Nasze Miśki - Black DEVIL...
Owczar - 01-10-2008, 16:07
Chętnie bym się napił z Mitsumaniakami Mam nadzieję, że w 2009 uda mi się dotrzeć na mój pierwszy zlot
Owczar - 02-10-2008, 11:23
Tak się zastanawiam.. Jak pisałem na tym forum, niby nie mam elektrycznych foteli, ani grzanych, ani też oznaczeń na poduszkach, a do foteli idą dwa cienkie kabelki. Podejrzewam, że to kable od poduszek, tylko te fotele nie mają oryginalnych skór, a były obszyte.. Wyglądają inaczej niż te które widziałem na zdjęciach. To by tłumaczyło, czemu nie ma napisów SRS.. Tylko ciekaw jestem co się stanie z poduszkami, w razie (odpukać w drewno) jakiejś kolizji?
rosomak1983 - 02-10-2008, 19:38
Owczar napisał/a: | w razie (odpukać w drewno) jakiejś kolizji? |
odpukac.... wystrzelą.... jeslli sa siła do rozdarcia tapicerki będzie wystarczajaca
pawela - 02-10-2008, 19:42
ale nie koniecznie kontrolowanie....
rosomak1983 - 02-10-2008, 22:19
pawela napisał/a: | ale nie koniecznie kontrolowanie.... |
Po prostu wysadzi tapicerkę w najsłabszym miejcu... Fabrycznie sa robione specjalnie takie miejsca. Wiec skoro tylko sa obszyte to powinno byc OK. Sprawadz czy masz wogóle poduszki bo mogły wystrzelic i ktos wywalił a kabelki zostały...
tresorex - 03-10-2008, 09:27
W jakiejś instrukcji kiedyś czytałem żeby nawet zwykłych pokrowców nie zakładać na siedzenia z poduszkami a co dopiero obszywać skórą...
Owczar - 03-10-2008, 09:29
CO do foteli nie mam jak sprawdzić. W desce rodzielczej wygląda jakby było ok. Pokrywa SRS przy kierownicy jest jednakowo wytarta jak kierownica, pokrywa pasażera też jest idealnie spasowana. Kontrolka SRS gaśnie po kilku sekundach od włączenia zapłonu.. Wygląda ok. Bo co do tych kabelków, to takie dwa dość cienkie to mogą być chyba tylko od poduszek?
Owczar - 03-10-2008, 10:35
Zastanawiam się w ogóle czy te fotele są na pewno nie oryginalne. Bo szycie jest takie jak w tych które widziałem. Skóra jest tylko sztywniejsza, poza tym rózni się wykończenie tapicerki na drzwiach. Tzn, w tych które widziałem jest taka pofałdowana skóra, a u mnie jest na gładko. Być może w galach przed liftem robili to inaczej?
rosomak1983 - 03-10-2008, 11:11
Owczar napisał/a: | Kontrolka SRS gaśnie po kilku sekundach od włączenia zapłonu |
Mozna to sprawdzic podłaczajac do komputera czy poduszki były wystrzelone ale jak jest jak mówisz to raczej OK.
A moze te kabelki sa od podgrzewanego fotela???? Nie radze jednak tego stosowac bo ponoc szkodzi to na jajka...
Owczar - 03-10-2008, 11:25
Wydaje mi się, że są za cienkie na podgrzewanie fotela Wizyta w warsztacie diagnostycznym tak czy inaczej mnie czeka, bo ECU się świeci Niedługo będę znał instalację w tym Galu na pamięć. Narazie walczę z regulacją świateł...
Tymczasem znalazłem na otomoto galanta w TD z identycznym wnętrzem i tapicerką co mój Tu fotka z ogłoszenia..

Najwyraźniej były produkowane takie wersje Co ciekawe mój to też diesel...
Owczar - 07-10-2008, 10:13
W weekend naprawiłem w moim autku regualcję świateł. Okazało się że do regulatora była wpięta inna kostka, a ta prawidłowa zaplątała się w wiązce.
Poza tym narazie wymontowałem elektryczną antenę, a w jej miejsce zamontowałem zwykłą tymczasową. Elektryczną będę naprawiał w wolnej chwili.
Ponadto na dachu wylądowała antenka Sirio Tajfun 27 podłączona do radyjka Alan 78+
Owczar - 12-10-2008, 19:24
Dzisiaj zmyłem z bocznych kierunkowskazów czarną farbę U poprzedniego właściciciela padły ofiarą wiejskiego tuningu Powoli przywracam odpowiedni stan temu autku
Owczar - 14-10-2008, 09:48
Wczoraj Galant dostał dywaniki aluminiowe zakupione od użytkownika axg.
Z 2mm blachy ryflowanej
Poniżej zdjęcia, ale słabej jakości bo robione rano jak szedłem do pracy

Poza tym wyjaśnie się powoli co dalej z Lancerkiem Mój brat jest właśnie w trakcie robienia prawa jazdy więc autko chyba zostanie dla niego. Muszę tylko się zabrać z nim za przywracanie go do stanu użytkowania.
Przegląd, łozysko tylnego koła, przegub, zbiornik paliwa no i naprawa ECU :/
W mojej najbliższej rodzinie jest już przekrój przez większość popularnych marek (BMW, Daewoo, Ford, Fiat, Honda, Opel, Renalut, Toyota), ale tylko Mitsubishi występuje w dwóch egzemplarzach
rosomak1983 - 14-10-2008, 14:05
Owczar napisał/a: | ale tylko Mitsubishi występuje w dwóch egzemplarzach |
i oby tak zostało a nawet sie zdublowało
Hugo - 14-10-2008, 16:33
Owczar napisał/a: | Wczoraj Galant dostał dywaniki aluminiowe | A fuj. Do czego to pasuje?
|
|
|