[XX-92]Colt C50 i starsze - edit: jak wyregulowacreczny po wymianie szczek z tylu ?
josie - 09-11-2008, 19:24
guzer napisał/a: | no jest cos takiego, ale jak to ma mi sie nastawic ? bo narazie nic mi sie ie ustawilo |
Nad tą zębatką jest taka blacha. Jak zaciągasz ręczny (albo wciskasz nożny - nie pamiętam dokładnie) blacha się podnosi nad zębatkę. Jak puszczasz blacha opadając rozkręca samoregulator. I tak rozkręca aż szczęgi nie dojdą do bębna. Wtedy ręczny łapie od razu. No i jak szczęki się zuzywają i samoregulator sprawny to reguluje się samo.
Samoregulator z zębatką rozpierający szczęki można wsadzić w 2 pozycjach. W jednej pozycji kółko jest oddalone bardziej od blachy i ta może nie zachaczać o zęby samoregulatora
Anonymous - 09-11-2008, 23:19
sa nowe, ze 4 tygodnie temu byly wymienione
[ Dodano: 09-11-2008, 23:20 ]
to wlasnie po wymianie szczek, hamulec zaczal lapac na ostatni zabek
guzer - 10-11-2008, 09:45
no ja ide zaraz to robic zobaczymy co to bedzie
rozkrecalem testowalem te samoregulatory mi sie nie nastawiaja... czy wystarczy zakupic zestaw naprawczy i bedzie ok ?
josie - 10-11-2008, 17:18
guzer napisał/a: | rozkrecalem testowalem te samoregulatory mi sie nie nastawiaja... czy wystarczy zakupic zestaw naprawczy i bedzie ok ? |
Zestaw naprawczy czego?
Samoregulator to śruba i się nie psuje. Blacha która go rozkręca jest często razem ze szczękami nowymi sprzedawana.
A czemu nie działaja? Zdejmij bęben niech ktoś powoli zaciąga ręczny a ty obserwuj jak to się porusza
guzer - 10-11-2008, 19:04
bo zabki sa juz lekkko wyrobione, a blacha nie lapie tych zabkow
|
|
|