[97-04]Galant EAxA/W - czy da sie elektrycznie wyczuc moment uruchomienia silnika?
Anonymous - 04-08-2008, 12:00
lub z kontrolki braku cisnienia oleju lub z kontrolki braku oleju
strud - 04-08-2008, 12:59
JaGrab3 napisał/a: | lepiej już i bezpieczniej do tego zapodać webasto... |
Sorry za off topic, ale jestem ciekaw, jak używać tego webasto i czy warto dokładać zdalne sterowanie. Ja właśnie je mam w swoim rekinie, ale jeszcze nie używałem (w końcu mamy lato, a gala mam 2gi miesiąc), a ponadto auto jest garażowane, więc i w zimie może się nie przydać. Ale lepiej wiedzieć co i jak
Zhan - 04-08-2008, 22:54
JaGrab3 napisał/a: | Zhan, to próbuj, ciekaw jestem tego czy ci sie uda. Z tym piekanikiem to fakt masz rację, nie pomyślałem o klimie |
w sensie co ma mi sie udac?
z grubsza mam juz wszystko obmyslone, tylko im dluzej o tym mysle tym wiecej dodatkow mi sie zachciewa i sprawa sie komplikuje
na razie utknalem na domykaniu szyb, chce zrobic tak zeby mozna bylo zablokowac czasowo domykanie, tak zeby sie auto wietrzylo ale czasowo dla tego, ze jak spadnie deszcz powiedzmy po 30 min od wyscia z auta, nie trzeba bylo biegac do samochodu i odblokowywac domykania... przydalaby sie pomoc elektronika
PLPynton napisał/a: | y
w tym rozwiazaniu ustaw start na mozliwie najnizsza wartosc ktora zapewni start w ujemnych temperaturach (np max 1.5s) ale w razie awarii alternatora lub paska nie wymusi krecenia np 4s i tu w tym przypadku wielokrotnego bo exus ponowi jesli zawiedzie ten wlasnie sygnal. |
no ja akurat podlaczylem detekcje pod kontrolke oleju wiec zerwany pasek alternatora chyba mi nie zaszkodzi gorzej bedzie jak spali sie zarowka od oleju...
saphire napisał/a: | A nie prościej z kontrolki braku ładowania spod licznika wziąć ten sygnał? Przykładowo - kręcimy rozrusznikiem aż do momentu gdy lampka gaśnie czyli jest ładowanie + 1 sekunda |
chodzi o to ze jedna sekunda to juz jest za duzo a Ty chcesz jeszcze dokladac do tego czas wygasniacia lampki
saphire - 05-08-2008, 08:46
Dziś sprawdzałem na zimym GDI że 2 sekundowe zakręcenie jest jak najbardziej OK i gwarantuje odpalenie przy czym na pewno nie załatwi rozrusznika.
|
|
|