To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] szyby w colcie CAO 94r.

Rafal_Szczecin - 11-07-2007, 23:28

juz nie mam :( bo ponad rok temu sie cos takiego stalo :

ale nawet nie wiem jaki procent przepuszczalnosci mialem

karolgt - 11-07-2007, 23:32

szkoda:( sory,nie wiedzialem:(
Anonymous - 30-05-2008, 23:14

witam, wiecie moze jak wycignac z tylniej szyby uszczelke ?? tzn z bocznych ?? bo maluje auto i nie wiem czy da sie wyciagnac czy trzeba wycinac cala szybe ?? pozdro czekam na jakas rade :)
Anonymous - 31-05-2008, 09:57

hmmmm...cos to drogo biora u Was za przyciemnianie szyb.Ja u siebie sie pytalem i co prawda w jednym zakladzie powiedzieli mi ze przyciemnienie tylnich szyb to koszt 300PLN,ale znalazlem takze zaklad który robi to naprawde profesjonalnie(kilku moich znajomych tam jezdzilo) i cena za oklejenie 3-ech tylnych(w Colcie) to 200 PLN. :wink: .Samemu nie polecam tego robic.Lepiej zainwestowac te pare groszy ale przynajmniej jakos to bedzie wygladac :wink:
londolut - 31-05-2008, 21:40

Mateo567 napisał/a:
wiecie moze jak wycignac z tylniej szyby uszczelke ?? tzn z bocznych ??
Tylne szyby w CA0 są klejone i trzeba ciąć co może zaowocować uszczerbkiem na zdrowiu szybki.
vippo napisał/a:
cos to drogo biora u Was za przyciemnianie szyb.
Artur, to przyciemnianie piecowe. Nanoszą warstwę pyłu i wygrzewają w ogniu piekielnym ;) Normalna ściema to koszt około 200-250PLN zależy od folii.
Anonymous - 01-06-2008, 23:18

Szkoda byloby mi wydawac 1000 zl na szyby :wink: ..Ale jak kto woli :roll:
londolut - 02-06-2008, 07:21

Cytat:
Szkoda byloby mi wydawac 1000 zl na szyby :wink: ..Ale
... jaki efekt :D Folią niema opcji, że tak szyby przyciemnisz :)
Anonymous - 17-06-2008, 12:35
Temat postu: [CA4A 1.6] Gotowe do wsadzenia szybki z folia
Panowie to nie limuzyna zeby je ciemnic metoda piecową hehe tutaj starczy folia -moje zdanie.
Z tylu okna mozna wyciac tylko i wylacznie zylka do wycinania szyb - wiem wycinalem ze swojego rozbitka wlasnie przyciemniane szybki, mam je do dzis jakby ktos byl chetny lacznie z klapa :) podaje nazwe folii oraz fotki :)

BLUE MIDNIGHT REFLEX
Granatowa refleksyjna

TYŁ- DARK- czyli ciemniejsza na klapie oraz na bokach
PRZÓD- LIGHT- czyli taka ktora jest a panowie z M.O sie nie czepiaja :)

folie z zaprzyjaznionej firmy
podaje strone z ori fotkami:

http://www.foliatec.com.pl/refleksyjne.htm

docencik87 - 19-06-2008, 17:08

Jeżeli chodzi o piecowe przyciemnianie szyb. Robiliśmy coś takiego jeszcze jak pracowałem w Audiocomplxie w EVO IX. Efekt fajny nie powiem, ładnie szyby wyglądały, a wieczorem przez szyby było wszystko widać. Ale jedno ALE: Szyby można myć tylko zwykłą wodą. Detergenty mogą usunąć tą warstwę przyciemniającą :twisted: . Do tego zapomnij o piesku na tylnej kanapie. Od jego śliny też może zejść :!: . Także piecowe przyciemnianie jest trochę uciążliwe:)