[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E32A 1.8] problem z przyspieszaniem
szubab - 24-02-2008, 21:44
No faktycznie, też może być.
Nigdy nie dopuściłem jeżdżąc na gazie żeby nie było choć trochę benzynki, bo to ponoć zabójcze dla niej.
On na benzynie zachowuje się tak dziwnie. Czasami daje mu gazu a on nic, nawet spadają obroty, czasami się wkręca dość szybko ale ma po drodze jakieś takie zaburzenia rytmu.
Cóż, pojadę do kolegi na szrot, jak będzie miał pompke paliwa to wymienię i się okaże.
Dzięki.
waldi-1 - 25-02-2008, 16:14
kup sobie tez taki preparta ,który wlewa sie do benzyny słózy on do czyszczenia wtrysków
Anonymous - 26-02-2008, 07:41
mój chodzi lepiej na gazie niż benzynie-ale ja podejrzewam zapchany filtr paliwa albo padające wtryski,, może być też woda w zbiorniku paliwa-cóż uroki jazdy na gazie. co do kompa też miałem przelutowane kondensatory, ale to nie pogorszyło osiągów
Anonymous - 28-02-2008, 17:38
Ja tez mam taki sam problem z jazda na benzynie
Rzuca , szarpie , pracuje jak traktor.
A na gazie jest wszystko pieknie
Mechanicy nie wiedza o co chodzi a wiekszosc ludzi z ktorymi rozmawiam sklania sie w strone wymiany pompy paliwa bo filtr juz wymienilem ale nic to nie dalo.
I tak sie wlasnie zastanawiam czy czasem nie zaryzykowac i nie wydac tych paru groszy na wymiane pompy, moze to zeczywiscie to...
Jesli zdecydujesz sie na wymiane pompy to napisz czy cos to pomoglo bo ja kase na wymiane pompy bede mial dopiero na poczatku lipca
waldi-1 - 28-02-2008, 18:51
chłopaki mozecie jeszcze troszke pokombinowac z zapłonem przyspieszyc lekko lub opóznić
Anonymous - 16-03-2008, 22:58
Witam mam problem z galantem,falują obroty,bardzo dymi,a to przecież benzyna,rura wydechowa cała mokra jakby z oleju.proszę o rade!
Anonymous - 17-03-2008, 19:18
alan200 napisał/a: | Witam mam problem z galantem,falują obroty,bardzo dymi,a to przecież benzyna,rura wydechowa cała mokra jakby z oleju.proszę o rade! |
Objawy charakterystyczne dla co najmniej kilku usterek... Mozesz napisac cos wiecej, cos bylo dlubane ostatnio ?
Anonymous - 17-03-2008, 20:07
2 lata temu były wymieniane uszczelniacze zaworów,obiaw pojawiłsię ponoć po zmianie oleju jakieś 2 tygodnie po zmianie,auto troche znam bo sprzedałem je rok temu a teraz odkupiłem.
[ Dodano: 17-03-2008, 20:12 ]
Rangarok,
jacek11 - 17-03-2008, 22:26
Kontroluj stan oliwy.Sprawdz czy nie ubywa.
[ Dodano: 17-03-2008, 22:32 ]
Co do obrotów,to poczytaj tu: http://mitsubishifan.webpark.pl/
Miłej lektury.
|
|
|