To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Galant 4x4 po 2000 roku byl taki?

Krzys - 30-11-2007, 22:30

Takie pytanko mam do Ciebie kolego...

czy to nie ten sam legnum??(nr.na szybie się zgadza)
jakiś czas temu chwaliłeś sie że jest Twój,to co on robi w kontenerze z Japonii??

Anonymous - 30-11-2007, 22:41

Hehehe, coś widzę że nie tylko mi tu coś nie pasuje 8)
Anonymous - 30-11-2007, 22:46

nie jestem w stanie odpowiedziec na to pytanie.
odnosnie zdjecia ktore zamiesciles datowanego na 19/07/2007 18:13:04 moge powiedziec ze bylem jego wlascicielem, nie dalej jak 15 minut temu podpisalem umowe kupna-sprzedazy i samochod ten formalnie nie nalezy juz do mnie. wszelkie pytania prosze do nowego wlasciciela, w tym sensie konczy sie moja odpowiedzialnosc za to auto.
na marginesie panowie prosze sie zastanowic co sie dzieje, zmuszacie mnie do robienia czegos czego nie musialem robic! i po co? czy ludzka zazdrosc ma jakies granice do cholery? prosze sie zastanowic i czytac miedzy wierszami jesli nie wszystko jest jasne.

Anonymous - 30-11-2007, 23:04

A mi się wydaje, że odpocznij trochę bo pewnie przepracowany jesteś i jak już ustalisz który jest czyj i ile ich masz, które są LHD a które RHD i kto je poprzerabiał to napisz sprostowanie bo ja :shock:
Zapraszam do siebie:
Kalinówka 154a pod Lublinem - rzucę okiem :wink: "fachowca"

P.S. Nie o zazdrość tu chodzi lecz o ciekawość, ścieżka którą przedstawiłeś 'jak stać się posiadaczem VR4 LHD' jest nowa i nie brana przez nikogo pod uwagę.

Marcino - 30-11-2007, 23:07

Ja myśle ze nie ma co robic dymu.... samochód kupiony i sprzedany. normalna procedura, niemniej jednak tak samo AutoR mogłby powiedziedz jak to formalnie sie załtwia bo moj kolega pytał jak to sie stało ze samochód RHD ma normalna rejestracje w polsce LHD, wiem ze chyab Hubert pisał na forum...."znajomy diagnosta..." ale......
.......

Anonymous - 30-11-2007, 23:11

Marcino napisał/a:
Ja myśle ze nie ma co robic dymu.... samochód kupiony i sprzedany. normalna procedura, niemniej jednak tak samo AutoR mogłby powiedziedz jak to formalnie sie załtwia bo moj kolega pytał jak to sie stało ze samochód RHD ma normalna rejestracje w polsce LHD, wiem ze chyab Hubert pisał na forum...."znajomy diagnosta..." ale......
.......

normalnie, robisz przegląd, diagnosta może odmówić, wtedy rzeczoznawca PZMOT lub DEKRA, robi pełny opis, z powrotem do diagnosty i musi zrobić przegląd, a potem heja do urzędu

P.S. Temat przerobiony z FTO a więc z autem które nigdy nie było LHD :wink:

Anonymous - 30-11-2007, 23:16

Ja też chętnie bym rzucił okiem na tego Legnum'a z kierownicą po prawidłowej stronie ;) ... Bardzo mi się podobają rekiny ale obiecałem sobie że już nigdy nie kupię auta z FWD - fajnie by było nabyć takiego Legnum'a VR-4 z twinkiem
Krzys - 30-11-2007, 23:20

Marcino napisał/a:
.......

nikt nierobi dymu...
poprostu jestesmy ciekawi jak ten kolega to robi,ze ma już 4 EC5W w Polsce no i oczywiscie LHD.
My tu od duższego czasu nieśpimy po nocach,jak tu zrobić/przerobić a tu BACH kolega sie wyłamuje ze ma 4 takie i na dodatek 10w kraju już jest... No No zaskakujące :shock:
a no i jakieś 45min. temu zaczoł wysprzedawać powoli...
No oczywiście pomijając fakt zdjęcia które wrzuciłem...
że od lipca jest właścicielem,a dopiero teraz w kontenerze sie znalazł
no i oczywiscie widać po której mańce ma kiere...
Cytat:
a na pobudke to numer juz powyzej 10 przed rozladunkiem i zdaje sie jedyny EC5W LHD (wersja z JP!).

Usmiali my sie po pachy :mrgreen:

Anonymous - 30-11-2007, 23:27

aa to o to chodzi, to wez sobie to zdjecie kolego uprzejmie ktore zamiescilem zapisz na dysku. odczytaj "shooting time" tego zdjecia i wyjdzie ci dokladnie kiedy byl zaladowany. jesli musisz koniecznie wiedziec to nie znalazl sie w kontenerze teraz tylko gdzies w pierwszej polowie pazdziernika i 24 zdaje sie odplyna. odrob matematyke i bedziesz wiedzial gdzie jest. obejrzyj dokladnie to zdjecie to bedziesz widzial ze to 20 stop dlugosci i jest tam jeszcze poza 2 skuterkami drugi samochod, jak myslisz bujam ze od lipca jestem wlascicielem? chodzi o to ze ty nie umiesz przerobic, chcialbys niec przekladke a nie swapa no i nagle jak okazuje sie ze ktos cos takiego robil to nie trzeba wpadac w panike tylko grzecznie spytac sie jak sie to robi. powaznie mowisz i masz, tak to ma dzialac nie?

rozumiem ze chcesz byc za wszelka cene tym pierwszym, taaak rozumiem. jak dla mnie mozesz byc ale rusz glowa i pomysl ze jak piszesz to mozesz innym nie wiem czy nieswiadomie sprawic problemy!

TommiCrazy - 30-11-2007, 23:40

niechce kopac w mrowisku, ale na zdieciu z strony 1 PLPynton , napisales ze ten niby 10ty legnum jest w wersji chrzescijanskiej jako jedyny, na zdieciu z strony 2 widac ze to jest ciágle poganska wersja, czyzby to foto bylo zrobione jeszcze przed tym jak japonczycy go przerobili?
nie masz wiecej zdiec tej wersji?

Ja z checiá bym to zobaczyl, bo aktualnie przegládam oferty tych samochodow i moze poprostu sam zaczne szukac przerobionej juz wersji

Anonymous - 30-11-2007, 23:51

nie, temat byl 3 LHD, ja napisalem nie, potem jest lista 3 uzytkownikow, dopisalem ze wychodzi na to ze takich jest/bylo/przewinelo sie wiecej jak 10, glownie na wschod ale i kilka na zachod. i LHD tez juz sa! nie ma czym sie ludzic.
ludzie czy wam sie wydaje ze to jakis temat na zdjecia? jesli juz to na ogladniecie osobiste. jesli ktos nie rozumie to podpowiem: co sie stanie jak taki VR4 spowoduje powazny wypadek, tzn kto bedzie placil? bo na pewno nie ubezpieczyciel.
Jesli chcesz koniecznie sobie zakupic LHD to krok pierwszy: poszukac duzego exportera z zapleczem, zamowic normalny, wplacic ewentalnie jakas zaliczke a pozniej porozmawiac delikatnie, tam tez nikt nie jest glupi, podejrzewam ze LHD nie sa w normalnej ofercie. znam jednego ale poki co kombinuja jak tu wiecej zarobic no i sa male kwestie prawne, a ja nie moge na razie nic pomoc, moze tak w styczniu/lutym.

Anonymous - 30-11-2007, 23:55

PLPynton napisał/a:
nie, temat byl 3 LHD, ja napisalem nie, potem jest lista 3 uzytkownikow, dopisalem ze wychodzi na to ze takich jest/bylo/przewinelo sie wiecej jak 10, glownie na wschod ale i kilka na zachod. i LHD tez juz sa! nie ma czym sie ludzic.
ludzie czy wam sie wydaje ze to jakis temat na zdjecia? jesli juz to na ogladniecie osobiste. jesli ktos nie rozumie to podpowiem: co sie stanie jak taki VR4 spowoduje powazny wypadek, tzn kto bedzie placil? bo na pewno nie ubezpieczyciel.

Jesteś z okolic Lublina, podjedź do urzędu komunikacji-dowiesz się jak zarejestrować. Ubezpieczyć można dziś każde auto i dalej możesz złożyć sobie 'SAM'a w garażu i też go legalnie zarejestrować i ubezpieczyć 8)

A na fotki VR4 LHD made by Japan nalegam bo napewno je masz. Jak widzisz nie tylko ja jestem ciekaw.

Anonymous - 30-11-2007, 23:58

wlasnie nie bardzo, bylem rozmawialem no i niestety homologacji niet no chyba ze cos sie zmienilo od 4 miesiecy. zawsze ladowal temat na prawa do rejestracji niet, prawnie powinno sie dac, masz racje ale faktycznie sie nie da.
mowie podjade osobiscie, poki co mam rece zwiazane i za duzo kasy wlozone...
jesli faktycznie mozna, bede jechaj lada dzien do kraju bo poki co syn mi choruje. jeszcze raz spytam, bo moze faktycznie sie zmienilo jak tak to podam namiar na te firme w JP ktora wam pozalatwia powysyla gotowe itp. ale 4 miesiace w przyblizeniu to trwa. robia tez pajero toyoty glownie disle itd itd. i wszystko LHD wyjdzie taniej niz te nasze LHD.

TommiCrazy - 01-12-2007, 00:10

CZEKAMY Z NIECIERPLIWOSCIá !!!
oraz co masz na mysli mowiaz ze sie rozjechaly na wschod i zachod? ze zostaly sprowadzone do polski i kto sie za granice odrazu sprzátnol?

Anonymous - 01-12-2007, 00:15

no przeciez nasz kraj jest malym centrum przerzutowym z JP np na naszych bliskich sasiadow ze wschodu. sa w PL jakis czas a pozniej sa odsprzedawane tam lub doslownie sa w tranzycie ale zazwychaj nasi sie wkrecaja pomiedzy. w okolicach granicy niemieckiej handluje sie w podobny sposob, w okolicach miast portowych w ten. no bo jak kraj nie ma morza to co? na zachod tez bo np taka szwajcaria nie ma morza a w niemczech cos takiego jak przerobka jest nielegalne a PL to szara strefa i mamy umowy celne dobre.