Carisma - Techniczne - Wymiana zarowek w konsoli srodkowej Cari 01'
turek61 - 24-12-2008, 12:27
Robson86, Masz u mnie póki co wirtualne
Opis wydrukowałem.
Co do pogody masz rację tym bardziej że nie mam garażu.
Dziś w pracy w końcu udało mi sie wydłubać tą żaróweczkę od podświetlania reg. lusterek.
Na razie przez święta jeżdżę (pewnie mało bo nigdzie sie nie wybieram) bez regulacji a po, jadę szukać po sklepach takiej 12 voltówki. Chyba, że założę diodę...
Dzięki.
Robson86 - 24-12-2008, 13:52
turek61 napisał/a: | Robson86, Masz u mnie póki co wirtualne |
co Ty Milo mi ze moge chociaz w jakis tam sposob pomoc
Moze na jakims zlocie wypijemy razem kiedys ale jedno ja postawie a drugie Ty Tylko tak sie moge zgodzic
Co do tych zaroweczek jeszcze to najciezsza sprawa to chyba zdjecie z nich tych gumowych niebieskich "oslonek" "nakladek". Zeby nic nie uszkodzic. Bo pozniej chyba ciezko je dokupic...
Wesołych Świąt
Pozdroo
Piotras_44 - 24-12-2008, 13:56
do wypowiedzi Robsona moge jeszce dodac ze nalezy wczesniej zdemontowac radio razem z kieszenia potem juz bulka z maslem balem sie podobnie jak ty ale to naprawde nie jest skomplikowane a i pamietaj aby kokpit wyjmowac sukcesywnie z kazdej strony po trochy inaczej mozna urwac zatrzaski chodzi o ten element przy ktorym masz niebieskie strzalki wrazie problemu pisz jestem swiezo po demontazu wiec chetnie pomoge
[ Dodano: 24-12-2008, 14:02 ]
P.S Robson tego cholerswa nie da sie chyba zdjac z zarowek poniewaz kiedy swieca ta guma jeszce bardziej przylega do zarowki ja osobiscie probowalem nawet odrywajac na strzepy od zarowki a i tak resztki przylegaly no ale moze tylko u mnie byl ten wyjatek
Zdrowych i wesolych swiat Wszystkim
Kris1980_147 - 24-12-2008, 22:12
turek61 napisał/a: | Robson86, Masz u mnie póki co wirtualne
Opis wydrukowałem.
Co do pogody masz rację tym bardziej że nie mam garażu.
Dziś w pracy w końcu udało mi sie wydłubać tą żaróweczkę od podświetlania reg. lusterek.
Na razie przez święta jeżdżę (pewnie mało bo nigdzie sie nie wybieram) bez regulacji a po, jadę szukać po sklepach takiej 12 voltówki. Chyba, że założę diodę...
Dzięki. |
Daj znać jak ci poszło, jak już wymienisz, bo mnie też czeka podobna operacja, ale ją narazie przestawię na potem.
maciej76 - 25-12-2008, 01:08
Możecie opisać, jak wyciągnąć radio Żeby czegoś nie urwać.
robus75 - 25-12-2008, 08:07
Czy ktos mi powie czy w cari GDI 2000r jest podswietlenie regulacji lusterek a przy okazji wlacznikow swiatel przeciwmgielnych?
Piwor - 25-12-2008, 10:25
Jest.
robus75 - 25-12-2008, 19:47
Dzieki. Czyli znaczy ze mam zepsuta pewnie zaroweczke
turek61 - 26-12-2008, 15:45
1)Demontujemy panelik podważając z prawej strony a jak wyskoczy odciagnąc w stronę kierownicy.
2) Odpiąć przewody od kostek i zdemontować je (zatrzaski).Trzy kostki oprócz podświetlania lusterek wychodzą do wewnątrz.
3) Demontaż kostki podświetlania na zewnątrz.Ja trochę wygiąłem panelik i wypchnąłem na zewnątrz. Myślę, ze bez jej demontażu z panela tez można wymienić żaróweczkę. Kostkę rozbieramy od tyłu.Cztery klipsiki podważamy cieniutkim śrubokrętem lub małym nożykiem:
4) Tu mamy żaróweczkę na głównym planie w centrum.Na tym zdjęciu jest juz wyjęta:
Oto sprawca całego zamieszania:
robus75 - 26-12-2008, 16:10
A powiedz mi turek61 czy ten opis to do radia sie tyczy? a jesli tak to jak dostac sie do zaroweczki do poswietlenia regulacji lusterek i przeciwmgielnych
crimi - 26-12-2008, 16:50
turek61, ma sie rozumiec ze chciales jakies fotki wrzucic. Ale cosik nie bangla
EDIT
OK juz bangla
robus75 - 27-12-2008, 23:13
Dzieki turek61 za pomoc przy podswietleniu regulacji lusterek i przeciwmgielnych. Twoj opis i zdjecia sie przydaly. Teraz wszystko swieci jak nalezy.
turek61 - 28-12-2008, 09:43
robus75 napisał/a: | Teraz wszystko swieci jak nalezy. |
A gdzie kupiłeś żaróweczki ?
robus75 - 28-12-2008, 14:09
Żaróweczki kupiłem bez problemu na stacji benzynowej. Na południu polski są takie stacje "Grosar" i tam kupiłem komplet (czyli 3) za 2 pln
turek61 - 07-01-2009, 01:30
No i dopiero dziś wsadziłem żaróweczkę podświetlania lusterek.Kupiłem w sklepie elektronicznym 14 wlotową, niebieską i wielkością jak oryginalna.Świeci
Ale czytając ten wątek nie mogę jednego zrozumieć.Ja w tym panelu mam tylko jeden przycisk od przeciwmgielnych tylnych.Halogenów nie mam. Na tym przycisku jest ikonka tych świateł.Czy jak one nie są włączone to ona też jest podświetlana ?
Mi świeci przy włączonych tylko kontrolka.Gdy wyjąłem te kostkę to ona ma z boku otwór ale nic mi to nie mówiło więc ja rozebrałem.Jest w niej płytka, której nie wyciągałem bo nie wiedziałem czy mogę.
Druga sprawa to proszę o jakąś fotkę lub link do Alledrogo odnośnie żarówy awaryjnych.
Wcześniej niby ktoś zamieścił ale nie balanga.Chciałbym przed rozbiórką mieć wszystko przygotowane.Która z tych R3:
P.S.
W ramach treningu wymieniłem żarówki w kokpicie Opla Tigry córki.Ale była jazda.Mało mnie krew nie zalała póki nie trafiłem na to:
http://www.tigra-team.pl/...er=asc&start=30
Szkoda że u nas nikt takiego manuala nie poczynił.
|
|
|