To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Ssanie/odpalanie [1.8 GDI]

Anonymous - 21-12-2009, 08:12

Witam!
Jak odpalanie swoje GDI na -20 C macie jakies sposoby
Ja ostatnio zakrecilem raz i nic pochodzil 2 sek i zgasl.
Potem wcisnolem gaz do polowy przy kreceniu rozrusznikiem zaskoczyl odrazu ale obroty wtedy skoczyly na 3 tys.
Nie wiem czy tak mozna
[b][b]Co Wy na to

tomek14013 - 21-12-2009, 08:53
Temat postu: Odpalanie
Cyrku. Ja zawsze odpalam dodając delikatnie gazu i nigdy nie miałem problemu. Ale tym samym nigdy nie gaszę samochodu jak jest zimny i nie rozgrzany. Wczoraj u mnie było -19 i odpalił mi na raz. A auto stoi pod blokiem. Wczesniej miałem swifta i tez bez problemów w zimie.
Anonymous - 21-12-2009, 09:00
Temat postu: Re: Odpalanie
tomek14013 napisał/a:
Cyrku. Ja zawsze odpalam dodając delikatnie gazu i nigdy nie miałem problemu. Ale tym samym nigdy nie gaszę samochodu jak jest zimny i nie rozgrzany. Wczoraj u mnie było -19 i odpalił mi na raz. A auto stoi pod blokiem. Wczesniej miałem swifta i tez bez problemów w zimie.

Czyli dobrze zrobiem dodajac gazu :-)
Nie wiem czy to nie szkodzi silnikowi przy tak niskiej temp. wiec wolalem zapytac.
Oczywiscie jak silnik zaskoczy to gaz puszczam zeby go nie meczyc.
A jak postepuje reszta forumowiczow :?: :?: :?: :?:

tomek14013 - 21-12-2009, 09:04
Temat postu: Odpalanie
Lepiej mu dodać trochę gazu niż kręcić go niewiadomo jak długo i ile razy. Oczywiście po odpaleniu noga z gazu i niech pracuje już sam.
Ginger1021 - 21-12-2009, 19:29

Mi przy -20 pod chmurką odpala od razu bez dodawania gazu. Akumulator wolno kręci ale silnik od razu łapie. :biggrin:
przemekx303 - 22-12-2009, 13:46
Temat postu: Re: Odpalanie
tomek14013 napisał/a:
Wczesniej miałem swifta i tez bez problemów w zimie.

Moja też pod blokiem i pali bez problemu pare obtotów rozrusznikiem i bez gazu, choć czasem tak jakby chciała załapać od razu , podobnie świstak tak miał i aby cari tak bez awaryjnie służyła

spaawu - 22-12-2009, 16:37

Ginger1021 napisał/a:
Mi przy -20 pod chmurką odpala od razu bez dodawania gazu. Akumulator wolno kręci ale silnik od razu łapie. :biggrin:

tak samo u mnie akumulator stary jak świat ale odpala sam :)