To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Lejący akumulator ...

ROMEL - 09-06-2006, 14:02

Ja tak... nieśmiało - szczerze...

Nie założył bym takiego czegoś do auta... nawet pospawanego plastikiem przez hiper mega-magikiem... szrot i koniec... wiem jestem dziwny,,ale takie jest moje zdanie...

Dla mnie byłaby to:
- bomba ekologiczna
- bomba w pełnym słowa znaczeniu
- bezpośrednie zaproszenie dla "rudej"
- jazda w niepewności
- itd...

Pozdrówka

Grześku - 12-06-2006, 08:19

Krzyzak napisał/a:
Oj są - tylko niedostępne w PL. Sam bym chętnie kupił aku Yuasa...

a tu patrzyłeś ? i jak te akumulatory mają się do tych - polecał je Hubi.

Matejko - 12-06-2006, 10:20

ceny zdrowe za te yuase 366zl za takie cos jak do cari, albo 160 za tellcell, zywotnosc obu 5 lat, centra taka sama 200zl, no ale nie wiem czy jest co porownywac, bo centra wytrzymala mi 5 lat ale byla zakatowana :P - bez wody itp :mrgreen:
Krzyzak - 12-06-2006, 10:50

no u mnie Yuasa 8 lat - też bez wody itd. - pewnie po zalaniu jeszcze by służyła, ale ja mam podobne podejście jak Romel

na tej stronie patrzyłem, ale jakaś taka mało komunikatywna :)

Matejko - 12-06-2006, 13:17

no ja w promocje wlazlem i tak ceny tez byly, no to powiedzmy ze wytrzyma 8 lat, a centra 5, przy cenie 200zl za centre wychodzi 40zl na rok, przy cenie 366zl za yuasa 45,75 czyli jakies dwa piwa roznicy na rok - dla mnie wystarczajacy powod zeby nie przeplacac :D
Anonymous - 12-06-2006, 13:21

8 lat, 5 lat dla aku w aucie to dla mnie jakas abstrakcja :D , ja wymieniam jeden srednio na rok
Matejko - 12-06-2006, 13:47

arturro napisał/a:
ja wymieniam jeden srednio na rok

wszystko przez to ze jak myjesz auto to glosno sluchasz muzyki :P

KaWu - 13-06-2006, 11:06

arturro napisał/a:
8 lat, 5 lat dla aku w aucie to dla mnie jakas abstrakcja :D , ja wymieniam jeden srednio na rok

Ja chyba bym zbankrutowal. Moze masz mega hiper jakies odbiorniki pradu :D
A ladowanie w porzadku ?

Anonymous - 13-06-2006, 11:59

mam troche watow do pobrania z aku ktore nie tylko je wykanczaja ale tez mi wykonczyly niedawno alternator, ladowanie w porzadku.
ja robie tak: po ok roku oddaje aku na gwarancji, w miedzy czasie kupuje nowy innej firmy, a stary (wymieniony na nowy) sprzedaje.
przetestowalem troche tego badziewia w stylu carman battery, teraz mam cos zalozonego porzadnego, nie pamietam firmy - logo z bykiem.

Krzyzak - 13-06-2006, 14:03

arturro napisał/a:
logo z bykiem.

Banner - też mam, nie umywa się do Yuasy - w te mrozy ledwo kręcił a ma dopiero 4 lata...

Anonymous - 16-11-2006, 18:25

Ja chcialbym dodac cos o moim akumulatorze. Otoz zostal on zabity przez moj alternator
a przynajmniej tak mysle. WPadlem do Sklepu zeby mi zbadali jak mi laduje i dowiedzialem sie ze Przeładowuje, mowili ze to moze byc jakas dioda lub kable w alternatorze. Moze oreientujecie sie bo nie dosc ze mam problem z biegami to jeszcze doszlo to ;////