[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A 2.5] Czujniki parkowania - zrób to sam/z kimś...
Marti - 17-04-2009, 11:07
Kofi napisał/a: | Marti napisał/a: | To może ktoś teraz zrobi podobny opis dla wersji kombi ? tam jest troszkę trudniej bo wsteczny jest w klapie i przewosy trzeba przeprowadzić w wiązce która idzie do niej. Sam chcę założyć czujniki więc jak wcześniej nikt się nie podejmie sam zrobię fotostory. |
BARDZO PROSZĘ - LINK |
Spx, napewno się przyda i dzięki za uwagę z wpinaniem w wiązkę - nie wiem dlaczego o tym nie pomyślałem przecież tak kiedyś podpinałem alarm w VW......
Anonymous - 18-04-2009, 20:19
Małe uaktualnienie. Oto czujki pryśnięte farbą.
Przy okazji dementuję plotkę, że czujki nie można malować bo przestaną działać - u mnie świetnie działają nadal.
KaWu - 19-04-2009, 06:40
Wygladaja jak z fabryki
Pierwsze slysze ze nie mozna malowac. Ja tez mam pokryte lakierem i jest ok.
Kofi - 19-04-2009, 12:44
AnoniM79 napisał/a: | Małe uaktualnienie. Oto czujki pryśnięte farbą.
|
Jak malowales?
Anonymous - 19-04-2009, 14:27
Kofi napisał/a: | AnoniM79 napisał/a: | Małe uaktualnienie. Oto czujki pryśnięte farbą.
|
Jak malowales? |
Jako, że miałem niedawno małą przygodę z uszkodzeniem mojego misia to dostałem wystarczającą ilość kasy aby naprawić to co wymagało naprawienia i przy okazji pomalowałem większą część samochodu, w tym i czujniki. Malowane było oczywiście u blacharzo-spawaczo-lakiernika
Pzdr
Pinkusek - 16-06-2009, 23:19 Temat postu: czujnik cofania - działanie Witam serdecznie wszystkich.
Chciałbym podzielić się z Wami moimi doświadczeniami z czujnikiem kupionym na allegro
http://allegro.pl/item651...cza_buzzer.html
oraz zapytać czy wasze czujniki też tak dziwnie/kiepsko działają.
Zdjęcie zamieszczone na aukcji sugeruje że czujnik łapie całą powierznią cofania.
Po zamontowanu okazało się coś zupełnie innego.
Czujniki działają bardzo wąsko. Można nadziać się na latarnie lub np rower.
podchodząc do samochodu z tyłu między czunikami wogule nie powoduje pobudzenia.
Czy u was też te czujniki tak wąsko łapią?
U kolegi w octavi fabryczne czujniki szeroko łapią i w każdym miejscu.
Kolor niebieski wskazuje pole w którym czujnik działa. Czerwonych elementów nie łapie.
Napiszcie jak to jest u was
Juiceman - 17-06-2009, 00:22
Może masz za duże odległości między pojedynczymi czujnikami?
Anonymous - 17-06-2009, 07:39
Z wyglądu czujki wyglądają jak moje. U mnie łapie nawet trawę, więc coś u Ciebie nie jest tak. Rozstaw czujek widać na zdjęciach powyżej. Spróbuj dogadać się ze sprzedawcą i oddać/wymienić.
Pzdr
Pinkusek - 17-06-2009, 16:27
4 czujniki zamontowalem dokladnie tak samo jak AnoniM79.
A wam łapią w każdym miejscu ? Sprubujcie podchodzic wolno do czujnikiów ale po środku pomiędzy czujnikami. Łapie wtedy sygnał ?
Anonymous - 17-06-2009, 16:48
Pinkusek nie ma możliwości zaskoczenia mojego Misia od tyłu . Czujki łapią wszystko i bez znaczenia jest czy podchodzę wolno czy szybko i czy jestem chudy jak patyk.
Pzdr
Pinkusek - 18-06-2009, 22:12
Dzięki za info AnoniM. Napisalem do sprzedawcy, wymieni mi czujniki i centralkę. Mam nadzieje ze nie bede już sie nadziewał na latarnie
fergul11 - 18-05-2010, 12:09
założone , pryśnięte farbą i życie żony stało się prostsze widzi słupek , ścianę,krzaki.
pytanie; czy kalibracja czujników u was jest podobna ,ekran pokazuje odległość"0" a fizycznie do przeszkody jest 20cm .
dobry pomysł z tym ekranem za światłem stopu na szybie,też tam umieściłem + dla pioniera tego tematu
firtiris - 19-05-2010, 21:56
AnoniM79 napisał/a: | czujki nie można malować bo przestaną działać - u mnie świetnie działają nadal |
a mozna sie dowiedzieć jaki to zestaw?
Mr_Azathoth - 14-06-2010, 22:36
Mam prosbe moglibycie napisac w cm odleglosc od srodka zderzaka?
PS.Mam tylko 2 czujniki i zestaw bezprzewodowy.
Marti - 16-06-2010, 18:37
Mr_Azathoth napisał/a: | Mam tylko 2 czujniki | dziwny zestaw.... ja mam 4 i wg mnie to o 2 za mało. Standardowa odległość pomiędzy czujnikami to 30-50 cm z naciskiem na tą mniejszą wartość (inaczej będziesz słupki łapał).
|
|
|