociaz jesli poczytamy na stronie ceramizera to okazuje sie ,ze uciszanie popychaczy nie jest jego głównym zadaniem.Tak wiec u jednych moze pomoc u drugich niekonicznie.
|
|
|