Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Szyba przednia Mitsubishi Diamante '92
Autor Wiadomość
montal
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2009, 23:01   Szyba przednia Mitsubishi Diamante '92

Witam
ehh...
Dałem ogłoszenie w dziale KUPIĘ (to tak w drodze usprawiedliwienia)
ale na razie nic.
Pęknięcie już mam przez pół szyby i jest to nie do opanowania.

Pytanie następujące, pomimo pomiarów "wzrokowych" na Sigmie Łukasza i mojej D
czy jest możliwe wstawienie szyby przedniej od Sigmy od Diamante. Jeden z ludzi do których dzwoniłem (a było ich wielu) twierdził, że zakładał szybę do Diamante z Sigmy. Tylko że musiał trochę przycinać.

To mnie trochę dziwi bo
wymiary szyby czołowej
Sigmy: F10A 91- 1468x822
Diamante: FW689 4D SEDAN 92 DIAMANTE LFW/X 1465x850 1470x890
Nie wiem dlaczego podają dwa wymiary, a znalazłem to tu:
www.aj-max.com/productlist/WINDSHIELD.pdf

Co sądzicie o zamianie, jak wysokość z tych liczb się nie zgadza?
Na oko szyba Sigmy idzie do dachu pod większym kątem niż Diamante.

Może macie namiar na kogoś w Polsce co ma taką szybę?

VIN: JA3XC57B9NY
Nadwozie:E-F17A-TRPM1

Pozdrawiam
Michał Urasiński

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2009, 00:01   

montal napisał/a:
Może macie namiar na kogoś w Polsce co ma taką szybę?
w mojej miejscowosci - Luboń jest firma co zajmuje sie profesjonalnie montazem szyb samochodowych ale nowych moze maja taka jak potrzebujesz http://www.szybykoberski.pl/

Slaw 
Forumowicz
Śmigma

Auto: Sigma 3.0 V6 24v 93r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-02-2009, 17:50   

Z tego co mi wiadomo chyba nie pasuje,jak zresztą większość części z Sigmy.Może Ci się uda znależć jakąs nową ,ktoś może wyprodukował taką szybę.

batman-1
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2009, 20:06   

Witam ja nie miałem żadnego problemu,podjedz do tych co wymieniają szyby a na 1000% będą mieli.O ile mnie pamięć nie myli taka sama idzie do galanta tylko biała bo do sigmy jest orginalnie zciemniona kwestia ceny za swoją w zeszłym roku dałem 330zł (nowia z wymianą) powodzonka

montal
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2009, 20:28   Dzięki za odpowiedzi....

dzięki cuuube, pisałem tam (szybykoberski) ale nie maja takiej szyby, a przynajmniej do tego modelu :(
I nigdy nie mieli i nie sprowadzą.

dzięki Slaw, faktycznie jest sporo różnic miedzy modelami Sigma i Diamante, gdy chodzi o budę, razem z lukasz12 obczajaliśmy te samochody i niuansów jest kupa.
Szyby na pewno są, w stanach, ale nie za bardzo chcą wysłać przez Atlantyk, wpadłem ostatnio na pomysł by załapać kontakt z kimś kto sprowadza regularnie auta z USA, moze to być niełatwe patrząc na kurs złotego ostatnio.

dzięki batman-1,
Piszesz że nie miałeś problemu, ale to chyba dlatego że z szybami do sigmy nie ma ogólnie problemu. One po prostu są do kupienia. Jak masz namiar na model galanta co szyba od niego pasuje to daj znać.

Pozdrawiam
Michał

Bulwa 
Mitsumaniak

Auto: audi c4 quattro,audi b4 quattr
Wysłany: 02-02-2009, 20:30   

Witam z tego co mi wiadomo pasuje od Sigmy do Diamante,też miałem ten problem udało mi się kupić używaną za 170zł bo cena nowej mnie trochę przerażała najtaniej z wymianą 440zł,najdrożej 620zł,może uda Ci się znaleźć używaną,powodzenia

[ Dodano: 02-02-2009, 20:34 ]
tutaj jest jedna sztuka;http://moto.allegro.pl/item542459041_mitsubishi_sigma_szyba_przednia_fvat_wawa.html :)

[ Dodano: 02-02-2009, 20:39 ]
i u tego Pana możesz zapytać;http://moto.allegro.pl/item536584805_mitsubishi_diamante_i_sigma.html

montal
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2009, 20:50   

Dzieki, Bulwa znam te aukcje ale wiesz wole się upewnić jak tylko mogę, że kupię coś co da się założyć a nie tylko kupę szkła. Niby nieduża kasa, ale zawsze żal dwóch stów jak problem pozostaje.

Pozdro

batman-1
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2009, 21:08   

podaje numer do fachmana od szyb przedzwoń podaj marke rocznik może akurat będziesz miał pewność 608192587

bubek
[Usunięty]

Wysłany: 06-02-2009, 21:37   

montal, a ile jesteś w stanie zapłacić za tą szybę? Pytam, bo przypadkiem znalazłem źródełko, które za 1050 zł sprowadzi ze stanów, niestety termin to 4-5 tyg i zaliczka 50% ale gwarancja, ze dojedzie cała. Szyba będzie nowa ale nie oryginał....Jeśli jesteś zainteresowany to daj znać na pw to podam szczegóły...najlepiej do niedzieli

[ Dodano: 07-02-2009, 19:28 ]
a może w całe auto zainwestować?...np. takie
[URL=diamante]http://www.allegro.pl/item549497035_mitsubishi_diamante_3_0_lpg_w_b_dobrym_stanie.html[/URL]

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Auto: Diamante XS'94
Wysłany: 11-02-2009, 23:56   

mam szybę z diamante którego kupiłem na części - jesli jesteś zainteresowany to myślę że za 500 PLN zdemontuję.

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2009, 02:22   

VirMan napisał/a:
jesli jesteś zainteresowany to myślę że za 500 PLN zdemontuję.
troche sporo jak na uzywke :!: tymbardziej dla forumowicza :lol: zasugerowales sie zapewne szyba ze stanow :roll:

montal napisał/a:
Nie wiem dlaczego podają dwa wymiary

montal przeslij mi na PW caly VIN to znajde nr czesci...
...bede w niedziele na gieldzie samochodowej w Poznaniu moge popatrzec czy cos jest

GazMajster-G1
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2009, 10:09   

Witam
Szyba z sigmy NAPEWNO nie pasuje! Przerabiany temat. Jakies trzy lata temu kolega szukał. w tamtym czasie znaleźliśmy tylko orginał za ponad 4000zł (co mijało się z celem) -auto sprzedane po pól roku (w ubezpieczalni).
pozdrawiam

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Wysłany: 12-02-2009, 23:20   

well :) szyba nie szyba , jak sam będę potrzebował , to też bedę musiał kupić - a towar żadki :) ciekawe czy ktoś będzie się mnie pytał czy jestem forumowiczem ;)

swoją drogą nie widziałem ostatnio za bardzo ogłoszeń z częsciami do diamante narazie (odpukać ) tylko komputerów szukałem.. Nie chciałbym żyłować .. ale niestety w razie co sam bedę msiał kupić.

[ Dodano: 13-02-2009, 15:31 ]
OK - Fakt zasugerowałem się ceną , tak przegladam forum i widzę że mimo wszystko ludzie tu sobie pomagają :) - to i ja pomogę , miałem wrażenie ,z początku że trafiłem poprostu na węzeł komunikacyjny , ale widzę ,zę to całkiem fajna społeczność , setka niżej więc :) za 400 puszczę :) czyba ze to też problem :)

[ Dodano: 13-02-2009, 15:37 ]
bubek, włąśnie kupiłem te do którego wkleiłeś aukcję - link nie działa ,ale z ciekawości wkleiłem do przegladarki :) - auto generalnie styrane w środku ale piękne oryginalne dwusegmentowe audio LCD miało - bedę przekładał do siebie :) coś wyje przy skręcie w jedną strone ( nie wiem czy lewo czy prawo ) jakby ktoś wiedział co to może być , mozę harakterystyczny problem :) jakby co odbieram go w niedzielę z wawy - wiec jakby ktośchciał coś podkupić z niego nie wpływajacego na jazdę to zapraszam :) ( muszę wrócić do tarnowa )

[ Dodano: 15-02-2009, 16:58 ]
Autko jest lepsze niż przypuszczałem - moze nawet ktoś bedzie chciał całego jak go obiorę z drobiazgów :P

[ Dodano: 03-03-2009, 13:44 ]
podejdzie szyba przednia do diamnate sedana z combi - bo mam szybe z kombi dostepną :)

Poler
[Usunięty]

Wysłany: 05-03-2009, 00:04   

GazMajster-G1 napisał/a:
Witam
Szyba z sigmy NAPEWNO nie pasuje! Przerabiany temat. Jakies trzy lata temu kolega szukał. w tamtym czasie znaleźliśmy tylko orginał za ponad 4000zł (co mijało się z celem) -auto sprzedane po pól roku (w ubezpieczalni).
pozdrawiam

Na pewno to Kopernik nie żyje. To że kolega szukał nic nie oznacza, powiedzieli mu że nie pasuje a on nie miał jak sprawdzić. Ja do swojego Diamante 2x razy zakładałem szybę od Sigmy i wszystko pasuje. Jeden feler to to że miałem kolor w odcieniu brązowym a od Sigmy jest zielonkawy. Cena - 450 zł Sigma i 2000 zł - Diamante. Na szybie od Sigmy jest mocowanie od wew. lusterka, na diamantowej nie ma - lusterko wystaje z sufitu. Zaczep na szybie zupełnie nie przeszkadza, chowa sie za lusterkiem i go nie widac.
Temat z szybami mam przerobiony.

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Wysłany: 05-03-2009, 00:10   

do kombi kolego do kombi ;)

Odpowiedz do tematu