To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - Jakie klocki?

pawela - 27-03-2008, 19:53

gregorbu napisał/a:
Kashiyamy miałem przez 2 lata i nie mogę złego słowa powiedzieć. W porównaniu do Lucasa, którego mam obecnie, felgi miałem krystalicznie czyste.

potwierdzam, ja rowniez mam u siebie Kashiyamy i nic zlego na nie nie powiem. Colt hamuje swietnie, hamulce nie miekna po ostrym uzywaniu (a czasem startuje w KJSach). Za 70zl jakosc jest naprawde godna polecenia.

Anonymous - 27-03-2008, 20:12

Więc ja musiałem mieć podróbki Kashayamy :? Normalnie słychać było jakby szorowanie podczas hamowania, nie brały z jednakową siłą, no i ta skuteczność ! Podczas wymiany, klocki były na swoim miejscu, tarcze równe, faktycznie zużyte były może w 20%, ale naprawdę nie szło dłużej tak jeździć. Wymieniłem płyn i premiery, teraz hamuje aż miło, płynnie, cicho i bardzo skutecznie, pozdr.

[ Dodano: 27-03-2008, 20:14 ]
ps. Kashayamy za 70zł,to zbyt dużo za takie klocki, moje premiery kosztowały 85zł!!! polecił je Japaneze i uważam, że bardzo dobrze doradził, z resztą jak zwykle :mrgreen:

PiotrekSL4 - 27-03-2008, 21:06

wichura1 napisał/a:
Jedno jest pewne, następny nie będzie CK1.

No mam nadzieje,że nie będzie bo Ciebie Wichura1 kojarzę TYLKO z CBO. Nie wyobrażam sobie, żę kiedykolwiek zmienisz Miska na inny model :-)

A co do Kashiymy to też mam takie i jak na razie nie narzekam. Może tylko troszeczkę piszczą jak są zimne. Ale to tylko chwilowe piszczenie

Hugo - 27-03-2008, 23:36

Bastek77 napisał/a:
Kashayamy za 70zł
Ja kupiłem Ate za 73 zł i po paru miesiącach zaczęły tak piszczeć, że można ocipieć. Więc patrząc cenowo to Kaszajama jest zbliżona do Ate.
Anonymous - 28-03-2008, 10:02

Piotrek, właśnie o to mi chodziło, piszczały na zimno a na ciepło już nie hamowały.
Kashayama ma strasznie twardą strukturę i zużywają sie bardzo powoli, jednak nie są obrabiane termicznie, stąd moim zdaniem te problemy.

wichura1 - 07-04-2008, 08:29

Może to kwestia tarczy, bo u mnie takie efekty nie występują. Klocki ATE i Kashiyamy (czy jak to zwał :D ) hamowały podobnie i równie cicho. Z tym że ATE były jakby lekko tępe (nie wiem jak to określić), szybciej się zużywały i strasznie brudziły alusy.
Anonymous - 07-04-2008, 19:39

Może kwestia tarczy :? może też i był to płyn hamulcowy? sam już nie wiem, ale teraz jest o niebo lepiej, staje dęba jak nigdy :mrgreen:
Hugo - 07-04-2008, 21:35

To, że u mnie piszczą klocki Ate to może być wina tarczy, ponieważ ich nie wymieniałem (nie ma takiej potrzeby) i nie wiem jakiej firmy są.
piotrek204 łódz - 10-11-2009, 15:56

kupiłem klocki firmy akebono.prosze o opinie ?
Krzyzak - 10-11-2009, 16:24

ja mam akebono - za ta cene sa swietne
tomekk - 10-11-2009, 21:40

a jaką cenę? ja mam kashiyama za 40pln ogólnie są do bani, ale jak za tą cenę również świetne:p
jakby ktoś je zamontował to ostrzegam - pierwsze ostre hamowanie i klocki udają, że ich nie ma. Nie wiem, przegrzewają się czy coś i mało w pks-a nie wyrypałem jak mi nieco wymusił - potem hamują kiepsko i powoli dochodzą do siebie i jest już ok. A pierwsze wrażenie jest mylące bo hamują jak szalone, ale przy mniejszych prędkościach jak się okazuje. Sprawdzone na 2 różnych parach zakupionych w półrocznym przedziale czasowym, pozdrawiam

piotrek204 łódz - 11-11-2009, 14:12

kosztowały mnie 98 pln,a gość zapewniał mnie że akebono są lepsze od kashiyamy.jutro wymienie pojeżdze i napisze jak sie sprawują.
DanielBogusz - 22-06-2010, 19:24

U mnie również kashiyama ze względów oszczędnościowych... i zdziwiony jestem bardzo , bo za 45zł mam hamulce na które nie mogę narzekać. Nic ich nie słychać, nie brudzą. No trochę się jednak grzeją po kilkudziesięciu km, ale to chyba w miarę norma. Za te pieniądze polecam. ATE od EVO sobie załóżcie, to dopiero wymiatacz :minigun: :lichmalignus: :lichmalignus:
mkm - 22-06-2010, 20:36

DanielBogusz napisał/a:
ATE od EVO sobie załóżcie, to dopiero wymiatacz :minigun:

A beda pasowac, czy to jakas firma?
DanielBogusz napisał/a:
:lichmalignus: :lichmalignus:

:?: :?: :?:

DanielBogusz - 22-06-2010, 21:14

Przepraszam ,z rozpędu napisałem o ATE...chodzi o firmę EBC . Klocki zbierają naprawdę pozytywne opinie, tylko ludziom przeszkadza to, że piszczą. Przyczyną są zapewne tarcze hamulcowe. Klocki są strasznie twarde i tu może być przyczyna. No ale jeśli prawie 400zł wydaje się na klocki to i w tarcze należało by i zainwestować. Jeszcze raz przepraszam za pomyłkę :oops: