Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] Poduszki powietrzne - gdzie i jakie kupić?
Rafal_Szczecin - 16-08-2007, 20:37
andy1 napisał/a: | nadzieję, że chociaż sensor i poduszka kierowcy w modelu sprzed i po liftingu pasują do siebie |
dlatego rob tak jak napisalem , szukaj tylko i wylacznie od naszego modelu - po face liftingu, wtedy masz 100 % pewnosci, ze bedzie pasowac .
Matejko - 20-08-2007, 10:39
sensor od poduszek jest blizej drazka zmiany biegow niz recznego,
kable z LH RH to od podgrzewanych siedzen, jesli nie ma poduszek to i tak sensor do wymiany,
jezeli masz czarna deske to musisz sprawdzic czy jesli kupisz zestaw typu:
poduszka kierowcy nowy model,
poduszka pasazera stary model(nakladka)
sensor - obojetnie
i beda pasowac wtyczki(a watpie zeby nie pasowaly) to wszystko sobie poskladasz,
a jesli chcesz miec jak w orginale to musisz szukac konsoli z poduszka a reszta jw.
Anonymous - 20-08-2007, 16:03
Ja mam niebieską deskę
Dzięki za pomoc, w takim razie chyba zaryzykuję. Jeszcze jedno pytanie - czy przypadkiem poduszki kierowcy w nowej i starej nie się identycze? Na zdjęciach nie widzę różnicy. Nie dam sobie też palca obciąć, czy poduszka pasażera nie jest już wstawiona u mnie od starego modelu. Ale sprawdzę to jeszcze w warsztacie jakimś (mam nadzieje, że ktoś się tego w gdańsku podejmie)
Matejko - 20-08-2007, 17:19
to nie wiem jak to bedzie wygladac niebieska deska i czarna nakladka, a kierownice w twoim roczniku i przed liftem na pewno nie sa takie same
Anonymous - 23-08-2007, 06:37
Witam, to jeszcze takie pytanie, sprawdzałeś napinacze pasów? Bo ich pewnie już też nie ma. Pytanie do mitsumaniaków, czy ktoś mógłby zrobić zdjęćie jeszcze napinaczy ale tam gdzie są zamontowane w samochodzie, bo nie wiem jak to powinno wyglądać, a mam wątpliwości. Pozdrawiam
Matejko - 23-08-2007, 09:08
tam jest tylko jedna sruba, wiec nie wiem z czym masz watpliwosci i problemy, jedynie co zauwazylem jak u siebie montowalem to to ze ladunek w jednych pasach byl wiekszy niz w drugich, a u Kofiego jeszcze jakims plastikiem sie roznily ale nie bylo zadnego problemu z montazem
Anonymous - 24-08-2007, 10:39
Nie wiem po prostu czy nie są wypalone, czy do nich jest podpiety jest kabel, bo u mnie wisi sobie. Jak sprawdzić czy są dobre.
Anonymous - 20-09-2007, 22:16
powoli dojrzewam do kupna tych poduch... martwi mnie cena... najgorzej jest z poduszką kierowcy. Mam pytanie - czy idzie wstawić taką kierownicę:
kierownica skórzana carisma GDI sport
lub taką:
kierownica z poduchą
czyli generalnie tą sprzed liftu - do modelu po lifcie?
poduszka kierowcy do cari '01 kosztuje 800, czyli więcej, niż za komplet do modelu sprzed liftu.
Matejko - 21-09-2007, 00:22
ciezko stwierdzic, na zadnej aukcji z allegro nie widac dobrze wtyczek aby ocenic czy jesli zalozysz tasme do starej poduszki, to czy wepniesz ją do instalacji, ale na tyle na ile mozna dojrzec to wydaje mi sie ze tak,
zreszta jakis dobry elektryk powinien sobie poradzic
a boczne poduszki tez masz ?
Anonymous - 21-09-2007, 08:31
boczne chyba są (auto było walone z przodu).. nie wiem, jak to sprawdzić.
[ Dodano: 04-01-2008, 10:56 ]
Panowie takie pytanie: czy poduszka kierowcy z Galanta '99 podpasuje?
http://allegro.pl/item288...kierownice.html
http://allegro.pl/item288...alant_inne.html
wygląda jakby pasowała.
|
|
|