To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Kolejność przewodów WN Galant 2,5 v6

Marcino - 06-06-2016, 22:58

czyli co w kocu nowa cewka pomogła? Jaka to cena? MOja chodzi ale drży.... na wolnych, na PB też minimanie
dmi - 07-06-2016, 19:08

Ogólnie miałem padnięty moduł i cewkę. Moduł został naprawiony, cewkę kupiłem nty- ale okazało się gówno, więc kupiłem droższą i lepszą: http://allegro.pl/cewka-z...6251554168.html

Co do drgań u ciebie to możliwe, że zapłon wypada u ciebie. Ja bym zdemontował aparat zapłonowy i się mu przyjrzał, tak samo zobaczyłbym w jakim stanie kable oraz świece.

Marcino - 08-06-2016, 08:09

Kopułka palec i świece wymieniane niedawno. Przewody w 2008. Jak wjechałem w kałuże ostatnio to aż na chwile stracił moc. Muszę posprawdzać.
dmi - 09-06-2016, 19:19

Trzymajcie mnie bo wybuchnę zaraz.....zgasł przy 10km/h, znowu lawetą na chatę....tym razem dla odmiany iskra jest (niebieska), dosyć duża bo w dziennym świetle ładnie widać. Kręcić kręci ale oczywiście nie odpala, jak przestanę kręcić to przez 10s, minimalne drgania są i próbuje zaskoczyć po czym cisza. Jak odepnę wtyczkę od modułu to taka akcja nie występuje. Co teraz mogło się stać ? Czujnik położenia wału ? Znowu coś z aparatem ? No ale skoro iskra jest....

Cewka nowa. A może znowu coś z modułem ? Był regenerowany przez firmę yakuzasc pod toruniem, gwarancję mam rok ale jeszcze przez parę dni chcę sam dojść do tego.