[92-96]Galant E5xA - [E55A 2.0] Wentylator nie chodzi
Owczar - 17-04-2009, 11:59
Ciężko powiedzie. Rezystancja 0,4 to praktycznie zwarcie. Chocidzło mi o to, żeby ktoś zmierzył przy jakiej rezystancji włącza się wentylator.
Tylko co dziwne. Napisałeś, że jak wyciągniesz wtyczkę to went się włącza. Ale odrazu czy jak zwierasz kostkę?
nikiniko - 17-04-2009, 12:10
Od razu załącza się bez zwierania kostki
nawet zrobiłem ten przekaźnik : R/F (HI) VENT RAD (MAUT VIT) KUHL/VENT (OBEN) na krótko i zadziałał wentylator, tak jak napisane tu:
http://forum.mitsumaniaki...ight=wentylator
Owczar - 17-04-2009, 12:37
No to coś jest nie tak. Wentylator włącza Ci się jak ma rozwarcie, czyli "nieskończoną" rezystancję. A powinien jak ma zwarcie na czujniku. Czujnik masz 2 pinowy? Dziwna sprawa. Większość czujników działa tak, że im większa temp, tym mniejsza rezystancja. Możliwe, że masz coś nie tak podłączone przy przekaźniku. Cięzko mi cokolwiek diagnozować na odległość, bo trzebaby posprawdzać jakie napięcia są na przekaźniku, w jaki sposób przełącza, czy jest sterowanie masą czy plusem. Gdybym miał service manual to mógłbym coś więcej pomóc.
DAREX2006 - 06-05-2009, 19:52
wita czytam ten post i postanowiłem również zadac pytanie bo od wczoraj mam dziwny objaw a mianowicie od momentu włączenia zapłonu wentylator zaczyna zasuwac dodam ze nawet na zimnym silniku dziwne co nie ,co o tym sadzicie
Anonymous - 07-05-2009, 21:27
DAREX2006 napisał/a: | włączenia zapłonu wentylator zaczyna zasuwac dodam ze nawet na zimnym silniku dziwne co nie ,co o tym sadzicie |
masz klimę??
nikiniko - 23-02-2010, 14:34
Wentylator w moim miśku od dzisiaj kręci się, po wymianie kondensatorów w ECU .
To jak by ktoś miał podobny problem
|
|
|