To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Pinin - [1.8 MPI] Awaryjność i eksploatacja

zuk21 - 29-12-2009, 20:37

Korozję widać też (podobno w wielu egzemplarzach) na kielichach nadkoli. :shock: warto o to zadbać zawczasu...
No i mnie też czeka chyba wymiana łożysk tylnych kół. Coś zaczyna "huczeć" przy 60 km/h...

Grelu - 29-12-2009, 21:14

Gene,

byłby i drugi ale to jakieś strasznie hermetyczne środowisko ;p

Gene - 30-12-2009, 09:08

Przepraszam za off'a. Grelu uwierz mi, dla chcacego nic trudnego. :wink: Jesli jestes zainteresowany zapraszam na P.O.C.-owego Skype'a. Chetnie porozmawiam o naszej strasznej hermetycznosci. :wink:

Przypomniala mi sie jeszcze jedna bolaczka. W okresie kiedy uzytkowalem Pinina kilkakrotnie byly wymieniane zaroweczki podswietlajace tablice rejestracyjna na drzwiach bagaznika.

ma64 - 05-01-2010, 19:59

W moim Pingwinie 80 tys i póki co wymieniane były przeguby przednie jakoś koło 30, nic więcej się nie działo.

Pozdrawiam;

Anonymous - 12-02-2010, 21:07

To prawda, powoli chytają rdzę zwłaszcza tylna klapa. Mój model tłucze łożyska oryginalne ( poza jednym lewym lewa półośka ) już 125 tysięcy tak więc nie mam z tym problemu, największe wady wciąż widzę w kompletnie niestabilnej elektronice. Jestem właśnie po wymianie wszystkich komponentów kluczowych wraz ze sterownikami i mam nadzieję że to rozwiąże te kuriozalne problemy poza którymi z mechanicznego punktu widzenia pojazd jest po prostu niezniszczalny.
marcin007 - 01-03-2010, 23:10

Sk00tie napisał/a:
mój Pinin jest już drugi raz w tym roku unieruchomiony i zalega w warsztacie

i jest różnica Sk00tie, w spalaniu, osiągach, pracy, kulturalności, niezawodności itd względem paliw jakie stosowałeś wcześniej a jakie stosujesz teraz (klasy premium wysokiej jakości)?

Berni - 02-03-2010, 00:08

Grelu serdecznie zapraszam , a i Skootiego chętnie poznam co prawda na Małopolskich Mitsumaniakach ciężko jest zobaczyc wózek "mocno " oderwany od asfaltu ale towarzystwo naprawdę przednie jest i zawsze jest z kim i oczym pogadac poza tym i własną prywatę mam :roll: :D bo chociaż znajomi pinnina odradzają to ciągle go z listy nie skreślam
http://forum.mitsumaniaki...723e00631908c65

Anonymous - 02-03-2010, 11:15

marcin jeśli pytasz mnie to tak, ja odczuwam różnicę w paliwie. Nie rozumiem tylko w jakim kontekście przytaczasz cytat.
pinku - 16-06-2013, 11:01

• łożyska z przodu
  • pompa wys. ciśnienia
  • przepustnica
  • rdza w baku
  • zamek tylnej klapy
  • różne czujniki i kontrolki, szczególnie SS4
  • przednie plastikowe nadkola się łamią