Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:18 |
Outlander MY09 |
Autor |
Wiadomość |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 18-11-2008, 20:21 Outlander MY09
|
|
|
Ostatnio przeglądając Allegro natknąłem się na pewien egzemplarz Outlandera II (używany, sprowadzony z D ale rocznika nie pamiętam) który posiadał kilka "bajerów" z bliźniaczego C-Crossera. Na początku byłem przekonany że to wymysł właściciela ale dosłownie przed chwilką znalazłem kolejny taki egzemplarz, tym razem nówka sztuka nie śmigana właśnie z takimi samymi dodatkami oznaczona już jako MY09.
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7038055
Tego pierwszego nie ma już na Allegro ale to pewnie kwestia czasu i pojawi się kolejny raz.
IMO te chromowane gadżety kompletnie nie pasują do Outlandera (zresztą nie tylko do niego).. poza tym jakiś taki bardziej plastikowy się wydaje ten nowy Outlander.
Ciekaw tylko jestem, czy znowu dorzucili coś co wyposażenia standardowego... Gdyby ktoś miał informację co jeszcze się zmieniło w modelu na rok 09 będę wdzięczny jeśli tutaj napisze.
Btw, ciekawe co wymyślą na 2010?
EDIT.
Teraz widzę że w MY09 w wersji Instyle "wyparowały" srebrne klamki.. ^^ |
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 18-11-2008, 21:20
|
|
|
Z tego co wiem:
- te dodatki występują tylko w najbogatszej wersji,
- chromowana ramka wlotu powietrza, a nie srebrna,
- chromowane plastiki boczne, pod szybami,
- z tyłu dodatkowa chromowana listwa, a mniejsze logo Mitsu,
- jakieś dodatkowe gniazdo dla pasażerów z tyłu, umieszczone w tylnej części podłokietnika kierowcy (niby multimedialne czy cuś),
KowaliK napisał/a: | Teraz widzę że w MY09 w wersji Instyle "wyparowały" srebrne klamki.. ^^ | Kiepsko by się komponowały z tymi chromowanymi listwami |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Antyey
Mitsumaniak

Auto: BMW x1 xdrive20d
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2008 Posty: 111 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 18-11-2008, 22:25
|
|
|
Żeby być prezycyjnym to posłuże się cytatem co do zmian w Outlanderze, w wersji MY09 na Europę:
Cytat: | Chrome pack:
To mark this success, the 2009 Outlander will be further and subtly distinguished inside and out:
- New chrome pack incl. grille frame, side window line and tailgate (Instyle)
- New & more substantial side airdam
- Evolution of the ICE system:
o Improved Mitsubishi Multi Communication system (MMCS): increased HD capacity from 30GB to 40GB, Music server storage up to 2000 songs/150 CD’s, new countries added*) and standard Aux-in Audio + Video connection in combination with the MMCS Rockford Fosgate premium audio system.
* Bosnia Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Montenegro, Romania, Serbia, Slovenia.
o Intense & Instyle: Aux-in Audio connection in combination with the Rockford
Fosgate premium audio system.
o Intense w/ MMCS: Aux-in Audio + Video connection in combination with the
Rockford Fosgate premium audio system and HDD navigation system |
Cytat za PAXTech
Właśnie się zastanawiam czy mi nie "grozi" ten model rocznikowy Zobaczymy jak do dealer'a dotrze autko. Tak mi chodzi po głowie, że chyba koło września MY09 miał zacząć trafiać do produkcji. |
_________________ "... Nasz mały, chorobliwie duszny kraj... "
BMW X1 xdrive20d
Mitsubishi Outlander Instyle 2.4 CVT MY09 (poszedł ]:->)
Subaru Legacy 30th Anniversary Edition 2.2 MY99 (sprzedany ) |
|
|
|
 |
ppowski
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.2 DiD Instyle
|
Wysłany: 22-11-2008, 12:30
|
|
|
No to Ja takiego -2.2 Instyle kupiłem w poniedziałek w Berlinie a te zmiany to dopiero zauważyłem po waszych postach. I nie mogę sie "doliczyc" poduszek powietrznych - naliczyłem 8. Pozatym zmiany jak w cytowanych stronach. No i przy tym niekorzystnym kursie Euro wyszło ok 15 tyś taniej. Dla zainteresowaych podam namiary na sprzedawce !!
pozdrawiam
ppowski
Ps. A tak ogólnie to witam wszystkich bo to moje 1 Mitsu i 1 post
PP |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
|
Wysłany: 22-11-2008, 13:04
|
|
|
ppowski napisał/a: | No i przy tym niekorzystnym kursie Euro wyszło ok 15 tyś taniej. |
Ale chyba musiałeś wyłożyć całą kwote w gotówce?
ppowski napisał/a: | I nie mogę sie "doliczyc" poduszek powietrznych - naliczyłem 8. |
Zgadza się - jest 8.
Witamy, witamy! Gratuluję wyboru, jak tylko odbierzesz autko pochwal się swoimi wrażeniami no i czekam na jakieś konkretne fotki MY09. Jeszcze raz witam i zapraszam do częstego udzielania się na forum. |
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 22-11-2008, 13:09
|
|
|
Cytat: | Ps. A tak ogólnie to witam wszystkich bo to moje 1 Mitsu i 1 post | A witamy, witamy
Tej wersji silnikowej, jaką Ty wybrałeś jest u nas stosunkowo mało. Tym bardziej czekamy na wszelkie uwagi na plus, jak i te na minus.
P.S. Przynajmniej nie będziesz miał problemów ze spadającym wężem od turbo |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
ppowski
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2.2 DiD Instyle
|
Wysłany: 22-11-2008, 21:54
|
|
|
1 wrażenia z jazdy Outkiem MY09 2.2 po 600 km:
-spalania przy spokojnej jeździe( docieranie, 60% trasa,40 miasto) to ok. 9,2 l
- w serwisie Mitsu w Gorzowie to robili takie wielkie oczy bo widzieli pierwszy raz takie auto i 2-gie z silnikie 2.2
- wziołem leasing w euro więc ryzyko kursowe rozkładam na 5 lat
odezwe sie za ok. 2000 tyś km jak przetestuje osiągi !!
pozdr
PP |
|
|
|
 |
Antyey
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-11-2008, 22:12
|
|
|
ppowski napisał/a: | -spalania przy spokojnej jeździe( docieranie, 60% trasa,40 miasto) to ok. 9,2 l | Katalogowo minimalnie więcej (.5 litra) pali benzyna CVT... to tak, aż tak paliwo-żerny diesel, czy aż tak zaniżone spalanie podane przez producenta?! Bo jak to drugie to ja chyba uciekam
ppowski napisał/a: | - w serwisie Mitsu w Gorzowie to robili takie wielkie oczy bo widzieli pierwszy raz takie auto i 2-gie z silnikie 2.2 | Przy cenie diesel'a 2.2 to się nie dziwie, że ich mało schodzi. Z drugiej strony poczułbym lekkie zaniepokojenie gdyby ktoś kto mi ma auto serwisować pierwszy (czy drugi) taz w życiu taką konfigurację modelu widział |
BMW X1 xdrive20d
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
|
Wysłany: 22-11-2008, 23:27
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | Przynajmniej nie będziesz miał problemów ze spadającym wężem od turbo |
Kto ma ten ma..
A na serio: dziś przeglądając autoscout.de w celu znalezienia jakiegoś MY09 zauważyłem, że w D dużo więcej jest 2.2 niż 2.0 Di-D... Zupełnie odwrotnie niż u nas. Aaaa, no i znalazłem 3.0 V6 na... CNG! |
|
 |
Antyey
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-11-2008, 23:37
|
|
|
KowaliK napisał/a: | A na serio: dziś przeglądając autoscout.de w celu znalezienia jakiegoś MY09 zauważyłem, że w D dużo więcej jest 2.2 niż 2.0 Di-D... Zupełnie odwrotnie niż u nas. Aaaa, no i znalazłem 3.0 V6 na... CNG! |
Widać Niemcy mają pełne przekonanie, że Francuzi robią zdecydowanie lepsze silniki od nich samych A tak serio to może np. kwestia mocy i niechęci do 'podkręcania'. Moja jazda próbna była na 2.0 DiD i wydał mi się on za słaby jak na ten samochód.
A samo CNG uważam za ciekawy pomysł, a na pewno dużo lepszy niż LPG. Zresztą to samo myślę o E85. Gdyby w Polsce oferta samochodów i ilość stacji była choćby zbliżona do Stanów, to z przyjemnością sprawiłbym sobie silnik FlexiFuel |
BMW X1 xdrive20d
|
|
|
 |
Vader_L
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander In+ 2.0 DID
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Lis 2008 Posty: 17 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 29-11-2008, 20:58
|
|
|
Może tutaj się przywitam jako świeży użytkownik Outka MY09
Drugie to moje Mitsu jest. Pierwszym był, przez niemal 4 lata Lancer Intense kombi.
Z racji, że na Forum już zaglądałem wcześniej, przed odbiorem nie omieszkałem zapytać: A co ze spadającą rurą? Odpowiedź: Problem rozwiązany, w modelach MY09 stosowana jest inna obejma. Co prawda jej nie widziałem, ale pokazano mi analogiczną i wyglądała identycznie jak ta, którą ktoś tutaj zaprezentował na zdjęciu, jako zdającą egzamin.
Co nowego w modelu 2009 (Instyle+)?
1. Ksenony ze zmywaczami;
2. Zestaw audio Rockford Fosgate (zmieniarka na6CD);
3. 18" felgi;
4. Centralny zamek sterowany kartą;
5. Czujnik deszczu;
6. Czujnik parkowania;
Starty mniej dynamiczne niż benzynowym Lancerem, albo... muszę jeszcze poćwiczyć |
|
|
|
 |
Antyey
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-11-2008, 21:14
|
|
|
Cytat: | Może tutaj się przywitam jako świeży użytkownik Outka MY09 | A to ja witam jako przyszły użytkownik Outka I w tym punkcie refleksja - w Polsce nie kupuje się Mitsu z automatem i w najwyższym pakiecie wyposażenia bo można się go niedoczekać
Cytat: | Co nowego w modelu 2009 (Instyle+)?
1. Ksenony ze zmywaczami;
2. Zestaw audio Rockford Fosgate (zmieniarka na6CD);
3. 18" felgi;
4. Centralny zamek sterowany kartą;
5. Czujnik deszczu;
6. Czujnik parkowania; | No tutaj to bym dyskutował. Jak byłem zamawiać autko w salonie (lipiec '08 czyli MY08) to już wtedy wszystko co wymieniłeś było w opcji Instyle+. Natomiast część z tych rzeczy (a może wszystkie?!) były w nim nowością w porównaniu z MY07. Problem sprowadza się do tego, że zarówno katalog jak i specyfikacja Outka dostępna na stronie Mitsu (i być może w części salonów też...) obejmuje MY07 i nie została nigdy zaktualizowana pod kątem zmian w modelach MY08 i MY09.[/quote] |
BMW X1 xdrive20d
|
|
|
 |
Vader_L
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 29-11-2008, 21:19
|
|
|
Nie wykluczam takiej możliwości. Wyszczególniłem te elementy, które odbiegają właśnie od treści aktualnie prezentowanego w necie katalogu. |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
|
Wysłany: 29-11-2008, 22:34
|
|
|
To o czym pisze Vader_L, było już dostępne w Intense+ MY08, więc w MY09 oprócz tego srebrnego badziewia nic nie zmienili. ;p
P.S
Vader_L gdzie masz w swoim miśku złącze AUX? |
|
 |
Vader_L
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 29-11-2008, 22:49
|
|
|
KowaliK > Jeszcze nie sprawdzałem, ale nie omieszkam. Na razie się oswajam powoli (od czwartku).
P.S.
No jak nie zmienili? A obejma na tubie? |
|
|
|
 |
|