[92-96]Lancer CB0 - Jakie wycieraczki
HamanN - 22-12-2008, 20:17
ja tez jak kupilem Lancelota byly zalozone Boscha wycieraczki i po zrobieniu 20k km nie zmienialem ich i sluza dalej wysmienicie
Krzyzak - 22-12-2008, 20:34
kiedys u kolegi - bosch za 56 zl byl do wyrzucenia po miesiacu (dodam, ze valeo ma juz 3-ci rok i jest ok, wiec to nie wada szyby/mechanizmu/whatever)
ja mam Valeo silencio w Galu i Motgum w Colcie - te moge smialo polecic, ew. najtansze marketowki - kiedys sluzyly mi przez rok; a nawet jak byly do wyrzucenia po miesiacu, to nie bylo szkoda jak bosza, ktory byl 14x drozszy
Anonymous - 29-12-2008, 01:45
Szejker napisał/a: | Apropos wycieraczek... Mam problem z mechanizmem. Spada mi popychacz wycieraczki od strony kierowcy. Podnosząc plastik spod szyby przy masce moge jedynie wsadzić tam rękei założyć go znow na miejsce, to jest na kulkę skierowaną w dół na łączeniu dwóch popychaczy, jednak i tak spada po jakimś czasie. Czy to powinno być czymś przykręcone? Poza tym jak już wspomniałem - dostęp jest strasznie kiepski. Aby zdjąć cały plastik musiałbym odkręcić obie wycieraczki, ale z zewnątrz nie ma takiej możliwości. Od kierowcy jest śruba na wycieraczce, lecz po jej odkręceniu, nie da się jej zdjąć. Czy ktoś już przy tym grzebał kiedyś i może mi podpowiedzieć? Z góry dzięki! |
Szejker, mialem podobny problem, tylko z popychaczem od strony pasazera, ktory jest w zasadzie wazniejszy, bo to on przekazuje ruch z silniczka na obie wycieraczki. Sprawdz, czy jedna z tych plastikowych polkul, ktorymi jest zakonczony popychacz nie jest ulamana. Konczy sie takimi plastikowymi "platkami", ktore na wcisk montuje sie na trzpienie przy obu wycieraczkach i przy silniczku. U mnie tak bylo, zamienilem popychacze miejscami i poki co dziala, ale chodzi o to, ze ta "polkula" albo jest ustawiona w bok, albo w dol, albo w gore. Nie wiem jak to dokladniej opisac. Jak je obejrzysz, sa asymetryczne. u mnie zadzialalo, bo ta polamana ktora lapala trzpien od dolu, po przestawieniu lapala go od gory, przez co fakt, ze byla polamana nie stanowilo juz az takiego problemu. Jesli u Ciebie jest ten sam problem, moze zajsc potrzeba wymiany calego popychacza. Nie da sie tego przykleic ani nic z tych rzeczy, bo to polaczenie musi byc przegubowe. W razie czego moge dac Ci numer do goscia ktory sprzedaje czesci z rozbitego lancera, mieszka we wrocku i powinien miec te elementy
EDIT: jeszcze jedno: da sie odkrecic obie wycieraczki, ta od kierowcy ma inna konstrukcje przez co mocniej przywiera, ale potraktuj ja wd-40 albo czyms podobnym to tez da sie ja zdjac. Dostep faktycznie kijowy, ja sobie pooralem niezle rece zeby tam manewrowac tymi popychaczami
EDIT2:
KaWu napisał/a: | Na przod c tego co pamiętam 45 cm.
Chcoc ostatnio nie było i wziąłem 48 cm. Jedynie prawa zachodzi dalej jak szyba, lewa pasuje idealnie.
Z tyłu chyba 43 cm. |
Ja dzisiaj wymienilem wycieraczki na jakies wloskie z marketu, takie wygiete w luk, po ok. 30 za sztuke. Byle tez te Boscha o ktorych pisaliscie, ale tak drogie ze odpuscilem.
Od strony pasazera faktycznie 45cm pasuje idealnie, dluzsza by wychodzila, ale od kierowcy mam 53cm mysle ze jest troche za krotka, 55cm bylaby idealna.
rosomak1983 - 22-01-2009, 18:16
Chłopaki awaria.... Kupiłem ALCA skuszony cena grafitem i napisem TUV No i od samego poczatku kiepsko zbieraja ,piszcza itp odradzam ten szit Hugo miał racje... Mysle co teraz w koncu kupic... Jest promocja w realu na BOSCH ECO za 15zł/szt 45cm (noramlnie kosztuja w Auchan 20zł 45cm sztuke 25 zl -53cm sprawdzałem) HUGO czy masz własnie takie ECO? Czy te droższe TWIN???
Druga opcja to MOTGUM miałem takie jak kupiłem i sie dobrze sprawowały co prawda sie zużuły ale niewiadomo kiedy były załozone... Kosztuja 12zł \sztuke.
Hugo - 22-01-2009, 21:35
rosomak1983 napisał/a: | HUGO czy masz własnie takie ECO? | Nie wiem, ale TWIN'ów nie mam napewno.
rosomak1983 - 23-01-2009, 00:17
http://www.allegro.pl/ite...zt.html#gallery
wygladaja tak
Hugo - 23-01-2009, 16:51
No takie mam.
idas - 23-01-2009, 21:41
A ja kupiłem "made for tesco" skuszony niską ceną (około 6zł za sztukę:D ) w okresie kryzysu gotówkowego i dużego błota na drogach i muszę przyznać, że spisują się całkiem nieźle:)
DanielBogusz - 17-06-2010, 21:24
Cytat: | Apropos wycieraczek... Mam problem z mechanizmem. Spada mi popychacz wycieraczki od strony kierowcy. Podnosząc plastik spod szyby przy masce moge jedynie wsadzić tam rękei założyć go znow na miejsce, to jest na kulkę skierowaną w dół na łączeniu dwóch popychaczy, jednak i tak spada po jakimś czasie. Czy to powinno być czymś przykręcone? Poza tym jak już wspomniałem - dostęp jest strasznie kiepski. Aby zdjąć cały plastik musiałbym odkręcić obie wycieraczki, ale z zewnątrz nie ma takiej możliwości. Od kierowcy jest śruba na wycieraczce, lecz po jej odkręceniu, nie da się jej zdjąć. Czy ktoś już przy tym grzebał kiedyś i może mi podpowiedzieć? Z góry dzięki! |
Pozwólcie, że dopisze swoje doświadczenie z wycieraczkami. Winę ponoszą oczywiście plastikowe półkule jak napisał kolega. ciężko jest je dostać, a klejenie zdaje się na krótką metę. Zrobiłem taki trick, że na środku, gdzie spotykają się owe 2 półkule, tam gdzie jest przekazanie napędu do wycieraczki od strony kierowcy nagwintowałem otwór i połączyłem je śrubą na nakrętki, oczywiście posmarowałem smarem. Mechanizm działa parę dobrych miesięcy, bez ryzyka że pości. To wersja dla tych, którzy nie chcą kupować nowych panewek w ASO, używane po jakimś czasie znów się zużyją, a na mrozie gdy przywarzną półkule popękają, lub zmieli się mechanizm plastikowy w tych półkulach i problem znów. To tyle ode mnie, pozdrawiam.
Ps. żadnych dźwięków nie słychać, wszystko pracuje normalnie i lekko
|
|
|