To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Szyba przednia Mitsubishi Diamante '92

Anonymous - 06-03-2009, 02:46

Poler,
:mrgreen: Jasne feler,nie feler , znajdą się tacy ,co wepchną snopek slomy, i powiedzą ,ze też pasuje :D

Pozdrawiam.

lukasz12 - 06-03-2009, 04:44

Panowie bierzcie pod uwagę że Diamante i Diamante Wagon to nieco bardziej rózne samochody, znacznie więcej róznic niż Sigma i Sigma Kombi. Stąd sie właśnie bierze całe zamieszanie. Widziałem na własne oczy postawioną Sigmę i Diamante obok siebie i w sumie jeśli chodzi o karoserię to cięzko jest znaleźć coś co jest wymiarowo identyczne. Kształty są podobne ale praktycznie wszystko jest nieco inne - nawet maska, klapa bagażnika, drzwi itd). W środku wbrew pozorom wiele detali jest rożnych nawet kształt deski rozdzielczej - minimalnie ale jest różnica. Nie ma potrzeby atakować jeden drugiego.
VirMan - 06-03-2009, 13:10

no i o tym mówiłem - wczoraj z łukaszem sobie porównywalismy detale autek i różnice są.
Diamante wagon jest praktycznie sigmą , z tym , że srodek (deska rozdzielacza i wyposażenie ) jest od diamante :)

Anonymous - 06-03-2009, 23:21

GazMajster-G1 napisał/a:
Poler,
:mrgreen: Jasne feler,nie feler , znajdą się tacy ,co wepchną snopek slomy, i powiedzą ,ze też pasuje :D

Ale robiłeś jakieś przymiarki z częściami i masz jakieś uwagi w temacie czy tak po prostu piszesz żeby coś napisać. Ja już pisałem że w swoim Diamante przód mam kompletnie bez jednego błotnika i zderzaka od Sigmy - części pasowały idealnie i nie zakładał mi to chłop w stodole z młotkiem w ręce tylko naprawę robili goście w serwisie Audi/VW. Jakby coś nie pasowało to by nie zakładali na siłę.