Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie przegląd?
Autor Wiadomość
JJK 
Mitsumaniak
Angelika

Auto: Pajero Sport 2.8 TD aut
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 11-11-2008, 17:55   Gdzie przegląd?

Witam, czy któryś z Was mieszka może w północnej Irlandi. Musze niedługo zrobić przeglad Shoguna (po raz pierwszy) i nie wiem gdzie się udać. Anglia za wodą odpada bo ani mi się śni wsiadać na prom. Jak ktoś wie to poproszę o podpowiedź.

Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2008, 23:22   

no nie wiem jak to sie nazywa na waszej wyspie :) ale na naszej wyspie :) nazywa sie to MOT i robi sie praktycznie wszedzie i kosztuje około 50F masz 2 podejscia tzn jak cos bedzie nie tak( naprawiasz to obojetnie czy u tego samego mechanika czy innego ) to za drugim nie płacisz tylko sprawdzaja co było nie tak i jak jest ok dostajesz certyfikat MOT i po sprawie, mysle ze kazdy wiekszy zakład napraw czy serwis na waszej wyspie :) powinien zrobic taki przeglad bez problemu. Najlepiej jechac zapytac i tyle :) Jezeli bedziesz miał problem z emisja spalin to napisz podpowiem ci jak obnizyc emisje bo to najczestsza przyczna oblania teastu MOT

Pozdrawiam Wyspiarzy z IR :)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-11-2008, 23:37   

Manysh napisał/a:
o za drugim nie płacisz tylko sprawdzaja co było nie tak i jak jest ok dostajesz certyfikat MOT i po sprawie
musisz się wyrobić w dwa tygodnie

[ Dodano: 12-11-2008, 23:46 ]
JJK, w Ennis/Inis masz serwis Mitsubishi a jak nie to jest tam serwis Suzuki - są bardzo w porządku, ceny umiarkowane. Pomogli mi jak poszedł mi w Pugu406 przegub - scholowanie z autostrady, przegub i wymiana wyniosły mnie 400Euro.

Onie firmy znajdziesz w googlu a drogę masz tu -> http://www.viamichelin.co...=UTF-8&x=51&y=6

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

JJK 
Mitsumaniak
Angelika

Wysłany: 13-11-2008, 00:42   

Wielkie dzięki. W Irlandii przegląd to NCT. Jak mieliśmy Suzuki Escudo na irlandzkich blachach to nie mogliśmy zrobić przeglądu tam gdzie auta osobowe, musieliśmy jechać do tzw aut roboczych ( tam gdzie traktrory). Nie mam pojęcia dlaczego. Miśka mam na angielskich tablicach i przegląd muszę zrobić w Angli. Z Waszej odpowiedzi wnioskuje,że mogę go zrobić w każdej stacji( czy jak to się nazywa), i nie musze jechać tam gdzie ciągniki.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 13-11-2008, 01:12   

JJK napisał/a:
Miśka mam na angielskich tablicach i przegląd muszę zrobić w Angli
Enniskillen będzie chyba najbliżej. Choć to i tak daleko. Sorry - nie zrozu,iałem czy chodzi o badanie techniczne czy o wymianę oleju. Jak się będziesz wybierać - daj znać. Może zrobimy małego spota.

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2008, 14:30   

Hubeeert napisał/a:
Manysh napisał/a:
o za drugim nie płacisz tylko sprawdzaja co było nie tak i jak jest ok dostajesz certyfikat MOT i po sprawie
musisz się wyrobić w dwa tygodnie

sorki szefie :) taktycznie to jest istotna informacja całkiem zapomniałem :oops:

JJK napisał/a:
Wielkie dzięki. W Irlandii przegląd to NCT. Jak mieliśmy Suzuki Escudo na irlandzkich blachach to nie mogliśmy zrobić przeglądu tam gdzie auta osobowe, musieliśmy jechać do tzw aut roboczych ( tam gdzie traktrory). Nie mam pojęcia dlaczego. Miśka mam na angielskich tablicach i przegląd muszę zrobić w Angli. Z Waszej odpowiedzi wnioskuje,że mogę go zrobić w każdej stacji( czy jak to się nazywa), i nie musze jechać tam gdzie ciągniki.

Moze byc pewien problem. w 70% przypadków musisz umówic sie na wizyte jak do lekarza :( ale jak juz przypłyniesz na nasza wyspe :) to poprostu pytaj wszedzie gdzie zobaczysz napis MOT moze zrobia od reki trwa to około godziny.

a w jakim miejscu bedziesz wodował ?? moze cos sie namierzy

Hubeeert a ty gdzie sie obecnie szlajasz ? bo po profilu mozna troche ogłupiec :)
Cytat:
Enniskillen to gmina (ang. township) w Kanadzie, w prowincji Ontario, w hrabstwie Lambton.

Powierzchnia Enniskillen to 338,18 km². Według danych spisu powszechnego z roku 2001 Enniskillen liczy 3259 mieszkańców (9,64 os./km²)

lol

JJK 
Mitsumaniak
Angelika

Wysłany: 13-11-2008, 15:05   

Nie przypłyne bo za żadne pieniądze nie wjade na prom. Dlatego szukam gdzieś na swojej wysepce.

Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2008, 16:28   

a co ty masz z tym promem ? :) płynełem 2 razy i spoko jak pociagiem :) napewno przyjemniejsze od latania

JJK 
Mitsumaniak
Angelika

Wysłany: 13-11-2008, 18:33   

Enniskillen będzie chyba najbliżej.... masz racje, to bliżej niż Belfast.

Hubeert czy jesteś w stanie zorganizować mi dokładny adres. Nigdy tam nie byłam a jak będę miała dokładny adres to wpisze w nawigacje , to mi ułatwi sprawe.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 13-11-2008, 21:09   

http://www.dvtani.gov.uk/...Vehicletest.asp

Po podaniu wszystkich danych i wyborze Enniskillen pokaże Ci się adres:
Driver Vehicle Testing Agency
Chanter Hill
-
ENNISKILLEN
BT74 6DE
County Fermanagh

Telephone 028 66322871
Website www.dvtani.gov.uk
[url=http://www.multimap.com/map/browse.cgi?local=h&scale=5000&pc=BT74 6DE&icon=x]Mapka[/url]

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

jarek 
Forumowicz
bus driver

Auto: MSS 1,9 DI-D S 115KM 2003
Kraj/Country: UK
Wysłany: 13-11-2008, 21:49   

:oops: Wtrącę się jeżeli można.Nie wiem jak w irlandii ale w anglii są miejsca gdzie za drobną opłatą (około 50 funtów) przegląd przechodzi prawie każdy złom :idea: .Wystarczy popytać się polskiej społeczności lub litewskiej i napewno wskażą takie miejsce.Nie namawiam ale czasami na MOT potrafią być bardzo upierdliwi.Znam kilka ciekawych przypadków :axe: .Mój przeszedł celująco,ten obecny i wcześniejsze.POZDRO MISIACZKI :D

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 13-11-2008, 22:42   

jarek napisał/a:
Nie wiem jak w irlandii ale w anglii są miejsca gdzie za drobną opłatą (około 50 funtów) przegląd przechodzi prawie każdy złom

Laguna z połamanymi progami, wiszącym wydechem na tylnym zawieszeniu (wszystkie wieszaki urwane) w stanie takim, że Turek by splunął przeszła. Ale to był kumpel serwisanta. Mnie zawsze sprawdzają dokładnie. Łącznie z luzami w tylnym zawieszeniu (Pug 406 ma to upierdliwe) i za każdym razem przechodze bez problemu.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

JJK 
Mitsumaniak
Angelika

Wysłany: 13-11-2008, 23:32   

W chwili obecnej misiek stoi u mechanika i przechodzi mała reperacje. wymiana alternatora , rozrządu, sworznie i coś tam jeszcze bo zalało go olejem. Mechanik wie że za 2 tygodnie muszę jechać na przegląd więc przygotuje mi go.
Ja nie mogę sobie pozwolić na jazdę nie do końca sprawnym autem bo jeżdżę z dziećmi a poza tym jestem kierowcą od sierpnia tego roku, po 9 latach przerwy. Ale z opowiadań wiem że potrafią się doczepić do zardzewiałej śruby.

Chce być pewna że mam sprawne auto.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 13-11-2008, 23:38   

JJK napisał/a:
Ale z opowiadań wiem że potrafią się doczepić do zardzewiałej śruby.
Nie jest tak źle

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

jarek 
Forumowicz
bus driver

Auto: MSS 1,9 DI-D S 115KM 2003
Kraj/Country: UK
Wysłany: 14-11-2008, 00:11   

Rada z mojego podwórka:powiedz mechanikowi żeby dokładnie wyczyścił przewody hamulcowe (rurki dochodzące do kół w podwoziu :!: :!: :!: ).Nie wiem jak u ciebie ale u mnie mają normalnie *chopla* na tym punkcie :rolleyes: .Pozdro MISIACZKU :badgrin:

Odpowiedz do tematu