Mazowieckie - Dobra myjnia w Warszawie
cns80 - 03-03-2008, 07:34
Tylko uważajcie z tymi ciśnieniówkami, bo ja sobie zerwałem pierwszą warstwę oryginalnego lakieru na Nissanie . Nie ma to jak szczotka z miękkiego włosia lub gąbka i poczciwy wąż z wodą
stanik - 03-03-2008, 09:04
ja polecam tez uwazac na myjnie cisnieniowe ze wzgledu na silna chemie jakiej tam uzywaja. Cudow nie ma, jesli po polaniu brud sie rozpuszcza to musi to miec jakas moc. Kazdy chyba kto mial okazje skorzystac z takiego domowego Karchera
(z niemalym cisniemiem) i korzystal z takich samoobslugowych myjni cisnieniowych na miescie widzi wyrazna roznice w jakosci mycia samochodu.
takze ja zalecam umiar w korzystaniu z tego dobrodziejstwa.
Pozdrawiam
Anonymous - 03-03-2008, 20:17
Myjnia automatyczna:
Przy torze stegny. Automatyczna, ale nie szczotkowa tylko fruwające gąbeczki Dodatkowo myją przed wjazdem na taśmociąg.
Ręczna:
Hera Bis na Wrocławskiej na tyłach Auto GT. Czyszczą dobrze, ale ostatnio parę wpadek mieli drobnych, więc trzeba dobrze sprawdzić. Ewentualnych wpadek bardzo się wstydzą i starają się żeby ich nie było. Czynna długo i raczej robią z marszu.
Karcherownie:
chyba wszystkie takie same są?
Pablo1o - 05-03-2008, 10:58
Cześć.
Co do ciśnieniowych. Bardzo je lubiłem bo można było sobie samemu szybko umyć auto ale... przy ostatniej wizycie przypadkowo zachaczyłem palcem na ułamek sekundy pod to ciśnienie. Palec piekł jak cholera i zdałem sobie z tego sprawę jakie to niebezpieczne dla lakieru. W tej wodzie jest proszek który mocno derza w nasz lakier z bardzo dużą energią. To nie jest mycie tylko coś na zasadzie piaskowania .Duża energia odrywa brud z naszego lakieru ale na 100% lakier naszego samochodu dostaje po dupie . Myślę , że po dłuższym czasie używania lakier będzie coraz bardziej zniszczony. Ja już więcej nie będe z nich korzystał ... niestety , bo dla mnie były szybkie , tanie i generalnie lubię samemu czyścić samochód.
krotka - 05-03-2008, 11:23
Ale zimą to tak trochę nie teges kupiłam sobie nawet już szampon i wosk do auta, po ostatnich paru dniach ładnej pogody, a tyu masz śnieg leży
Anonymous - 05-03-2008, 11:59
no wlansie Pablo, masz racje, dlatego poszukuje w Warszawie takiej myjni, ktora oprocz pistoletu posiada takze taka szczotke z ktorej plynie goraca woda z "szamponem", w Płocku niestety jest tylko jedna taka... w Warszawie jeszcze nigdzie takiej nie spotkalem a to jest bardzo dobre: na poczatek szybko oplukujesz autko z pistoletu, potem przechodzisz na szczotke i dokladnie myjesz autko, na koniec znow z pistoletu czysta woda oplukujesz z piany i gotowe, czyli te "piaskowanie" zostaje zastapinone czyms znacznie delikatniejszym...
jezeli znacie jakas taka myjke z pistoletem i koniecznie ze szczotka to prosze o informacje...
stanik - 05-03-2008, 12:46
u mnie w legionowie jest taka myjnia ze szczotka, ale powiem szczerze, ze ja bym jej nie uzył, widząc jak facet przede mna myje sobie auto cale w błocie, koła... ten piach jednak w tej szczotce zostaje...
Pozdrawiam
Anonymous - 05-03-2008, 19:22
Nie wiem gdzie mieszkasz w Warszawie. Na Ursynowie są przynajmniej dwie takie myjnie, obie ze szczotkami w raczej dobrym stanie.
zwolin - 05-03-2008, 23:18
Przy Połczyńskiej, na przeciwko reala na tyłach schella jest bardzo dobra myjnia, która zamiast plastikowych szczotek ma jakieś tekstylno-szmaciane elementy. Moim zdaniem myje bardzo dokładnie, nie niszczy lakieru i bardzo sprawnie działa, co jest bardzo ważne w okolicach swiąt, bo wtedy to na BP można i z godzinę czekać w kolejce.
Anonymous - 06-03-2008, 11:24
muranow, tuz przy arkadii, dostalem cynk ze na broniewskiego jest jakas myjka ze szczotka...
Anonymous - 06-04-2008, 12:27 Temat postu: Wolska/Płockiej Witam,
Ja zdecydowanie polecam chłopaków z Wolskiej róg Płockiej, jadąc w stronę Prymasa. Robią wszystko od mysia, czyszczenia prania, przez opony, felgi i całą wulkanizacje. Tani nie są ale za każdym razem wyjeżdzam idealnym samochodem, a mam czarny więc najbardziej wredny z wrednych kolorów:-)
Pozdrawiam
Maciek
Krzysiak - 28-07-2008, 14:48
Stanowczo odradzam myjnię Robo Wash Center przy Modlińskiej. Po umyciu tapicerki zalali mi układ sterujący poduszkami i napinaczami. Zapaliła się kontrolka, próba reklamacji była zbywana, że to na pewno nie oni. Niestety, żona odbierała auto i nie zauważyła kontrolki, ale rozczarowuje postawa kierownika stacji, że przecież "to niemożliwe" i to "na pewno nie u nich".
Na szczęście układ pozostał sprawny, wystarczyło skasować błąd, ale jego wymiana to byłyby duże koszty.
Robo Wash Center - unikać!!!
tyr - 26-03-2010, 19:51
witam!
odnowię temat, bo już trochę zleżały.
jakaś godna polecenia myjnia w okolicach wilanowa?
nie musi być full wypas, bo samochodzik nie najnowszy wiec nie ma się co lansować
pozdrawiam
ps. wiem że na śródziemnomorskiej 1 jest dobra, ale tam terminy na 2 tyg naprzód...
pozdro
koszmarek - 26-03-2010, 19:53
a nie wolisz sam myć? na dolince masz te spod znaku niebieskiego słonika
tyr - 26-03-2010, 23:38
samochodem jeżdżę od tak niedawna, że na razie nie mam sprzętu (tak sie składa, że dotychczas jeździłem rowerem ), kosmetyków i czasu
pewnie z napływem tego ostatniego się ogarnę
|
|
|