To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Powitanie i pytanie.

saphire - 03-01-2009, 10:41

Trzeba porobić pełn± diagnostykę na MUT'cie w ASO lub innym sofcie co potrafi czytać parametry pracy silnika a nie tylko same kody usterek.
Anonymous - 03-01-2009, 10:49

Cytat:

U mnie na przykład zim±, w niskich temperaturach nie chciała się przez jaki¶ czas wy¶wietlać temperatura, albo wynik pomiaru wyskakiwał dopiero po paru minutach jazdy.

Ja mam to samo w swojej Cari temperatura pojawia się po paru minutach i zauważyłem że termometr oszukuje

saphire - 03-01-2009, 11:28

Sensor temperatury zewnętrznej jest zamontowany na pionowej belce pod zamkiem maski przed chłodnic± za atrapk±. Nie dziwne że trzeba kawałek przejechać by się schłodził i pokazał poprawny pomiar. Z tyłu grzeje go przecież chłodnica więc dopiero podczas jazdy gdy powietrze przepływa wokół niego będzie poprawnie mierzył temperaturę zewnętrzn±.
Moomin - 03-01-2009, 14:31

Roberto_80 napisał/a:
Cytat:

U mnie na przykład zim±, w niskich temperaturach nie chciała się przez jaki¶ czas wy¶wietlać temperatura, albo wynik pomiaru wyskakiwał dopiero po paru minutach jazdy.

Ja mam to samo w swojej Cari temperatura pojawia się po paru minutach i zauważyłem że termometr oszukuje

Widać ten typ tak ma. :)

jurekkraków - 10-01-2009, 20:09

Moomin napisał/a:
Roberto_80 napisał/a:
Cytat:

Widać ten typ tak ma. :)

Ja wyszłem z tego problemu demontuj±ć czujnik z belki przed chłodnic± mocuj±c go zaraz za tablic± rejestracyjn±.Pomiar jest teraz dokładny nawet stoj±ć w korku.