To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

UK & IRLANDIA - Gdzie przegląd?

Hubeeert - 14-11-2008, 00:26

jarek napisał/a:
powiedz mechanikowi żeby dokładnie wyczyścił przewody hamulcowe (rurki dochodzące do kół w podwoziu
Tylko niech ich nie maluje przypadkiem ;-)
JJK - 14-11-2008, 10:24

dzięki Jarek, sprawdzę to.
Tylko pojawił mi się problem, znajomy mi dzisiaj powiedział że jeżeli auto mam zarejestrowane na adres londyński to tam muszę zrobić MOT. Ponoć nie zrobią mi tego w starej części Anglii (czyli północnej Irlandii). Czy to prawda? Jestem załamana :cry: nie nie wiem co robić.
1 opcja to przerejestrować go na irlandzkie blachy ( koszt pewnie około 1000 euro - a nie mam tyle bo kupiłam kanapy.
2 opcja to poszukać kogoś kto użyczy mi adresu w północnej Irlandi wtedy mogłabym zrobić przegląd właśnie tam.
3 to dopisać męża do ubezpieczenia i poprosić go o wycieczkę do Londynu ale to też są koszta
Ojjjjj..... coś ostatnio mam pod górke :(

jarek - 14-11-2008, 22:41

JJK napisał/a:
Tylko pojawił mi się problem, znajomy mi dzisiaj powiedział że jeżeli auto mam zarejestrowane na adres londyński to tam muszę zrobić MOT.
JJK kurcze no nie wiem co mam napisać :shock: Nigdy nie słyszałem o czymś takim, przecież ta część jest traktowane jak anglia :!: Może to jakaś bzdura.Popytaj się jeszcze, może ktoś próbuje cię naciągnąć.Jutro spróbuję się dowiedzieć w zaprzyjażnionym warsztacie.Nie załamuj się,wszystko da się załatwić. :)
JJK - 14-11-2008, 23:34

będę czekała na wiadomość bo jestem wygłupiona na maxa
Hubeeert - 15-11-2008, 00:08

JJK, masz link - jak system przyjmie Twój samochód to jesteś w domu. Przerejestrowanie samochodu na NI to nie problem ;-)
JJK - 15-11-2008, 00:34

Wstyd mi :oops: ale nie wiem jaki link i ci to NI
Anonymous - 15-11-2008, 01:20

JJK napisał/a:
d
3 to dopisać męża do ubezpieczenia i poprosić go o wycieczkę do Londynu ale to też są koszta
Ojjjjj..... coś ostatnio mam pod górke :(
jezeli mąż moze promem pływac ,to spokojnie moze zrobic przeglad bez ceregieli !, tak naprawde to nie wazne kto tym autem przyjedzie na MOT i gdzie wazne aby podał dokładne dane włascicela pojazdu, wiec niech wskakuje na łajbe i płynie na drugi brzeg i robi MOT, wazna jest tylko informacja ze jezeli posiadasz angielskie auto to musisz miec opłacony TAX ROAD przy przypadkowej kontroli policji, ( co sie prawie nie zdarza )w razie braku TAXU odrazu laweta

i nie musisz do londynu tylko tam gdzie prom sie zatrzyma ;)

Hubeeert - 15-11-2008, 13:49

JJK napisał/a:
ale nie wiem jaki link

o ten -> http://www.dvtani.gov.uk/...Vehicletest.asp

JJK napisał/a:
co to NI

Północna Irlandia - Northern Ireland ;-)

JJK - 15-11-2008, 18:50

Chyba nic z tego :( wpisałam te numery i nic, nawet nie przeszło na następną stronę. Wyświetla jakiś komunikat że mam się skontaktować telefonicznie.
Przejrzałam dokładnie dowód rejestracyjny i dowiedziałam się że moje auto jest niebieskie :shock: zdziwiłam się bo jak dla mnie to misiek jest ciemny szary.

[ Dodano: 15-11-2008, 19:12 ]
Ja chyba źle wpisuje, po prostu nie wiem co?, gdzie? wpisać.

Hubeeert - 15-11-2008, 19:47

JJK napisał/a:
wpisałam te numery i nic, nawet nie przeszło na następną stronę. Wyświetla jakiś komunikat że mam się skontaktować telefonicznie.
To się skontaktuj - to chyba nie problem ;-)

Cytat:
You can use telephone booking for all our centres. Contact the Booking line on 0845 247 2471 for further details.

jarek - 16-11-2008, 01:41

JJK napisał/a:
będę czekała na wiadomość bo jestem wygłupiona na maxa
:) Hej Angelika.Nie mam dobrych wiadomości.Zeczywiście niemożesz zrobić MOT,tylko prom z Belfastu do szkocji a tam już bez żadnych problemów :wink: .Kiedyś kiedy stacjonowały wojska angielskie to było możliwe ,korzystali z tego głownie żołnierze którzy mieli przywiezione ze sobą auta.Popytaj może są jeszcze te warsztaty :?: Nie musisz wcale jechać do Londynu (to jakiś absurd) :o ,moje auto jest ze szkocji ,ja mieszkam w anglii i tu robię MOT.Nic więcej dla ciebie chyba nie mogę zrobić,ale jak będziesz miała jeszcze jakieś problemy to WAL JAK W DYM. :p
JJK - 16-11-2008, 11:26

sama sobie narobiłam kłopotu, gdybym się zapytała o to kupując auto to teraz bym się nie głowiła. Coś się wymyśli. Może nawet sprzedam i kupie coś z mniejszym silnikiem. muszę pomyśleć.

Bardzo Wam dziękuje za pomoc.

jarek - 16-11-2008, 11:54

JJK napisał/a:
sama sobie narobiłam kłopotu, gdybym się zapytała o to kupując auto to teraz bym się nie głowiła. Coś się wymyśli. Może nawet sprzedam i kupie coś z mniejszym silnikiem. muszę pomyśleć.

Bardzo Wam dziękuje za pomoc.
Mniejszy silnik to według mnie dobry pomysł,ale z drugiej strony patrzac ,jeżeli teraz wyremontujesz auto to komu :?: Napewno nie sobie, no chyba że lubisz robić takie prezenty :!: Mam propozycję :rolleyes: :mam niezły pomysł na mojego MSS-podeślę ci go :lol: OK :?: :?: :?: TO tylko żart,ot tak na rozładowanie atmosfery :finga:
Hubeeert - 16-11-2008, 12:33

JJK, spokojnie. Po pierwsze mieszkając w ROI i tak będziesz musiała przerejestrowac samochód.
Po drugie - szkoda jak powiedział jarek sprzedawać samochó w który włożyłaś już jakieś pieniądze w remont.
Po trzecie skoro mieszkasz w ROI to i przeglądy powinnaś tam robić. Podjedź na stację i zapytaj jak to jest.

Pozdrawiam

Anonymous - 16-11-2008, 23:40

jak juz pisałem. wyslij chłopa na prom, tam gdzie zwoduje niech zrobi przeglad, potem bedzie wiecej czasu na myslenie co dajej, rejestrowac w NL czy nie czy sprzedawac itp