[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A 2.5] Żarówka w bagażniku - nie gaśnie
Hugo - 14-06-2010, 23:50
Cashpir napisał/a: | Mam Galanta z 92r mi sie zapal swiatło w bagażniku i w kabinie a na desce pali sie kontrolka otwartych drzwi | No dobra, ale w jakich sytuacjach itd. Matik608 napisał/a: | powie mi ktoś jak to jest w waszych galantach z tym światełkiem w bagażniku | Muszę iść sprawdzić, bo sam już nie wiem. Matik608 napisał/a: | Hugo, cieżko jest z montażem takiego urządzenia? | Trochę kombinacji jest, ale ja się na tym w ogóle nie znam.
Crosby - 15-06-2010, 00:02
Hugo napisał/a: | No dobra, ale w jakich sytuacjach itd. |
No w takiej sytuacji, że jak pociagne dzwignie z kabiny lub otworze zamek kluczem to zapala mi się światło w kabinie i bagażniku i swieci kontrolka na desce że mam cos otwarte jakieś drzwi ogólnie
[ Dodano: 15-06-2010, 00:22 ]
powiem ci szczerze, że nie wiem musisz rozebrac zamek i zobaczyc wiazke kabbli
Matik608 - 15-06-2010, 00:24
Hugo napisał/a: | Cashpir napisał/a:
Mam Galanta z 92r mi sie zapal swiatło w bagażniku i w kabinie a na desce pali sie kontrolka otwartych drzwi
No dobra, ale w jakich sytuacjach itd. |
chodzi mi o to, że mamy zamkniete wszystkie drzwi (czyli nie świeci kontrolka na desce ani podświetlanie kabiny) otwierany bagażnik i co sie zapala?
Hugo napisał/a: | Muszę iść sprawdzić, bo sam już nie wiem. |
był bym wdzieczny jak byś sprawdził
Hugo napisał/a: | Trochę kombinacji jest, ale ja się na tym w ogóle nie znam |
to tak jak ja z tyłu też lampeczki Ci przygasają czy tylko podświetlanie przodu
Crosby - 15-06-2010, 00:29
no to mowie wysiadam z auta zamykam drzwi i otwieram bagażnik kluczem zapala sie oswietlenie w kabinie w bagażniku i zapala sie kontrolka na desce ze mam otwarte ktoreś drzwi no i musze tu nadmienic ze mam gala liftback czyli 5drzwi
Owczar - 15-06-2010, 08:30
Cashpir napisał/a: | zapala sie oswietlenie w kabinie w bagażniku i zapala sie kontrolka na desce ze mam otwarte ktoreś drzwi |
U mnie identycznie. Jak nie domknę bagażnika to też świeci kontrolka.
Hugo - 15-06-2010, 08:54
Matik608 napisał/a: | był bym wdzieczny jak byś sprawdził | Ale jaja! Nie mogę otworzyć bagażnika z kluczyka. Zaciął się na amen. Dawno go tak nie otwierałem i stoi jak zaspawany. Napewno od zimy. Wiec niestety nie sprawdzę jak u mnie zapala sie podświetlenie. Matik608 napisał/a: | z tyłu też lampeczki Ci przygasają czy tylko podświetlanie przodu | Tylko podsufitowa lampka i oświetlenie na nogi pasażerów z przodu przygasają.
Matik608 - 15-06-2010, 18:52
Owczar napisał/a: | U mnie identycznie. Jak nie domknę bagażnika to też świeci kontrolka. |
u mnie niestety tak nie ma macie jakieś pomysły jak to naprawić?
Hugo napisał/a: | Ale jaja! Nie mogę otworzyć bagażnika z kluczyka. Zaciął się na amen. Dawno go tak nie otwierałem i stoi jak zaspawany. Napewno od zimy. Wiec niestety nie sprawdzę jak u mnie zapala sie podświetlenie. |
możesz otworzyć dzwignią przy siedzeniu
mam ten sam problem i nie wiem jak sie zabrać za ten zamek
Hugo - 15-06-2010, 20:05
Matik608 napisał/a: | możesz otworzyć dzwignią przy siedzeniu | No ale wtedy muszę otworzyć drzwi, więc najpierw zapali się lampka w podsufitce.
Owczar - 15-06-2010, 20:07
Hugo, odsuń fotel i wtedy otworzysz
Matik608 - 15-06-2010, 20:10
gdzie jest czujnik od otwarcia klapy? tylko swiatelko sie zapala w bagażniku
Owczar - 15-06-2010, 20:14
Matik608, a może to światełko świeci się cały czas? Bo wydaje mi się, że czujnik jest jeden i znajduje się w zamku, w klapie. Połóż kanapę i zobacz czy po zamknięciu się przypadkiem nie świeci.
fj_mike - 15-06-2010, 21:05
Hugo napisał/a: | Ale jaja! Nie mogę otworzyć bagażnika z kluczyka. Zaciął się na amen. Dawno go tak nie otwierałem i stoi jak zaspawany. |
No to jest nas trzech
Mi nie świeci się kontrolka na desce o otwartym bagażniku (drzwiach).
Hugo - 15-06-2010, 23:52
Owczar napisał/a: | Hugo, odsuń fotel i wtedy otworzysz | Racja, jeszcze opuszczę szybę, będzie łatwiej fj_mike napisał/a: | Mi nie świeci się kontrolka na desce o otwartym bagażniku (drzwiach). | No mi się świeci i ostatnio stwierdziłem, że mnie wkurza (nie wiem czemu). Ale jej nie usunę dopóki nie będę musiał wyjmować zegarów z jakiegoś ważnego powodu (jak np. ostatnio gdy mi mucha zdechła za szybką ). Jak widzę to wyjmowanie ramki to mnie... W Maździe ją wywaliłem (żarówkę), bo po zamontowaniu w/w ściemniacza ściemniała się tak jak podświetlenie kabiny (czasami zdążyłem uruchomić silnik, a ona jeszcze się żarzyła-jakie to ja filmy sobie wkręcałem w pierwszej chwili ). Jak to ja...
MacFly - 16-06-2010, 00:37
fj_mike napisał/a: | Hugo napisał/a: | Ale jaja! Nie mogę otworzyć bagażnika z kluczyka. Zaciął się na amen. Dawno go tak nie otwierałem i stoi jak zaspawany. |
No to jest nas trzech
Mi nie świeci się kontrolka na desce o otwartym bagażniku (drzwiach). |
Poprawka czterech
Choć mój od kupna Gala, zamek w klapię nie działa
Co do światełka to musiałem kostkę wypiąć bo też mi się paliło światełko w bagażniku po zamknięciu klapy, i nie zapala mi się oświetlenie kabiny i kontrolka na desce.
Więc trzeba szukać przyczyny :/
A mnie jeszcze zainteresowała wypowiedź kolegi Hugo
Cytat: | oświetlenie na nogi pasażerów z przodu przygasają. |
Czy po lifcie było podświetlenie nóg z przodu i jak to wygląda, jakiś foto jak mogę zobaczyć i czy mogę do siebie dorzucić ??
Bo trochę mnie to zdziwiło, że w aucie tej klasy bark takiego bajeru
Hugo - 16-06-2010, 07:58
MacFly napisał/a: | A mnie jeszcze zainteresowała wypowiedź kolegi Hugo
Cytat:
oświetlenie na nogi pasażerów z przodu przygasają.
Czy po lifcie było podświetlenie nóg z przodu i jak to wygląda, jakiś foto jak mogę zobaczyć i czy mogę do siebie dorzucić ?? | Ajajaj widać, że nie czytasz mojego tematu w dziale "Nasze Miśki" Sam sobie zakładałem takie podświetlenie, seryjnie żaden Gal tego nie miał.
Tu są fotki:
http://forum.mitsumaniaki...39063&start=465
|
|
|