Space Star Ogólne - CB+CARAUDIO i inne
JCH - 05-03-2008, 20:06
Zwierzu napisał/a: | Zakupilem do spejsa CB model Alan 48 | To pochwal się ja Ci to gra.
agrest napisał/a: | Przynajmniej w moim TTI tak jest | Ty się też pochwal.
Jak to się mówi? Jestem właśnie "na kupnie" i zastanawiam się co wziąć i gdzie toto włożyć
constell - 05-03-2008, 20:23
Umówiłem sie z kumplem na chwilową podmianke sprzętu. Jesli to nie pomoże zacznę kombinować z kondensatorami. Podzielę sie spostrzeżeniami na forum.
[ Dodano: 12-03-2008, 11:45 ]
I po problemie. Zestaw TTI 880 + ANTENA ML145 działa bez problemu - sprawdzone w trasie. Nie wiem, co jest przyczyną takiego stanu rzecz, bo mój stary zestaw w kolegi samochodzie Skoda Octavia 2007 r. również działa bez problemu. Widocznie UNIDEN 520 XL + ANTENA CB PRESIDENT MISSOURI nie bardzo chce współpracowac z Miśkiem.
Anonymous - 06-03-2008, 00:08
Hej! Foto masz tutaj
Tylko nie śmiać mi się z prowizorki
Ale dokładnie w tym miejscu będzie zamocowane.
Pozdrawiam,
Anonymous - 06-03-2008, 11:36
Moj TTI 880 gra bardzo dobrze. Zlego slowa o tym radyjku nie moge powiedziec. Dodatkowo posiada mozliwosc zmiany modulacji z AM na FM, mozliwosc pracy na dwoch kanalach, SQ. Naprawde jestem z niego bardzo zadowolony. Na minus jest tylko jedna sprawa. Nieco duze toto jest.
Przy kupnie polecam odrazu wrzucic dlugiego bata. Ja mam hustlera i chetnie bym zmianil na cos dluzszego.
Pozdrawiam
J.
Zwierzu - 11-03-2008, 13:11
Moj Alan 48 jest bardzo przyzwoity jednak z tego co sie dowiedzialem w podobnej cenie mozna kupic Presidenta za okolo 300-320zl nie pamietqam modelu jednak zainteresowani napewno znajda. I najwazniejsze rozmiar presidenta co nie jest bez znaczenia jesli chce sie montowac w schowku:)
Anonymous - 20-03-2008, 09:23
witam. też montowałem cb w spejsiku i facet zrobił mi w podsufitce tzn zamontował radyjko uniden 520 kabel antenowy pod podsufitką antena na uchwycie na klapie bagażnika ijest ok radyjka nie widać w aucie trzeba sie schylić żeby zobaczyć dobre przed złodziejem ,wiadomo że jak ktoś chce to i tak ukradnie ale nie rzuca sie tak w oczy gruche mam na lusterku wstecznym powieszoną -łatwy dostęp bardzo polecam ten system montażu mam juz rok i jest ok.POZDRAWIAM miłosników mitsu i cb
Anonymous - 20-03-2008, 10:35
gister3 napisał/a: | witam. też montowałem cb w spejsiku i facet zrobił mi w podsufitce |
No to kolego jakąś fotkę bardzo proszę. Też o tym myślałem ale nie znalazłem sposobu na zrobienie tego fachowo. Będę wdzięczny za jakieś zdjęcie.
Pozdro,
Zwierzu - 05-04-2008, 21:42 Temat postu: CB+CARAUDIO i inne Witam
Stwierdzilem ze MSS pobedzie jeszcze ze mna wiec wstawilem kilka udogodnień.
-CB President ( 2 schowek od gory na konsoli)
-Antesa Sirio ( na klapie bagaznika )
-AlphaRed (wzamacniacz 2x300 ze zwrotnicami)
-Tuba Blaupunkt 350
-Glosniki w drzwiach zostawilem moim zdaniem nie sa takie zle:)
-Twitery x 2
-Pioneer DEH 3000
-uchwyt na tel +6630+ wyprowadzona ładowarka +TOMTOM
-alumki Dezent V Dark 15"
-antena GPS na magnesie na prawym słupku
Wszystko schowane nie majtaja sie zadne kable 2 dni roboty i tylko drobne poprawki zostały.
Ktos wie jak wygluszyc prawa strone deski rozdzielczej dokladnie to nad schowkiem mi wpada w wibracje to samo pytanityczy sie tablicy rejestracyjnej:)
W niedalekiej przyszlosci podniose moc mojemu didolkowi chce uzyskac okolo 150KM (jak jeszcze dokladnie nie wiem)
I jeden problem jak gadam do gruszki to slychac mnie w tubie...
Jesli kogos interesuje ja to wyglada to moge zrobic kilka fotek.
Pozdrawiam
JCH - 05-04-2008, 21:48
Zwierzu napisał/a: | wibracje .... to samo pytanityczy sie tablicy rejestracyjnej | Bierzesz uszczelki do uszczelniania okien, te takie jednostronnie klejone, podklejasz .... i powinno przestać brzęczeć.
Wstaw zdjęcia, pooglądam z ciekawością.
Cytat: | jak gadam do gruszki to slychac mnie w tubie... | Cuda panie, cuda
Zwierzu - 05-04-2008, 21:53
Jutro machne fotki i podkleje tablice:)
A co do gadajacej tuby to podobno wymiana anteny na presidenta pomaga bo cos sie sprzega ale to sprawdze jak podjade do kolegi.
Anonymous - 27-04-2008, 16:48
Witam.
Kontynuując temat montażu CB pod radiem, mam pytanie, czy ktoś próbował wykorzystac rozwiązanie proponowane na allegro, czy ta wnęka pod radiem ma wymiary takie same jak radio i czy stanowi ona integralną częśc konsoli czy można ją samą wmontowac ?
http://www.allegro.pl/ite...tti_.html#photo
JCH - 27-04-2008, 17:41
guzek napisał/a: | czy ta wnęka pod radiem ...... stanowi ona integralną częśc konsoli czy można ją samą wmontowac ? | Można ją wymontować.
Anonymous - 29-04-2008, 14:21
Nadal nurtuje mnie pytanie czy wnęka o której mowa ma wymiar typowego radia , czy można przy montażu CB wykorzystac n/wym patent
http://www.allegro.pl/ite...niden_tti_.html
Anonymous - 09-05-2008, 20:08
JCH napisał/a: | Można ją wymontować. |
Witam,
a jak sie zabrać do tego demontażu?
pozdrawiam
JCH - 09-05-2008, 20:41
JKRjerry napisał/a: | JCH napisał/a: | Można ją wymontować. | a jak sie zabrać do tego demontażu? | Zajrzyj do tematu Drugie gniazdo zapalniczki jest tam opisany demontaż konsoli.
Sama wnęka jest przykręcana od wewnątrz, tak więc trzeba lekko wyjąć całą konsolę.
|
|
|