[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Siedzenia w Galancie EA
Anonymous - 20-01-2008, 20:15
tez uwazam ,ze trzymanie boczne maja kiepskie i faktycznie siedzisko mogło by byc dluzsze.
Anonymous - 20-01-2008, 21:37
majac poprzednie autko odwiedzilem kiedys tapicera... z pytaniem czy da sie z tym cos zrobic(mowa o trzymaniu bocznym) ?? stwierdzil ze owszem moze sie pobawic rozebrac fotel i wypchac pianka w zadanym miejscu spodziewany efekt to okolo 1 cm na strone moze to byc troche wiecej a moze troche mniej nie pamietam kosztu tej uslugi niestety
Marcino - 20-01-2008, 23:21
cuuube napisał/a: | majac poprzednie autko odwiedzilem kiedys tapicera... z pytaniem czy da sie z tym cos zrobic(mowa o trzymaniu bocznym) ?? stwierdzil ze owszem moze sie pobawic rozebrac fotel i wypchac pianka w zadanym miejscu spodziewany efekt to okolo 1 cm na strone moze to byc troche wiecej a moze troche mniej nie pamietam kosztu tej uslugi niestety |
Ajak sie maja do tego wypychania poduszki powietrzne? A moze by tak pianke poliuretanowa wcisnać to wypcha gdzie trzeba i komu trzeba hehe
Anonymous - 21-01-2008, 16:08
Marcino napisał/a: | Ajak sie maja do tego wypychania poduszki powietrzne | to byl tapicer samochodowy wiec chyba wiedzialby jak sie zajac takim fotelem ! zreszta wypycha sie wewnetrze strony oparcia(miedzy fabrycznym wypelnieniem a tapicerka) a nie boczne zewnetrzne strony zeby fotel zrobil sie okragly
xcracing - 23-01-2008, 09:20
cuuube napisał/a: | swietny pomysl. mozesz zdradzic tajemnice jakie rozmiary ma ta klapeczka wlozona w fotel chetnie sprobuje tego samego bo mam problemy z kregoslupem i chcialbym troche tez zwiekszyc podparcie pod ledzwiami |
O ile dobrze pamiętam, to odcinek lędźwiowy wypycha tam taki płaski plastikowy profil zamontowany na metalowym pręcie.
Podkładka, którą włożyłem między oparcie a ten plastikowy profil ma ok 23cm szerokości, 9cm wysokości. Grubość była 3cm, ale po kilkukrotnym przeprofilowaniu zmniejszyła się.
Kilkukrotnie zdejmowałem moją podkładkę i przerabiałem tak aby nie gniotła.
Trochę się trzeba pobawić i efekt naprawdę będzie.
Co do trzymania bocznego, rzeczywiście jest lipa. Raczej byłbym ostrożny z modelowaniem boczków.
Anonymous - 30-01-2008, 21:59 Temat postu: nie jest tak zle Witam wszystkich ja uwazam ze nie jest tak zle nie czuje dyskonfortu chociaz czesto siedze za kolkiem okolo 10 godzin z krotkimi przerwami toaleta itp i jest niezle moje poprzednie auto to bylo audi a4 97 r wszystko oki tylko kark bolal a w misku ok ale mam el regulacje i skore nie nazekam pozdro
Anonymous - 13-02-2008, 16:52
Ja tam nie narzekam na wygodę - mnie zadawala, a mam 185 cm wzrostu.
Ciekawi mnie inna sprawa - może ktoś z Was przerabiał.
Otóż chodzi mi po głowie wymiana tapicerki z weluru na skórę. Komplet skór w niezłym stanie można kupić już od 700 PLN.
Nie wiem tylko czy da radę zamontować i odpalić elektrykę foteli? Czy w moim aucie z welurową tapicerką pociągnięte są przewody do el. regulacji?
Jak ktoś coś wie na ten temat - będę wdzięczny za informację.
Pozdrawiam
Bartek
Marti - 13-02-2008, 19:44
Praktycznie każda sztuka ma standardowo pociągnietą uniwersalną elektrykę. Najlepiej jak sprawdzisz u siebie czy masz kostki połączeniowe czy nie. Też myślałem o takim rozwiązaniu jak piszesz. Pamiętaj że w wersji ze skórą masz skórzane boczki, kierę, mieszek i podłokietnik. Żeby to miało ręce i nogi musisz przełożyć komplet. Problem w tym (przynajmniej dla mnie) że naogół jak była zakładana skóra to razem z pogrzewaniem. Jak nie będziesz miał u siebie podgrzewania siedzeń (skórzanych) to życzę powodzenia w zimie.
Anonymous - 13-02-2008, 20:04
Dzięki,
Ja w swojej Galerce mam już fabrycznie skórzaną kierę i mieszek, a jak bym kupował tapicerkę, to oczywiście razem z boczkami. Podgrzewanie foteli już mam, więc tu także nie widzę problemu.
Zastanawiałm się nad trzema sprawami:
1. Czy w wersji bez skóry jest kompletna wiązka do podłączenia regulowanych elektrycznie skórzanych foteli?
2. Czy w obu wersjach są takie same prowadnice foteli. Skórzane są regulowane elektrycznie, a welurowe mechanicznie. Czy możliwa jest po prostu taka zamiana weluru na skórę?
3. Słyszałem także że montując/demontując przednie fotele trzeba szczególnie uważać, aby nie ywaliły jaśki.
Czy ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat??
Marcino - 13-02-2008, 21:31
Marti napisał/a: | Jak nie będziesz miał u siebie podgrzewania siedzeń (skórzanych) to życzę powodzenia w zimie. |
Ja bym nie tragizował nie jedziłeś to nie wiesz, ja mam skóre i czesto zaponinałem właczyc ogrzewania i nic... no owszem noze nie było - 30 ale było ponizej -12 i zadnej tragedi nie ma., Zreszta galancik ma ta zalete ze ogrzewanie w nim bardzo szybko nagrzewa wnetrze, a od samej skórzanej tapicerki ciepło nie bije..
Pozdro
kamil73-73 - 13-02-2008, 22:30
Przychylam się do opini Marcino co do 'zimnej' skóry przecierz nie jeżdzi się w majtach.Dla mnie skórka to super wypas jedynie latem mogą byc kłopoty bo mam czarną ale żucę ;cielaczka' futerko i spoko
Marcino - 13-02-2008, 23:08
W lecie to sie napierw wietrzy samochód apozniej dopiero wsiada.
Ja mam bezowa skóre wiec tak nie grzeje do niej ale parówa jest nieraz w samochodzie. Ogłnie faktycznie fotele sa niezłe ale w długiej trasie musze soebie go mocno oduwac zeby noga nie była zmeczona... bo gaz mi tal lekko chodzi ze sam ciezar cisnie w podoge. Już kilka razy pokonywałem trase prawei 700 km po Polsce z Tczewa az za Tarnów bez przystanków poza tankowaniem i siku i nie narzekam, jestem w stanie spedzić na fotelu 11 godzin i nie wychpodze padniety z samochodu, ba nawet mam ochote browara wypic:)
Marti - 15-02-2008, 10:24
Marcino napisał/a: | zeby noga nie była zmeczona... bo gaz mi tal lekko chodzi ze sam ciezar cisnie w podoge | - polecam tempomat
misjonarz. - 15-02-2008, 21:26
Marcino napisał/a: | bo gaz mi tal lekko chodzi ze sam cieżar cisnie w podoge |
mam ten sam problem i zastanawiałem się od jakiegoś czasu jak by to poprawić... może wymienić sprężynę na przepustnicy, może na pedale? będę musiał to przemyśleć
Marcino - 16-02-2008, 07:20
Marti napisał/a: | Marcino napisał/a: | zeby noga nie była zmeczona... bo gaz mi tal lekko chodzi ze sam ciezar cisnie w podoge | - polecam tempomat |
Nie lubie sie czuć sterowany, ale owszem na Autosradach wykorzystuje przy dobrych warunkach.
|
|
|