Space Star Ogólne - SpaceStar NAVI
menti - 01-03-2010, 20:50
Jak ktoś potrzebuje mapki (Niemcy, Austria, Szwacjaria) do Space Stara (system P063) to proszę bardzo:
http://rapidshare.com/fil...r_Map.part1.exe
http://rapidshare.com/fil...r_Map.part2.rar
Pozdrawiam
dexondyl - 10-05-2011, 22:42 Temat postu: potrzebny obraz płyty do navi p063 potrzebny obraz płyty do navi p063 w pajero pinin, ewentualnie jeżeli moze kto pomóc jak wyłączyć ją zupełnie i móc korzystać z radia i kompa w aucie
andzia - 22-05-2011, 16:41
witam mam mały problem chciałaby płyte z mapą polski do nawigacji navigation system P063 czy ktoś mi może pomóc gdzie to mogę znaleźć i ile to kosztuje proszę o szybką odpowiedź
pablo eldiablo - 23-05-2011, 09:32
andzia, już drugi post w tym wątku zawiera odpowiedź na Twoje pytanie. Mapy Polski nie są dostępne.
parol74 - 23-07-2011, 23:20
Drodzy koledzy i koleżanki niedawno kupiłem Space'a i mam ten sam problem z navi co moi przedmówcy. Nie posiadam oryginalnej płyty z mapami i nie działa mi komputer ani radio. Na wyświetlaczu wyświetla sie tylko informacja "please insert disk with navi disc" Jeżeli ktoś posiada takowa mapę navi p063 to prosze o pomoc. Niestety moje poszukiwania w internecie nie przyniosły oczekiwanego sukcesu.
Kamilio2406 - 17-04-2015, 10:05 Temat postu: NAVIGACJA obraz płyty CD Witam wszystkich serdecznie. Problem zapewne nie jednokrotnie omawiany i już znany. Otóż szukam obrazu płyty, która pozwoli na aktywację nawigacji i odblokowanie wszystkich funkcji radia.
szukałem na rosyjskich stronach ale puki co nie ma nic co by u mnie działało dlatego was proszę o pomoc!
Posiadam napęd CD z nawigacją o parametrach:
020163
MR383318
CU-450
8X12
System P028
Ponad to czy znacie sposób aby zmienić język komunikatów? Obecnie mam ustawiony na Niemiecki. zakładam, że pewnie można to zrobić podczas aktywacji map no ale chyba, że są na to inne sposoby aby wprowadzić navi w tryb serwisowy i tam to ustawić? Proszę was o pomoc i z góry bardzo dziękuję
AidsD - 17-04-2015, 12:56 Temat postu: Re: NAVIGACJA obraz płyty CD
Kamilio2406 napisał/a: |
Ponad to czy znacie sposób aby zmienić język komunikatów? Obecnie mam ustawiony na Niemiecki |
Powiem Ci, ze do mnie tez mowil samochod po niemiecku. Po odlaczeniu akumulatora na jakas godzine i ponownym wlaczeniu (pamietaj zeby po tej operacji nauczyc silnik obrotow) zaczal wyswietlac komunikaty po angielsku.
Co do samej nawigacji mam plyte ale u mnie ona w ogole nie chciala dzialac wiec wymontowalem wszystko i kupilem wyswietlacz monochromatyczny i zamontowalem nieoryginalne radio
Kamilio2406 - 17-04-2015, 13:57
U mnie nie traci calkowicie ustawiem jesli chodzi o jezyk czy mapy. Obecnie wymaga jedynie aktywacji abym mógł miec dodatkowe opcje dotyczace nav. Obecnie mam jedynie opcje sluchania radia czy cd. Co do problemow z "gubieniem" ustawien w waszych navi to raczej mam rozwiazanie. Otóż wymontujcie sobie naped CD od obslugi navi i rozbierzcie obudowę. Po prawej stronie obok prowadnicy od podajnika CD powinna byc taka bateria. Podtrzymuje ona dane po odpieciu navi od akumulatora. Jesli napiecie jest w granica 2,7-3.0 V to nie powinno tracic ustawień. Zapewne wielu z was ma z tym problem poniewaz baterie do podtrzymywania danych sa juz niesprawne a wowczas pojawiaja sie te komunikaty typu "please insert disk with navi disc".
U mnie w navi zresztą jest taki komunikat odnośnie płyty:
AidsD - 17-04-2015, 16:18
Cytat: | U mnie w navi zresztą jest taki komunikat odnośnie płyty: |
Czyli idąc za google translatorem płyta jest uszkodzona lub niewłaściwa tudzież ma problem z jej odczytaniem.
Taki sam objaw miałem gdy wkładałem oryginalną płytę z nawi. Niestety skutkowało to też tym, że nie byłem w stanie włączyć zwykłej płyty z muzyką bo wyrzucało ten komunikat. Radio odbierało, kaseta działała ale bez wyświetlacza, który podawał komunikat, że chce płytę CD z mapa.
Skończyło się to jak pisałem powyżej.
Kamilio2406 - 17-04-2015, 16:27
Co do płyt wiem co oznacza ten komunikat. Do tej pory probowalem z nagrywanymi obrazami plyt udostepnione na tej stronie http://mek1.ru/page8.html
Puki co żadna nie zadziałała. CD z muzyka odtwarza. Może masz kolego tę płytę u siebie i jesteś w stanie zrobić obraz takiej płyty? Może akurat twoja płyta by zadziała?
AidsD - 17-04-2015, 18:33
Kamilio2406 napisał/a: | Może masz kolego tę płytę u siebie i jesteś w stanie zrobić obraz takiej płyty? Może akurat twoja płyta by zadziała? |
Może. Ale jak zrobić obraz i jak przesłać?
Kamilio2406 - 18-04-2015, 00:44
Problem rozwiązany
Dopasowałem w końcu płyty z navi i działa mi menu. Zmiana języka komunikatów itp. Zadziałały mapy Mitsubishi Navtech Deutschland V8.8 CD1 i Mitsubishi Navtech Deutschland V8.8 CD2. Nasuwają mi się jednak dodatkowe pytania. Czy są płyty do aktualizacji systemu Navtech? Czy jest jakieś menu serwisowe do wywołania kombinacja klawiszy etc? Obecnie jak odłączę urządzenie od zasilania akumulatora to po włączeniu mam wybór auta itp. Cały zestaw pochodzi od SpaceStar'a i nie ma tam do wyboru Carismy. czy da się to jakoś zmienić?
Bizi78 - 18-04-2015, 07:48
Kamilio2406, ściągnij manuala do MSS.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3453
Tam w pliku aaa54 od strony 66 masz opis jak wejść w menu serwisowe .
Cały czas się dziwię ludziom, którzy próbują reaktywować navi w MSS i cari, why.
No chyba, że podoba im się ten kolorowy wyświetlacz .
Tak czy siak map Polski nie ma i nie będzie.
Kamilio2406 - 18-04-2015, 08:25
Dziękuję za link. Biorę się za szukanie Powiem ci kolego tak. Masz w sumie rację z tym, że np: wielu osobom podoba się wyświetlacz. Ja do nich także należę choć to nie tylko to Ponad to mogę teraz słuchać płyt CD a jakość dźwięku jest nieporównywalna z tym co miałem na transmiterze FM. Tam było więcej szumu niż muzyki. Teraz muzyka to przyjemność Z kolei ja nie szukałem NAVI za wszelką cenę. Komplet znalazłem w takich pieniążkach, że prawie wszyscy sprzedają jedną rzecz w tej cenie. Każda z tych części wymagała drobnej dosłownie ingerencji. Jedynie wyświetlacz był całkowicie padnięty bo miał 2 usterki. W pełni go jednak reaktywowałem i pozbyłem się pasków na wyświetlaczu. Wymagało to precyzji w lutowaniu bo przewody grubości włosa ale było warto Znalazłem także działające płyty CD z navi. No i jest dużo frajdy pogrzebać w aucie nie tylko jak się coś psuje a np: jak można samemu coś dodać nowego do autka czego nie było tak w standardzie To jest moje zdanie
AidsD - 18-04-2015, 10:00
Bizi78 napisał/a: | [b]
Cały czas się dziwię ludziom, którzy próbują reaktywować navi w MSS i cari, why.
No chyba, że podoba im się ten kolorowy wyświetlacz .
|
Wyswietlacz rzeczywiscie jest ladny i duzo ciekawszy niz monochromat.
|
|
|