To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Outlander i homologacja na ciężarowe

Woo - 16-03-2009, 10:23

esawicki napisał/a:
Ja mam w leasingu Outlandera z kratką. Kupione w firmie, która super wszystko załatwiła. Wymontowany tylny rząd siedzeń i ma zaświadczenie z Okręgowej Stacji, ze spełnia wymogi i zarejestrowany jest na 2 osoby. Raty leasingowe mam rozpisane tak, że w 1 roku spłacam 80% wartości samochodu. Odpiszę więc prawie cały VAT. Po upływie roku przerejestruję autko na osobowe i w ten sposób mam autko niemal w cenie netto. Trzeba tylo 1 rok pojeździć z kratką. Szczegóły na prv

Taka opcja mnie nie interesuje. Nie po to kupowałem taki samochód, żeby zrobić z niego karawan. Już prędzej bym L200 kupił. Trudno najwyżej odliczę tylko 60% VAT, zawsze coś.

Poczekam jeszcze na tą homologacje producenta, jestem ciekaw co wymyślą.

Pozdrawiam,
Woo

Hiszpan - 16-03-2009, 19:57

Woo napisał/a:
Trudno najwyżej odliczę tylko 60% VAT, zawsze coś
Nie zapominaj o VAT od paliwa przy każdej fv.
Mogliby to w końcu u nas zmienić, bo ja tak samo zarabiam samochodem jak pan Ziutek, który wozi piasek Starem :doubt:

rezon - 16-03-2009, 20:40

Woo napisał/a:
Trudno najwyżej odliczę tylko 60% VAT,
niestety nie odliczysz 60% VAT tylko 6000zł. takie ograniczenie też jest :( . Ponadto w koszty tylko część ubezpieczenia AC, amortyzacja, itd. Szczęśliwi Ci co kupują Outka przy kursie EUR 4,70.... NIektórzy przeliczali po 3,40... Ech, życie - jakie ty ciężkie czasami. :wink:
Woo - 17-03-2009, 15:15

rezon napisał/a:
Woo napisał/a:
Trudno najwyżej odliczę tylko 60% VAT,
niestety nie odliczysz 60% VAT tylko 6000zł. takie ograniczenie też jest :( . Ponadto w koszty tylko część ubezpieczenia AC, amortyzacja, itd. Szczęśliwi Ci co kupują Outka przy kursie EUR 4,70.... NIektórzy przeliczali po 3,40... Ech, życie - jakie ty ciężkie czasami. :wink:

Racja, uprościłem. Oczywiście 60% do 6000zł. No ja kupiłem w CHF'ach jak były po 3,30 :) tak więc już o VAT jestem do przodu :) oczywiście jak nie podskoczy, ale sądzę, że jeszcze spadnie...

Pozdrawiam,
Woo

rezon - 17-03-2009, 17:20

Woo napisał/a:
No ja kupiłem w CHF'ach jak były po 3,30
chodziło mi o amortyzację - 20000EUR
Woo - 17-03-2009, 19:04

rezon napisał/a:
Woo napisał/a:
No ja kupiłem w CHF'ach jak były po 3,30
chodziło mi o amortyzację - 20000EUR

Amortyzację robi leasingodawca, bo mam operacyjny.

eler1 - 17-03-2009, 20:02

a poco robić takie kombinacje nie lepiej poczekać do końca miesiąca i mieć homologację ciężarową oraz dwa funkcjonalne rzędy siedzeń - ale to u nas musi być wszystko na głowie jak teraz dwie definicje sam.cięż.
rezon - 17-03-2009, 21:46

eler1 napisał/a:
nie lepiej poczekać do końca miesiąca
wiesz, niektórzy to już chwilę jeżdżą, a zmiana co roku to byłoby dość drogie hobby
eler1 - 17-03-2009, 22:03

rezon napisał/a:
eler1 napisał/a:
nie lepiej poczekać do końca miesiąca
wiesz, niektórzy to już chwilę jeżdżą, a zmiana co roku to byłoby dość drogie hobby
nie mówię o tych co od roku jeźdzą tylko ci co mają na dniach odebrać nówkę.
Ja też nie miałem chęci zmieniać 1,5 rocznego auta(crv 2,2i-CTDi) tylko przez debila co mnie rozjechał nie mam wyjścia muszę kupić,a jak się zmieniły zapisy o Vacie to dlaczego nie skorzystać bo u nas znowu coś wymyślą aby nie można było :rolleyes:

jasioo_ - 17-03-2009, 22:48

W kwietniu mają się pojawić ciężarówki. Koszt kraty ok 2000 zł. Wie ktoś jak jest z Outkami z 2008 roku? Takiego właśnie zamówiłem i wpłaciłem zaliczkę. Siedzę jak na szpilkach, bo na umowie mam wpisane osobowy lecz sprzedawca pociesza mnie, że będzie cieżarowy. Coś w stylu "... będzie Pan zadowolony...".
eler1 - 17-03-2009, 23:41

jasioo_ napisał/a:
W kwietniu mają się pojawić ciężarówki. Koszt kraty ok 2000 zł. Wie ktoś jak jest z Outkami z 2008 roku? Takiego właśnie zamówiłem i wpłaciłem zaliczkę. Siedzę jak na szpilkach, bo na umowie mam wpisane osobowy lecz sprzedawca pociesza mnie, że będzie cieżarowy. Coś w stylu "... będzie Pan zadowolony...".
a ja mam na umowie ciężarowe i czekam spokojnie
jasioo_ - 18-03-2009, 09:02

eler1, Kupujesz rocznik 2008, czy 2009? Kiedy podpisałeś umowę?
eler1 - 18-03-2009, 12:31

2008 w poprzednim tygodniu
Kibloo - 18-03-2009, 13:31

rezon napisał/a:
patrz wszystkie pick-upy
wszystkie pickupy maja w dowodzie wpisane ciężarowy i do tego wbity do dowodu VAT (i cały wpis). Poza tym pickup spełania podstawowy warunek, ze przestrzeń bagazowa jest fizycznie oddzielona od pasażerskiej i... tyle w tym temacie

pozdro

Woo - 23-03-2009, 20:39

Są już oficjalnie Outlandery z homologacją na ciężarowe. Znaczy można zamawiać, bo w salonie jeszcze żadnego nie ma. W Mitcarze krzyczą 3000 za kratkę i podobno jest ona montowana u przedstawiciela, więc już taki model trzeba sobie zamówić. Nie przerabiają tego co mają na placu (w salonie). Jeszcze tylko nie wiadomo co z trzecim rzędem siedzeń, jak będą wymontowywać to ciekawe, czy obniżą cenę o tą opcję.

Pozdrawiam,
Woo