Nasze Miśki - Mój pierwszy Galant EA6A
Owczar - 03-07-2009, 13:13
A czemu? Ja będę szukał kwtery na własną rękę chyba. Niestety nie mogłem się zadeklarować na 100% ze względów osobistych i miałem jechać pod namiot. Okazuje się, że niestety nie ma żadnego węzła sanitarnego.. Więc jakoś sobie poradzę. A Ty masz inne plany w tym czasie?
Nev-X - 03-07-2009, 13:25
No właśnie o to chodzi że troszkę inne plany mam. Grywam na imprezach i praktycznie co weekend cały sierpień mam obstawiony już więc nie bardzo mi pasuje, ale za rok postaram się zawitać i na lokalne jakieś spoty również
Pexu - 10-07-2009, 07:41
Nev-X, właśnie trafiłem na Twój temacik.
Piękna furka, śliczna prezencja
Daj jeszcze jakieś foto środka
Powodzonka i bezawaryjnej jazdy tym cudem!
Nev-X - 22-07-2009, 22:06
Oo dawno tu nie zaglądałem i widzę że Pexu prosi o fotki wnętrza jutro postaram się zrobić i wstawię.
A co do aktualizacji to dzisiaj wymieniłem cieknące tylne amortyzatory na KYB oczywiście i różnica w jeździe jest ogromna Nie groźne mi już krzywe pobocza i nie muszę się bać że zostawię zawieszenie na środku drogi A poza tym poprawione są nadkola bo były wycięte akurat tu gdzie jest intercooler i bałem się żeby kamienie z kół go nie rozwaliły To by było na tyle pozdrawiam
Nev-X - 25-07-2009, 16:54
Na życzenie kilka fotek wnętrza. Więcej zrobię jak posprzątam bo trzeba by troszkę odkurzyć
Oraz dzisiaj Misiek został oklejony klubowymi naklejkami
Pexu - 25-07-2009, 21:12
no i elegancko Nev dbaj o niego, pozdrowionka
Nev-X - 18-08-2009, 20:49
No i Misiek dzisiaj wrócił z wymiany rozrządu Będę miał spokojniejszą głowę i pewniej jeździł.
pawela - 18-08-2009, 21:31
Nev-X, jak to jeździ? 90km daje radę to uciągnąć? Szukam drugiego auta, ale od gala który tak mi się podoba odstrasza mnie diesel z komorą wirową, w dodatku mam złe doświadczenia z 90konnym V40 ojca, nigdy nie jeździłem takim mułem...
Owczar - 18-08-2009, 22:21
pawela, poczytaj: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=36602
pawela - 19-08-2009, 12:01
Owczar, jesteś wielki
Nev-X - 19-08-2009, 13:39
Widzę że Owczar jak zawsze posłużył pomocą Powiem Ci tylko że mi te 90KM wystarcza, decydując się na taki silnik wiedziałem co mnie czeka. Jak chce sobie polatać szybciej to biorę Imprezę ojca, a Miśkiem jeżdżę sobie spokojnie i w miarę tanio
Nie wiem czy to przez to że rozrząd zmieniłem czy mi się tylko wydaje ale zauważyłem że silnik chodzi tak jakby "lżej" Przy zmianie biegów jakoś tak płynniej się zbiera. Pewnie pomyślicie że dziwnie pisze ale serio coś się zmieniło
Owczar - 19-08-2009, 13:58
Nev-X, to jest możliwe. Wypracowany pasek powoduje minimalne przestawienie faz rozrządu. Dodatkowo może regulowałeś zawory?
pawela, nie wiem jak ten silnik się ma do 90KM z francuskiego silnika w Volvo. Jeźdżę nim już trochę, ale tak jak napisałem, jak ktoś ma zacięcie sportowe to może być problem. Najgorzej jest wyprzedzać przy 80 km/h. Na piątce jest chwila zamułki. Najlepiej trzymać delikatny odstęp i powoli dać gazu dojeżdżając do wyprzedzanego pojazdu, bo od 90 jest już ok. redukcja do 4 przy 80 jest mało opłacalna bo o ile do 90 będzie przyśpieszał lepiej, to od 90 w górę lepiej wrzucić piątkę. Taka to starodawna konstrukcja
Do setki potrzebuje 13 sek :/ Zarówno wykorzystując 3 biegi, jak i 4 biegi. Bo powyżej 4 tys auto nie chce się rozpędzać i hałasuje strasznie.
Na trasie z Tirami lancerem można było wyprzedzać na 3 biegu bez kompleksów. Tym autem dobrze się wyprzedza na trasie gdy jest więcej luzu, bo powyżej setki rozpędza się zdecydowanie lepiej od lancera 1,5.
Tak długi czas do setki wynika z konieczności 3 krotnej zmiany biegu. Lancer wykręcał na LPG coś koło 11 na 2 biegu (100 licznikowa).
Galantem sprawdzałem czas do setki programem do gps (GTX), ale jest obarczony sporym błędem wynikającym z czasu odświeżania.
Ale tak jak Nev-X, kupiłem to auto w pełni świadomie. Spodziewałem się że bedzie gorzej. Ale co można kupić lepszego za tą kasę? Za niezajeżdżonego VAGA TDi trzeba dać z tego roku conajmniej 10 tys więcej i lepiej, a i wyposażenie będzie gorsze. Nie wspominając już o czerstwości tej grupy aut.
W weekend robiłem trasę 400km w jedną stronę i stwierdzam, że jak na te 90KM to można pomykać za lepszymi autami i spalanie przy bardzo dzynamicznej jeździe w trasie wyszło 7,1 litra. Zresztą będziesz na zlocie to się przejedziesz i będziesz wiedział jak to wygląda
Nev-X, mam nadzieję, że się nie pogniewasz za mały OT w Twoim temacie?
Nev-X - 19-08-2009, 16:36
Owczar napisał/a: | Dodatkowo może regulowałeś zawory?
|
Nic mi o tym nie wiadomo, chyba że kolega zrobił mi niespodziankę i wyregulował zapytam przy najbliższej okazji.
Owczar napisał/a: | Nev-X, mam nadzieję, że się nie pogniewasz za mały OT w Twoim temacie? |
Jasne że nie Trzeba sobie pomagać, nie ważne w jakim temacie
pawela - 19-08-2009, 18:53
Nev-X, w ogóle to mieszkasz tak blisko, że jeśli nie miałbyś nic przeciwko umówilibyśmy się na 'organoleptyczne' zapoznanie z EA6A
Nev-X - 19-08-2009, 19:09
Czemu nie zapraszam serdecznie Najbliższy weekend Ci pasuje ?? Napisz na gg gdzie i kiedy by Ci pasowało i spróbuje się dostosować
|
|
|