[XX-92]Colt C50 i starsze - Amory z Golfa III w Colcie
ROMEL - 26-09-2007, 14:32
NIE MA AMORTYZATORÓW GAZOWYCH....
Nie ma konstrukcji amortyzatorów do samochodów osobowych tylko gazowych... zawsze są olejowo- gazowe - lub olejowe....
Hubert - tylna belka owszem jest super ale na autostradzie i to bez dziur - nooo i na normalnej drodze bez dziur i muld również sie sprawdzi.......
Ale... jeśli chodzi o zakręty dziurawe, muldziaste i szybkie.... zabójstwo - trzeba uważać bo tył zachowuje sie jak ping-pong nawet na super hiper amorkach i sprężynach - i to taki ping pong który sie podbija i nie wiadomo kiedy spadnie aby złapać sie z powrotem podłoża - dużo lepszym zawieszeniem w takich przypadkach jest całkowicie niezależne jak CAO czy CJO...
Nie piszę tu o prędkościach rzędu 80km/h tylko więcej - ale oczywiście w uzależnieniu od promienia zakrętu... mówię o ekstremum....
PZDR
Hubeeert - 26-09-2007, 23:48
ROMEL, wiem. Ale i tak uwazam, że jest jak dla mnie super. I bardzo stabilnie.
A co do ROMEL napisał/a: | Ale... jeśli chodzi o zakręty dziurawe, muldziaste i szybkie.... zabójstwo - trzeba uważać bo tył zachowuje sie jak ping-pong nawet na super hiper amorkach i sprężynach - i to taki ping pong który sie podbija i nie wiadomo kiedy spadnie aby złapać sie z powrotem podłoża - dużo lepszym zawieszeniem w takich przypadkach jest całkowicie niezależne jak CAO czy CJO...
Nie piszę tu o prędkościach rzędu 80km/h tylko więcej - ale oczywiście w uzależnieniu od promienia zakrętu... mówię o ekstremum.... | Ja tam w takich warunkach żałuję samochodu i sie nie wygłupiam bo droga o takiej nawierzchni w każdym samochodzie cywilnym prowokuje zawieszenie do zachowań nieprzewidywalnych.
Anonymous - 28-09-2007, 18:18
niestety przednie nie pasują a wszystko tak dobrze się zapowiadało dolny rozstaw śrub pasuje długość amora i skoku, wysokość kielicha na sprężynę i właśnie tu pojawił się problem sprężyna w Colcie jest większa różnica aż 2 centymetry teraz muszę szukać jakiś tanich najlepiej twardszych amorów na przód może ma ktoś jakąś sugestję ??
Wymyśliłem obok mnie jest szrot którego właścicielem jest ojciec mojego dobrego kolesia pożyczę sobie jedną sprężynę oraz górną pokrywkę sprężyny i zobaczę czy da się coś takiego zmontować jutro dam znać.
Hubeeert - 28-09-2007, 21:47
ziele477 napisał/a: | teraz muszę szukać jakiś tanich najlepiej twardszych amortyzatorów na przód może ma ktoś jakąś sugestję ?? | Do Colta 1,8D. Takich szukaj. A poza tym KYB/Kayaba na przód nie jest powalająco droga przecież?
Tomasz82 - 29-09-2007, 19:50
A moze BILSTEIN B4.
Anonymous - 30-09-2007, 00:01
Za dużo kombinowania z tym przodem, łożysko nie pasuje, więc konkluzja jest jedna amory na przód muszą być od Colta, ale tył, Golfoskie dają rade
a oto zdjęcia samochodu po zmianie amorów tylne od Golfa III (od wersji GT,GTI,VR6,Cabrio)
http://img230.imageshack....dsc00086ry6.jpg
http://img230.imageshack....dsc00087ta8.jpg
http://img230.imageshack....dsc00088jy6.jpg
e-gen - 30-09-2007, 16:56
no i bardzo ładnie, wcale za nisko nie siedzi w stosunku do przodu
BTW
springi od Lancera 4x4 są też dobrym pomysłem na utwardzenie tych autek
ziele477,
masz butlę LPG w bagażniku?
Anonymous - 30-09-2007, 17:36
e-gen napisał/a: |
ziele477,