Outlander I Ogólne - Outlander MY09
KowaliK - 30-11-2008, 00:03
Vader_L napisał/a: | KowaliK > Jeszcze nie sprawdzałem, ale nie omieszkam. Na razie się oswajam powoli (od czwartku). |
Ja właśnie jestem tego ciekaw... MY07 nie ma AUXa a możliwość podłączenia do radia iPoda to super sprawa, myślicie że mogą w salonie coś takiego załozyć?
Vader_L napisał/a: | P.S.
No jak nie zmienili? A obejma na tubie? |
Antyey - 30-11-2008, 00:33
KowaliK napisał/a: | [Ja właśnie jestem tego ciekaw... MY07 nie ma AUXa a możliwość podłączenia do radia iPoda to super sprawa, myślicie że mogą w salonie coś takiego załozyć? | Nie wiem czy dokładnie coś takiego ale zerknij w katalog akcesoriów do Miśka - jest na stronie MMC Polska. Z tego co pamięam to było tam coś, co nosiło dumną nazwę interfejs mp3/iPod. Choć znająć Mitsu może się to okazać wyjątkowo drogą zabawką
Vader_L - 30-11-2008, 09:22
Już odszukałem. Wejście audio na tylnej ściance schowka-podłokietnika
KowaliK - 30-11-2008, 13:03
Antyey napisał/a: | KowaliK napisał/a: | [Ja właśnie jestem tego ciekaw... MY07 nie ma AUXa a możliwość podłączenia do radia iPoda to super sprawa, myślicie że mogą w salonie coś takiego załozyć? | Nie wiem czy dokładnie coś takiego ale zerknij w katalog akcesoriów do Miśka - jest na stronie MMC Polska. Z tego co pamięam to było tam coś, co nosiło dumną nazwę interfejs mp3/iPod. Choć znająć Mitsu może się to okazać wyjątkowo drogą zabawką |
Mam właśnie przed oczyma papierową wersję katalogu i jest tutaj "Adapter - przewód AUX". Tylko gdzie to teraz wpiąć?!
Wrzucam dla ciekawskich. Ten pierwszy to ten o którym pisałem w pierwszym poście.
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6962838
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4362876
karol_alasz - 17-12-2008, 15:40
No i stało się... Outlander zaklepany,przyklepany i w sumie czekam na "zerowy" przegląd do wydania-wozik czeka w stajni na mnie... Instyle Navi-rok modelny 2009-jakby jakieś zapyatania ( poki sam nie bede masy ich posylal) w sprawie modelu to zapraszam
A tak z prawie innej beczki, bo w smie to jest MY09 ale rok produkcji 2008 to czy rejestrowac go jeszcze w tym roku (jak wyrobia się w serwisie) czy przeczekać pare dni do kolejnego roku? Brokerem nie jestem i w sumie nie mam w planach sprzedawania mojego wymarzonego autka to czy ma to większe znaczenie rok rejestracji??
Dzięki za jakieś konstruktywne wywody z Waszej strony...
A paluszki swierzbia jak jasna ch.....
Pozdro.
KowaliK - 17-12-2008, 18:08
karol_alasz napisał/a: | A tak z prawie innej beczki, bo w smie to jest MY09 ale rok produkcji 2008 to czy rejestrowac go jeszcze w tym roku (jak wyrobia się w serwisie) czy przeczekać pare dni do kolejnego roku? |
To chyba nie ma żadnego znaczenia, w karcie pojazdu i tak masz wydrukowane 2008?
Gratuluję świetnego wyboru, jak odbierzesz pochwal się czy masz w navi mapę polski. Jaka kolorystyka autka?
Ja dziś byłem w salonie i widziałem tego MY09. Przedni grill wygląda ok, bok z tą listewką też może być ale tego tyłu nie mogę... jest tragiczny.
No i jutro mam dostać odpowiedź co z tym gniazdem AUX w podłotkietniku.
karol_alasz - 17-12-2008, 20:54
Nie wiem czy to dobrze czy niedobrze...Szary byl mimo uniwersalności w kolorystyce to jakis taki...szary:-) Żonie podobal sie ten beżowy ale on troche wlasnie zniewieściały jak dla mnie osobiście.No to mam CZarnucha ale z beżowym środkiem!
Cytat: | Przedni grill wygląda ok, bok z tą listewką też może być ale tego tyłu nie mogę... jest tragiczny. |
A to jakieś rzeczywiście znaczące sa tam zmiany?Takie nie do wytrzymania?? Cale szczescie ze tylu nie bede ogladal jak bede nim jezdzil, a kamera az takiego pola widznia to nie ma;-)
KowaliK - 17-12-2008, 21:10
karol_alasz napisał/a: | A to jakieś rzeczywiście znaczące sa tam zmiany? |
Nie.
karol_alasz napisał/a: | Takie nie do wytrzymania?? |
Zależy, ponieważ mi osobiście się nie podobają, ale może komuś innemu.. kto wie. Jutro zarzucę własnym zdjęciem to sobie porównasz.
karol_alasz - 18-12-2008, 09:53
Noooooo..to czekam
A swoją drogą to zmiany czasami sa cool-czekam z niecierpliwością na jakis pakiet dodatkowych ledów na tylna klapę
KowaliK - 18-12-2008, 15:56
Proszę bardzo:
MY08
MY09
Przodu MY09 nie mam, ponieważ zaraz wjechał na serwis.
Btw, spójrzcie na rewelacyjne zimówki w tym MY09!
karol_alasz - 18-12-2008, 17:08
BTW zimówek, to "pociągnąłem przy kupnie jeszcze 16" z felgami stalowymi bo jakos tak mnie sie wydawało rozsadniej (beda gotowe i w sumie tansze przy wymianie jak sie zuzyja,,,)
No ale wlasnie czy dobrze zrobilem zamaist po prostu 18-tek zimowych??
Hiszpan - 18-12-2008, 19:11
karol_alasz napisał/a: | No ale wlasnie czy dobrze zrobilem zamaist po prostu 18-tek zimowych?? | karol_alasz, jak najbardziej
Cena zestawu 16+opona zimowa chyba niewiele się różni od ceny samej 18 zimowej.
Na mniejszych kołach, a wyższej gumie masz większy komfort jazdy w zimie. Latem na 18 masz mniejszy komfort, ale za to większą stabilność, dzięki niższej oponie.
Mogłeś tylko podpytać o ceny 16 alufelg (tylko nie w ASO ), bo niewiele byś dopłacił i miałbyś 2 komplety alufelg - 16 na zimę, a 18 na lato.
karol_alasz - 18-12-2008, 21:26
No to jeszcze jest czas zeby miłą panią trochje nagiąć ,bo cosik mnie się zdaje ,ze alu w ASO chyba maja calkiem zblizona cenke do stalówek... No przynajmniej zapytac warto.
Ale w tym zmienionym rozmiarze na zimę to chyba jest jeden zonk: doajazdówka fabryczna jest na 18 (bo wtej wersji taki rozmiar jest "domyślny" czyli na zime druga doajzdóweczke trzeba organizowac,co? W sumie do tej pory w innych autach (jak rowniez we wlasnym ) mialem zapaśny pełen wymair więc nie było dylematu i tak naprawdeę nie wiem jak o jest z tą "protezą" koła...
A jaki jest rozstaw śrub na kołach w Outku? Czy to 5x114,3?
Hiszpan - 18-12-2008, 22:03
karol_alasz napisał/a: | ze alu w ASO chyba maja calkiem zblizona cenke do stalówek... | pisałem - tylko nie w ASO
Większość z nas ma dokupione 16 alu na zimę
Rzuć okiem na temat http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0 szczególnie na końcowe strony, gdzie już są konkrety kto, co kupił
karol_alasz napisał/a: | Ale w tym zmienionym rozmiarze na zimę to chyba jest jeden zonk: doajazdówka fabryczna jest na 18 | To nie ma znaczenia, bo opona na felgę 16 jest tak dobrana, by obwód koła się nie zmienił diametralnie.
Różnica jest chyba 2-3%. Gdyby była dużo większa, pomyśl jakie przekłamania byś miał na liczniku, który liczy obrót koła
Poza tym, ile tak naprawdę masz zamiar jechać na tej dojazdówce
karol_alasz napisał/a: | A jaki jest rozstaw śrub na kołach w Outku? | Jeżeli dobrze pamiętam 5x114.3
[ Dodano: 18-12-2008, 22:04 ]
Hehe - cytowałem, zanim edytowałeś i wpisałeś wartości
karol_alasz - 19-12-2008, 07:55
Hiszpan dzięki serdeczne-pomysł jest przedni z tym zakupem poza ASO tyle,ze ja dostałem w sumie "w gratisie" opony zimowe 18" ale z tych samych pobudek co wspominałeś(wysokość profilu etc.) zamieniłem je na 16" z felgami stalowymi (no wyszlo praaaawie,bo doplacam 600 zl-no ale za 600 to ja kompletu alu chyba nigdzie nie kupie a reszta kaski przepada,bo oni daja w "naturze" tego gratisa a nie zeby kase z ewentualnej różnicy łyknąć). I w związku z powyższym napisałem ,że jeszcze popytam jaka jest rożnica miedzy stalowymi w ASO a alu, bo te stalowki liczą sobie chyba cos kolo 500 za sztukę a to jest niezła granda...
No i już się wywiedziałem: 16 alu w ASO to koszt tak z grubsza to tysiak (słownie: tysiak) za sztukę... NO COMMENTS.
Ale podoba mi sie idea(moja własna,chyba ,że ktoś już tak ma to zwracam prawa autorskie) z czarna stalówką i czarnym kołpakiem,np.SPIDER PRO black.Pozyjemy zobaczymy a jak juz to w swojeręce dostanę to fotę zaprezentuję.
|
|
|